Tim Cook: ‘iPad Pro zal de PC vervangen’

36 reacties

De iPad Pro komt eraan en Tim Cook is samen met andere Apple-topmannen op promotietour langs grote publicaties. Vanochtend kon je al zien hoe Eddy Cue bij CNN de iPad Pro demonstreerde. Tim Cook gaf een interview aan de Britse Telegraph.

Cook heeft vertrouwen in de grote tablet en denkt dat de iPad Pro de vervanger van de laptop en PC wordt. Hij reist zelf alleen nog met zijn iPhone en iPad Pro. De meeste mensen hebben volgens hem niet meer nodig.

“Waarom zou je een PC kopen? Nee echt, noem eens een reden waarom je die nog nodig hebt?”

De iPad Pro lijkt voornamelijk gericht zakelijk gebruik, maar Cook ziet nog twee doelgroepen voor de ruim 900 euro kostende tablet. Creatieve gebruikers zullen volgens Cook de Apple Pencil geweldig vinden en consumenten die houden boeken, films en muziek zullen onder de indruk zijn van het stereo-speakersysteem van de 12,9-inch iPad.

ipad-pro-speakers-16x9
De iPad Pro bevat vier speakers voor stereogeluid in iedere stand.

Toekomst van de iPad Mini

De trend bij Apple lijkt momenteel vooral groter te zijn. Is er nog toekomst voor de iPad Mini? Cook zegt dat de markt voor de iPad Mini door grotere iPhones zal krimpen, maar denkt dat er altijd behoefte aan een kleinere tablet zal zijn: “Sommige consumenten gebruiken de iPad Mini om te lezen in bed, ze vinden het meer ontspannen dan het gebruik van een telefoon en de drukte die ermee gepaard gaat. Dat zal niet veranderen.”

Over de kannibalisatie van Apple-producten maakt Cook zich niet druk. “Zolang we onze eigen producten kannibaliseren is er niets aan de hand”, zegt hij tegen de Britse ochtendkrant.
ipadproipadairipadmini-001
De 12,9-inch iPad Pro is vanaf woensdag 11 november online te bestellen vanaf € 919. Alle prijzen en specificaties zijn in dit artikel terug te vinden.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Hahahahhahahhahahahah, heeft hij zijn hoofd gestoten? Mafklapper.

 • Profielfoto
  Rickje

  Over de kannibalisatie van Apple-producten maakt Cook zich niet druk. “Zolang we onze eigen producten kannibaliseren is er niets aan de hand”, zegt hij tegen de Britse ochtendkrant.

  Heeft ie zeker zelf bedacht:razz:

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  How about no…

 • Profielfoto
  poing

  No way ik moet geen tablet.

 • Profielfoto
  Niels

  Dan zullen ze toch eerst een nieuw besturingssysteem a la windows 10 moeten brengen.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Tim weet zelf ook heel goed dat dit niet klopt. Het zal wel “even” duren voordat de tablet de PC vervangt.

 • Profielfoto
  Zakske

  Sorry, maar een iPad Pro is geen vervanger voor een pc, of het nu een Mac is of iets dat op Windows of Linux draait. Grapjas!

 • Profielfoto
  wensink

  Huh, hoe kun je dat nou denken? After Effects? Final Cut Pro? Logic? ‘Creative Professionals’ zijn dat alleen mensen die een beetje dingen tekenen? Ik denk namelijk niet dat een willekeurige muziek producent of film editor erg blij is met Pencil, al is hij nog zo precies. De iPad Pro is echt nog lang niet klaar om een PC te vervangen. Dat zie ik de komende 5 jaar nog niet gebeuren.

 • Profielfoto
  Twitfix

  Mogen ze eerst voor xcode app zorgen…

 • Profielfoto
  iMaf

  Hij heeft de laatste tijd wel meer last van grootsheidwaanzin!!!

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Waarom? Omdat er geen enkele software op draait bijvoorbeeld? Tjezus! Zet er dan OS X op… dan kun je er tenminste wat mee, met zo’n ipad. Nu moet je een Windows ipad kopen als je er wat mee wil doen.

