Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 november 2015

Tweede tegenvaller voor Steve Jobs-film

Het gaat niet al te best met de nieuwe Steve Jobs-film van schrijver Aaron Sorkin en regisseur Danny Boyle. Na een teleurstellend openingsweekend, heeft een groot aantal Amerikaanse bioscopen nu besloten de film helemaal te schrappen.

Draaide de film vorige week nog in meer dan 2000 filmtheaters, nu zijn dat er nog maar 400. Een afname van ruim 70 procent, heeft The Box Office becijferd. De film gaat op 3 december in Nederland in premiere.

Dat een film die door professionele filmcritici wordt geprezen om het sprankelende verhaal en sterke acteerwerk van hoofdrolspeler Michael Fassbender zo flopt, is opmerkelijk. Wat gaat er mis? Schrijver Aaron Sorkin zegt tegen filmsite deadline dat er veel verwarring is en dat het publiek zich laat wegjagen door de vermeende onjuistheden in de film.

De schrijver meent dat de film feitelijk juist is, maar dat de dialoog sterk is aangezet. “Natuurlijk had Jobs 40 minuten voor productlanceringen geen confrontaties met vijf mensen. Dat is de draai die ik er als schrijver aan geef.”

“Ik wilde geen 30 miljoen kostende studioversie van een Wikipedia-pagina maken.”

De film focust op drie momenten, vlak voor productpresentaties: een in 1984 (Macintosh), een in 1988 (NeXT) en een in 1998 (iMac). Het privé-leven van Jobs komt ook aan bod. Zijn ex-vrouw Chrisann Brennan (gespeeld door Katherine Waterston) en dochter Lisa (gespeeld door drie actrices) zorgen voor momenten waarin Jobs als harde zakenman wordt weggezet. Een beeld dat collega’s en vrienden betwisten.

De Nederlandse premiere van Steve Jobs is op 3 december, dan weten we of de film bij Nederlanders wel in de smaak valt. De beoordelingen op IMDB en Rotten Tomatoes zijn onveranderd prima.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweede tegenvaller voor Steve Jobs-film
Sluiten