Tweetbot is er nu ook voor Apple Watch

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Een complete Twitter-app op de Apple Watch? Dat leek de mannen van Tapbots geen goed idee, dus brengt Tweetbot 4.1 maar een klein deel van Twitter naar je pols. Geen timeline of priveberichten, maar alleen een scherm met overzicht van recente activiteit.

De premium Twitter-app laat je een nieuwe tweet plaatsen, reageren op @mentions en retweets van favorieten inzien. De notificaties zijn nu interactief en de bekende geluidjes ontbreken ook op de Apple Watch niet.

Het plaatsen van een nieuwe Tweet gaat door een Force Touch. Zoals alle invoer op Apple’s slimme horloge, is ook Tweeetbot afhankelijk van dictatie. Gaat het de eerste keer niet goed? Dan kun je nog met de knop ‘edit’ opnieuw beginnen, de knop had ook ‘retry’ kunnen heten.
tweetbot-watch-1
Het hoofdscherm van de app is een overzicht van de laatste antwoorden op je Tweets, retweets en favorites hartjes. Vanuit dit activiteiten-scherm kun je een antwoord sturen, een tweet een sterretje (soon: hartje) geven en retweeten is mogelijk. Het is ook mogelijk om door te tappen naar een profiel en vervolgens een DM sturen, volgen of ontvolgen.
tweetbot-watch-2
De functies in de app zijn prima uitgewerkt, maar het geheel is nog wel traag. Soms lukte scrollen in lijsten geheel niet en reageerde de app niet. Gezien de reputatie van Tweetbot wordt dat ongetwijfeld snel opgelost.

  • Tweetbot 4 is voor € 4,99 (normaal € 9,99) verkrijgbaar in de App Store (iOS universeel)
  • Tweetbot voor OS X is voor € 9,99 te downloaden in de Mac App Store)

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    pmvoorza

    Teleurstellend omdat er geen timeline beschikbaar is. Dit gaat dus van mijn watch af.