  Het is wel duidelijk dat Tim Cook nooit eens Photoshopt, Indesignt, Illustratort of wat dan ook – nooit eens ECHT WERKT zal ik maar zeggen, en alleen maar emailt en internet

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Hahahaha

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Een iPad met osx zou er wel op lijken

 • Profielfoto
  Nora is back

  Tom Cook zal wel niet de professionele gebruiker bedoelen, of de meer eisende consument. Ik ken bedt wat mensen in mijn omgeving waar de iPad de computer heeft vervangen. Ik zie niet in waarom een grotere iPad niet idem kan doen.

  Voor mij zou het nog niet voldoende haalbaar zijn aangezien ik iets te uitgebreid in excel werk geregeld, maar op den duur, wie weet. Ik heb dan geen iOS nodig meer wellicht. Maar ik ben nu nog een iets te veel vragende gebruiker. Voor mijn ouders, mijn zus die voor haar werk niets met computers te maken heeft en zeker 30% van mijn vrienden zou het een prima apparaat zijn, en voor nog wel meer mensen wanneer ik alleen naar het privé gebruik zou kijken,

 • Profielfoto
  nebilem

  Kwa prijs lukt het aardig.

 • Profielfoto
  computer space

  Volgens mij bedoelde ie Surface Pro

 • Profielfoto
  teijee

  De nieuwe Microsoft surface book (dus niet de Microsoft surface) laptop is idd de toekomst de iPad pro niet.

 • Profielfoto
  bassbug

  Mooi die reacties hier.
  Niemand heeft de iPad Pro aan de tand gevoeld dan wel echt mee gewerkt. Hoe weet je nu dat het niet zo is?

  En wat doe je nu dagelijks op een computer wat je absoluut niet op de iPad Pro zou kunnen?

 • Profielfoto
  donut

  voor mensen die emailen, surfen en chatten is het genoeg.
  Dit zegt dus meer over Tim Cook dan over de iPad pro

 • Profielfoto
  Jdtc

  Ook voor de comsument is de ipad voorlopig nog geen vervanger van de pc. Ik ben een vrij standaard gebruiker. Mailen, internetten, films kijken etc. kun je prima op een iPad doen.

  Tegenwoordig doe ik mijn financiele administratie ook op de iPad. Hiervoor heb je wel eerst een pc nodig. Via Excel heb ik een sheet gemaakt en daarna via de mail naar mijn iPad verzonden. Alleen dan kun je alle functies gebruiken, anders moet je alweer office 365 hebben. Alleen mijn digitale administratie staat nog steeds op mijn mac. Daar kan ik het toch overzichtelijker wegzetten en staat het naar mijn idee ook wat veiliger. Hiervoor moet Apple dan ook een goed alternatief bieden naar mijn mening.

  Maar het grootste probleem voorzie ik nog in het bestanden koppelen. Stel, ik wil bij mijn zorgverzekeraar een declaratie indienen. Dan kan dit niet via mijn iPad, want dan moet ik in de Finder zoeken (deze opent ie automatisch) en dat kan dus niet op een iPad.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  @Jdtc iCloud Drive?

 • Profielfoto
  donut

  Blijkbaar mistte de ipad alleen nog het toetsenbord van de Surface Pro en de pencil van de Galaxy Note etc…
  Die losse pen raak je elke keer weer kwijt (volgens Steve Jobs) want die past niet in het cleane design van deze iPad Pro

  GPS nog steeds pas bij een weer 100 euro duurdere uitvoering voor 4G…
  hoezo Pro zonder GPS?

  Ik neem aan dat je die pen ook kunt gebruiken op een andere iPad ?
  Dan zou ik die nemen want de helft goedkoper.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Tim Cook mist simpelweg de bezieling om de boodschap geloofwaardig over te brengen. Z’n voorganger had die gave overduidelijk wel en was dus in staat mensen echt te enthousiasmeren voor een product. Tim Cook speelt het. Hij doet z’n best, maar het maakt op mij weinig indruk.

