Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 november 2015

Utrecht en Antwerpen in 3D op Apple Maps

Onlangs vele geruchten ontbreekt het Utrecht aan een Apple Store, maar de Domstad staat wel als tweede Nederlandse stad in 3D op Apple Maps. Rotterdam had vorig jaar de primeur en sindsdien is ook Brussel driedimensionaal in kaart gebracht.

Het blijft niet bij Utrecht, ook ook Antwerpen is vandaag in 3D op Apple Maps verschenen. Met de toevoeging van de Nederlandse en Vlaamse stad, zijn er nu 207 steden in 3D op de kaartendienst van Apple te bekijken.

Utrecht en omgeving

Naast Utrecht zijn ook aangrenzende steden en dorpen als Maarsen, De Meern, Nieuwegein, IJsselstijn en Houten in kaart gebracht. Hilversum en Zeist moeten het nog doen met 2D-beelden. Apple houdt zelf een lijst bij, maar Utrecht is daar nog niet te zien. Een indicatie dat de stad nog maar net is toegevoegd. OMT-lezer Jesper zag het als eerst en bracht ons op de hoogte. Waarvoor dank!

Utrecht Centraal Station in aanbouw.

Groot gebied rondom Antwerpen

Naast het Utrecht staat ook het Belgische Antwerpen nu in 3D op de kaart. Het gaat om de stad een groot gebied aan voornamelijk de Zuidelijke kant Antwerpen. Omdat Brussel eerder al in 3D verscheen, is praktisch het hele gebied tussen Antwerpen en Brussel nu in 3D te bekijken. Noordelijk houden de beelden al ruim voor de Nederlandse grens op. (dank, Ian)

Antwerpse havens.
Ook Mechelen, gelegen tussen Antwerpen en Brussel, is in 3D te bekijken.

3D-kaarten op Mac en iOS bekijken

Op de Mac is de 3D-weergave te activeren door in te zoomen op een stad en in het menu onderaan Toon 3D-kaart te kiezen. In Apple Maps op iOS kies je na een tik op de i-knop rechtsonder voor Satellietweergave en daarna Toon 3D-kaart. Bij de meeste 3D-steden is ook een flyover-tour te bekijken. In deze rondleiding toont Apple Maps je de highlights van een stad in vogelvlucht. De flyover-tour voor Utrecht is nog in de maak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrecht en Antwerpen in 3D op Apple Maps
Sluiten