Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2015

Apple Music nu als publieke beta op Sonos

Sonos houdt woord. Na de aankondiging in november is Apple Music nu als publieke beta beschikbaar binnen de app van het draadloze speakerssysteem. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich aanmelden voor de beta die in het eerste kwartaal van 2016 klaar moet zijn.

Apple Music werkt op Sonos met de gebruikelijke categorieën Voor jou, Nieuw, Radio en Mijn Muziek. Het is ook mogelijk om vanuit de streaming-app de complete database van Apple Music te doorzoeken.

De app is ook compatibel met muziek die via iTunes gekocht is, in je iCloud-muziekbibliotheek staat en offline opgeslagen is. Naast Beats 1 zijn ook alle radiostations met verschillende genres toegankelijk.

Hoofdscherm, muziekspeler en zoekfunctie van Apple Music. (klik voor groter)

Door de vaste navigatiestructuur en beperkte ruimte in de Sonos-app is Apple Music visueel niet zo aantrekkelijk als in de native app, omschrijvingen worden soms afgebroken en visueel is de app veel beperkter. Bepaalde functies zoals het starten van een radiozender op basis van een artiest (nog) niet vanuit de player mogelijk. Al met al starten streams snel en ondervonden we geen problemen tijdens het afspelen van muziek.

De onderdelen Nieuw, Voor jou en de artiesten-pagina. (klik voor groter)

Apple Music is inmiddels ook actief in de Desktop Controller van Sonos. Daar worden aanmeldgegevens automatisch uit iTunes overgenomen. Op iOS is het handmatig toevoegen van Apple Music via het menu Muziekservices toevoegen nodig.

Apple Music in de Sonos OS X Desktop Controller (klik voor groter).

Publieke beta activeren

  • iOS: Vanuit de Sonos-app: Instellingen > Geavanceerde Instellingen  > Betaprogramma > Meedoen met beta.
  • OS X: Menu in Sonos-app: Voorkeuren > Geavanceerd > Sonos Verbeteren > Betaprogramma Meedoen met beta.
Reageer op artikel:
Apple Music nu als publieke beta op Sonos
Sluiten