 • Profielfoto
  Simlock

  Ik heb een PC met 4 grafische kaarten nodig om snel 3D animaties te kunnen renderen. Tim.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ik ben zelf een dagelijkse gebruiker van de Ipad, deze heeft een groot deel van mijn normale computergebruik overgenomen, zelfs een groot deel mijn mijn console gaming, maar echt definitief een computer kunnen vervangen?

  Nee ik denk niet dat de Ipad Pro dat nu al gaat bewerkstelligen, wellicht voor de basic gebruikers in de toekomst, waar ik zelf ook onder val, maar nu zeker nog niet.

  Hoe vaak ik wel niet gezeur heb gehad met updaten OTA, dan werkte het niet goed, dan liep de batterij weer snel leeg, en wat was tot nu toe iedere keer de oplossing voor het probleem? Precies, je device aan itunes hangen, en hem via een gewone computer en via Itunes updaten.

  Dus zullen ze deze updates OTA eerst eens vlekkenloos moeten laten verlopen, zolang ze dat niet voor elkaar hebben, zal ik niet zonder gewone computer kunnen.

  Neemt niet weg dat ik hem toch ga bestellen.

 • Profielfoto
  MichaelB

  Yes!!!1!!: dus je kan eindelijk Vmware Fusion op de iPad Pro gebruiken?!!
  Oh wacht…;-)

 • Profielfoto
  farl4web

  Hij probeert gewoon particuliere en bedrijven met minder hoge eisen op de gedachte te brengen om een iPadPro te nemen ipv hun computer. Voor een groot deel van de mensen kan zijn uitspraak echt kloppen.

  Maar hij heeft het over creatieve mensen, maar die hebben juist vaak veel grote software pakketten nodig en een uitgebreide mappenstructuur.

  Ik zit zelf ook een beetje in Bitcoin en Nxt en daar moet je toch ook software voor hebben die iOS niet in de App Store heeft. Gaat hem voor mij sowieso niet worden.

 • Profielfoto
  maconly

  Goh dat zei Steve Jobs ook , nou had die man wel visie iets wat ik bij Cook nog niet ben tegen gekomen.

 • Profielfoto
  polansky

  iPad Pro zal de PC vervangen

  “… En 512KB is genoeg voor iedereen” zei een andere CEO ooit eens.

  Apple is echt totaal van het padje af aan het raken.

  Volgens mij liggen de lijntjes coke daar op de directietafel, of er worden rare dingen gerookt…. De één na de andere hoge pief bij Apple doet tegenwoordig de meest onzinnige uitspraken.

  Dit soort uitspraken van Tim en zijn discipelen zijn voor mij duidelijk een teken dat Apple het niet echt meer in de vingers heeft. De bezieling is eraf. Het bedrijf draait volledig op marketing…. Het is ze daar in de bol geslagen.

  Voor mij wordt Apple steeds meer een luxe merk met leeg omhulsel.

 • Profielfoto
  snipper

  Al eens gephotoshopt, of illustrator of een (serieus) opmaakprogramma gebruikt op een iPad? Dat er een app voor is, wil nog niet zeggen dat het prettig werkt. Een website maken heb ik nooit geprobeerd op een iPad, maar lijkt me niet eenvoudig. Voor thuisgebruik zal je een heel eind komen met een iPad pro maar ik mis OS X, de Finder, de vele software die er voor is.

  De stylus heeft niemand hier nog kunnen testen, dat is waar, maar de specificaties zijn minder dan de Wacoms die we al twintig jaar hebben. Geen kantelgevoeligheid, geen programmeerbare knoppen voor dubbelklikken.

  De iPad hééft voor veel mensen de PC al vervangen. Voor anderen zie ik dat niet gebeuren.

  De iPad Pro die er nu ligt kan mijn oude Mac Pro, met veel uitgebreidere opties in de software, met parallels desktop, met Wacom / pen én muis, 40″ UHD 4K scherm, full size fysiek toetsenbord, bluray-brander en veelvoud aan geheugen, voorlopig nog niet vervangen.

