Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 11 december 2015

Chromecast Audio gaat Sonos achterna

In september verraste Google met de introductie van Chromecast Audio, een kleine dongle die van iedere speaker een draadloze speaker maakt. De werking is vergelijkbaar met Apple’s AirPlay. Nu wordt Chromecast Audio ook een multiroom-systeem.

Multiroom laat je dezelfde muziek afspelen op verschillende Chromecast-spelers in huis. Daarnaast kan nu lossless gecomprimeerde audio tot 96 kHz/24bit afgespeeld worden via de 39 euro kostende dongle.

Naast het streamen van dezelfde audio naar alle speakers is het ook mogelijk om groepen te maken. Groepen bevatten een of meerdere speakers en worden vaak gebruikt om verschillende zones in huis aan te geven, vandaar de naam multitoom. Door deze functionaliteit lijkt Chromecast Audio nu een stuk meer op Sonos, maar dan met eigen speakers.

Chromecast Audio werkt op iOS alleen met apps die ondersteuning voor het protocol ingebouwd hebben. Dat zijn onder andere Spotify, Deezer, Google Play Music en Tunein Radio. In tegenstelling tot AirPlay is het niet mogelijk om alle geluid van een iOS-apparaat te casten. Op OS X en Windows kan dat wel, met de Chrome-browser.

Reageer op artikel:
Chromecast Audio gaat Sonos achterna
Sluiten