Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 december 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Apple schrapt plannen Live TV-dienst’

Na lang onderhandelen heeft Apple zijn plannen om ​​een eigen TV-streamingdienst te lanceren geschrapt. Er gaan al lange tijd geruchten over een dienst die live televisie naar de nieuwe Apple TV brengt, maar Apple zou er niet met de zenders uitkomen.

Tijdens een conferentie van Business Insider vertelde de directeur van mediagigant CBS dat hij bijna een overeenkomst met Apple had, maar dat het bedrijf uit Cupertino op het laatste moment terugkrabbelde.

Volgens de CBS-baas was Apple van plan om in de Verenigde Staten 14 live-kanalen voor 35 dollar per maand aan te bieden. Hoewel er bijna een overeenkomst met CBS was, zouden andere televisienetwerken Apple meer willen laten betalen dan ‘gewone’ kabelmaatschappijen.

Live met apps

Hoewel Apple het project niet volledig heeft gestopt, lijkt het er niet op dat we de streamingdienst voor de nieuwe Apple TV snel gaan zien. Volgens Bloomberg hebben televisienetwerken de voorkeur aan eigen streaming-apps in de App Store. Tim Cook zei het al: apps zijn de toekomst van televisie. Een alternatief voor de good old kabelbundel lijkt er niet in te zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=OON2bZdqVzs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple schrapt plannen Live TV-dienst’
Sluiten