Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2015

Tim Cook: ‘iPad Pro zal de PC vervangen’

De iPad Pro komt eraan en Tim Cook is samen met andere Apple-topmannen op promotietour langs grote publicaties. Vanochtend kon je al zien hoe Eddy Cue bij CNN de iPad Pro demonstreerde. Tim Cook gaf een interview aan de Britse Telegraph.

Cook heeft vertrouwen in de grote tablet en denkt dat de iPad Pro de vervanger van de laptop en PC wordt. Hij reist zelf alleen nog met zijn iPhone en iPad Pro. De meeste mensen hebben volgens hem niet meer nodig.

“Waarom zou je een PC kopen? Nee echt, noem eens een reden waarom je die nog nodig hebt?”

De iPad Pro lijkt voornamelijk gericht zakelijk gebruik, maar Cook ziet nog twee doelgroepen voor de ruim 900 euro kostende tablet. Creatieve gebruikers zullen volgens Cook de Apple Pencil geweldig vinden en consumenten die houden boeken, films en muziek zullen onder de indruk zijn van het stereo-speakersysteem van de 12,9-inch iPad.

De iPad Pro bevat vier speakers voor stereogeluid in iedere stand.

Toekomst van de iPad Mini

De trend bij Apple lijkt momenteel vooral groter te zijn. Is er nog toekomst voor de iPad Mini? Cook zegt dat de markt voor de iPad Mini door grotere iPhones zal krimpen, maar denkt dat er altijd behoefte aan een kleinere tablet zal zijn: “Sommige consumenten gebruiken de iPad Mini om te lezen in bed, ze vinden het meer ontspannen dan het gebruik van een telefoon en de drukte die ermee gepaard gaat. Dat zal niet veranderen.”

Over de kannibalisatie van Apple-producten maakt Cook zich niet druk. “Zolang we onze eigen producten kannibaliseren is er niets aan de hand”, zegt hij tegen de Britse ochtendkrant.

De 12,9-inch iPad Pro is vanaf woensdag 11 november online te bestellen vanaf € 919. Alle prijzen en specificaties zijn in dit artikel terug te vinden.

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘iPad Pro zal de PC vervangen’
Sluiten