 • Profielfoto
  Spam

  Met die iPad pro lijkt Apple echt totaal de weg kwijt te zijn. Ze prijzen het als een laptop en doen dit soort uitspraken. Alsof ze echt geloven in dit fabeltje.

  OK laten we even opnoemen wat een gemiddelde pc gebruiker allemaal doet:
  – e-mailen: ja kan met een iPad maar niet zo snel en efficiënt als met muis
  – surfen: ja, ervaring is waarschijnlijk beter dan pc.
  – foto’s bekijken: ja en ervaring is waarschijnlijk beter.
  – foto’s / filmpjes binnenhalen en beheren: no fucking way.
  – video editing: een beetje
  – word processing: moi, het gaat
  – powerpoint maken: moi, het gaat
  – gamen: ja maar mobile games halen vaak niet het grafische niveau van bijv. Dragon age of GTA.

  Kortom: je zit met een hele dure halfbakken laptop die geeneens op je lap kan. Ga maar weer verder dromen Tim..

 • Profielfoto
  Vilscon

  De enige reden dat ik een iPad prettig vind is dat je geen toetsenbord hebt die tegen je lichaam aan drukt. Een Macbook moet je echt op je schoot zetten, terwijl een iPad lekker zweverig is door z’n “papierformaat. Een Macbook is meer een soort doos, als je er een volle vorm van zou maken.

  Zou ik het toetsenbord van een Macbook Air af kunnen koppelen, dan is dat hét speeltje van de toekomst. Ten slotte: OS X is zoveel prettiger dan iOS..

 • Profielfoto
  RJG

  Dat weten we dan ook weer… Hoe serieus kan je deze uitspraak nemen.
  Als pro gebruiker kan je toch weinig met zo’n iPad. Als ze het lukt om, laten we zeggen, OS X er op te laten draaien, een NVIDEA 900 GTX Serie video kaart, 16Gb RAM en een SSD van 1TB er in te zetten dan zijn ze een heel eind. En niet te vergeten een USB en/of Thunderbolt poorten er in te zetten.

  Er zal voorlopig een markt blijven voor krachtige PC’s, Het lijkt er op dat Apple daar zijn focus niet op heeft. Kijk ook maar eens hoe oud al weer de Mac Pro is en waar nog de volle pond voor betaald moet worden.

 • Profielfoto
  Jel.h

  Je moet wat verzinnen om als verkoopargument te gebruiken.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  Wat een overwegend negatieve reactie van Apple fans hier!

  De gemiddelde PC gebruiker ript geen DVD’s en BD’s, downloadt geen torrents, gebruikt geen nieuwsgroepen, transcodeert geen films, bewerkt geen Word documenten van 1000 pagina’s, maakt geen Excel sheets met VBA, …

  Voor heel veel gebruikers zal een iPad volstaan. En met de iPad Pro wordt die groep die genoeg heeft aan een iPad alleen maar groter.

 • Profielfoto
  kris251069

  Als ik aan mijn (bejaarde) vader denk, bij hem breekt het angstzweet al uit als hij de computer gewoon moet op- en afzetten. Hij gebruikt die dan ook enkel voor iets op te zoeken op het internet (browser), een mailtje te sturen (sporadisch) en zijn online banking (ook via de browser). In zijn geval zou een iPad dus meer dan voldoende moeten zijn : Safari, Mail en KBC touch. Maar… dat kan hij natuurlijk even goed op een PC laptopje van 499 euro uit de Mediamarkt met Windows 10. Daar heeft hij geen tablet van meer dan 1000 euro voor nodig. En daar wringt het schoentje. Ik denk dat er wel degelijk een publiek is waarbij de iPad volledig een laptop (Mac of Windows) kan vervangen maar de prijs is niet competitief in vergelijking met een goedkoop PC’tje die voor dat zelfde publiek ruim voldoet.