Waan je weerman met MeteoEarth op Apple TV

Door: Raymon Mens - 2 reacties

De MeteoGroup, bekend van onder andere WeatherPro, heeft zijn eerste Apple TV-app uitgebracht. De app 3D-app MeteoEarth is voortaan universeel voor iPhone, iPad én Apple TV. Je kunt het weer op wereldbol in 3D met verschillende lagen bekijken.

Navigeren gaat met de Siri Remote vrij gemakkelijk. Je kunt kiezen uit lagen zoals neerslag, bewolking, wind en temperatuur. Dat levert fraaie plaatjes op die het ook aardig doen als screensaver op het grote scherm.

De bediening van de app is even wennen. Je draait de aarde door middel van het touchpad en zoomt door het touchpad ingedrukt te houden en naar boven of beneden te vegen. Met de play-knop is het mogelijk om een weer­animatie af te laten spelen. Net als een weerman op TV.

Screen Shot 2015-11-26 at 15.29.46
3D-weergave met nachtmodus en bewolking aan.

MeteoEarth voor Apple TV is nog duidelijk een eerste versie. De knoppen hebben geen labels en het is onduidelijk waneer een filter aan of uit staat. De mogelijkheid om een bepaalde plaats als favoriet op te slaan is ook niet mogelijk. Deze functies komen ongetwijfeld op een later tijdstip. Apple heeft de app alvast tot “Keuze van de redactie” benoemd.

Screen Shot 2015-11-26 at 15.27.06
2D-weergave met temperatuur-laag aan.

De app is gratis en een optioneel premium-abonnement geeft toegang tot een 5 daagse weersverwachting alle functies van zuster-apps AlertsPro en WeatherPro.

 • Download MeteoEarth in de tvOS App Store (universeel, ook voor iOS)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als een onaffe app al “keuze van de redactie” is, is het niet best… Had ik ook niet gedacht van de MeteoGroup (vroeger MeteoConsult). Ze lopen normaal gesproken altijd voorop in technische oplossingen. Leuk dat ze met zo’n app komen, maar maak het dan wel meteen af.

 • Profielfoto
  Di May

  De iPad app ‘WeatherPro’ is goed bezig
  om een afzichtelijk zootje te worden.

  En dan wordt er ons hier in Belgi√ę
  voortdurend een soort RegenApp geboden
  die helemaal niet beschikbaar is.

  Liggen ze daar te slapen ?

  Begin mijn vertrouwen en enthousiasme
  in de MeteoGroup zienderogen te verliezen.

  Hou bijgevolg mijn pollen ver van al de rest …