Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Volgende halte voor Apple Pay: China

Na een succesvolle lancering in de VS en UK is Apple druk bezig met het uitrollen van Apple Pay. Afgelopen week ging de betaaldienst in Australië en China van start en eerder werd al uitbreiding naar Spanje, Singapore en Hong Kong aangekondigd.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC heeft Apple contracten gesloten met vier grote Chinese banken om Apple Pay in het begin van februari van 2016 naar het vasteland van China te brengen.

De uitbreiding naar China komt niet als een verrassing. Apple opende er de afgelopen jaren maar liefst 23 Apple Stores, dat zijn er meer dan in Duitsland, Frankrijk en Spanje. De omzet uit de Chinese markt verdubbelde het afgelopen kwartaal en het land is hard op weg om Apple’s grootste markt te worden.

Hoewel mobiele betalingen in China al aardig zijn ingeburgerd, kan Apple sterke concurrentie verwachten. In China wordt de markt momenteel gedomineerd door Tenpay (binnen de populaire berichten-app WeChat) en het Alpay-platform van E-commerce gigant Alibaba.

De recent geopende Apple Store in Hangzhou (China).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Volgende halte voor Apple Pay: China
Sluiten