Telecom: nieuwe bundels T-Mobile en Simpel

10 reacties

Nadat Tele 2 enkele weken geleden aankondigde een data-oorlog te starten, lijkt er wat positieve beweging in de telecommarkt te komen. Zowel T-Mobile als Simpel hebben nieuwe of gewijzigde bundels met meer voor minder aangekondigd.

T-Mobile komt met grotere Travel & Surf-bundels en Simpel start naar eigen zeggen een ‘belrevolutie’ door tijdelijk onbeperkt bellen en sms’jes bij een abonnement met 1GB data of meer aan te bieden.

Ruimere buitenlandbundels T-Mobile

T-Mobile heeft aangekondigd zijn Travel & Surf-bundels voor datagebruik in het buitenland vanaf 7 december te verruimen. De prijs blijft ongewijzigd. Zowel de bundels voor de EU als Wereldbundels worden verruimd. Onderstaande prijzen zijn voor Zone 1 (de EU + Noorwegen, IJsland en Zwitserland). Alle bundels stoppen de data als de limiet bereikt is, maar bij de 500MB-bundel wordt internet alleen beperkt op 64kbit/s.

BundelPrijsMB OudMB NieuwGeldigheid
Travel & Surf XS€ 1,9520351d
Travel & Surf S€ 4,99601003d
Travel & Surf M€ 14,992505001w
Travel & Surf L€ 24,9950010002w
Internet Europa€ 14,99/mnd5001000Looptijd contract

Simpel met tijdelijk gratis bellen en sms

Sim-only provider Simpel geeft met een ‘belrevolutie’ antwoord op de data-oorlog die Tele 2 vorige maand startte. De provider biedt tot het eind van het jaar onbeperkt (‘normaal gebruik’) gratis bellen en sms’jes bij de aanschaf van een bundel van 1,2 of 3GB. Simpel gebruikt het 3G-netwerk van T-Mobile en biedt een downloadsnelheid van 14mbit/s.

BundelPrijsMBBelminutenSMS
Belrevolutie 3GB€ 20/mnd3000onbeperktonbeperkt
Belrevolutie 2GB€ 15/mnd2000onbeperktonbeperkt
Belrevolutie 1GB€ 10/mnd1000onbeperktonbeperkt

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Als ik kijk bij Travel & Surf-bundels van T Mobile, vind ik dat behoorlijk duur, althans vergeleken bij wat ik krijg bij Orange in Frankrijk. Onder voorwaarde uiteraard dat je niet van het ene land naar het andere land reist in korte tijd. Je koopt in Frankrijk/Orange een kaartje met 3GB, 3 maanden geldig, en ± € 26. Natuurlijk alleen te gebruiken in Frankrijk. Ik neem aam dat deze prijzen ook gelden in andere landen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik neem aan dat deze prijzen ook gelden in andere landen.

  .
  Wat bedoel je daarmee? Prijzen zijn per land toch gewoon lekker verschillend?

  Moet je eens op vakantie naar Denemarken gaan. Dan heb je voor je geld vier keer zoveel data vergeleken met Nederland.

 • Profielfoto
  sedikit

  Met “Ik neem aan dat deze prijzen ook gelden in andere landen” bedoel ik dat ik in zijn algemeenheid aanneem, dat in andere landen een kaartje kopen (als je er langer verblijft) ook goedkoper is, dan vooraf de Travel & Surf-bundels van T Mobile hier te kopen. Zoals je dat zelf ook vermeldt voor Denemarken.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Je kunt er van uitgaan dat als je een tijd in het buitenland bent dat je dan goedkoper uit bent als je daar een kaartje koopt.. Nederland is erg duur in telecom land

  Bovendien zijn de abo’s van T-Mobile meestal aan het eind van het jaar (nu) goedkoper omdat ze een actie hebben met extra korting

  Nu is de keuze dus eigenlijk 3G (Simpel) of 4G (T-Mobile) geworden.. wel gunstig voor de consument dit soort ontwikkelingen

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Heel leuk die data-oorlog, ik heb nu zo’n nieuw tele2 abbonement. Toch zou ik liever het oude abbonement hebben gehad, gezien daar geen buiten-de-bundel kosten verrekend werden. Iets wat nu wel gebeurd, ook al mag je de website van tele2 aardig doorspitten om dat uit te vinden. Erg jammer, want ik verstook mijn data altijd binnen een paar dagen. Iets meer data betekend in mijn geval iets meer dagen internetten, terwijl ik volgens de oude overeenkomst lekker de maand uit kon zitten met een verlangzaamde snelheid. Ik ben zeer teleurgesteld dat mij dit niet vermeld is tijdens het afsluiten van het abbonement (via tele2 klantenservice).

 • Profielfoto
  frank_1969

  @Jerry.w vreemd verhaal met Tele2. Ik sta ook op het punt om te verlengen en zie op de site staan “Geen buiten-de-bundel-vrees meer”

 • Profielfoto
  T-Pay

  “Alle bundels stoppen de data als de limiet bereikt is, maar bij de 500MB-bundel wordt internet alleen beperkt op 64kbit/s.”

  Of is dat nu bij de 1000MB bundel (helaas)?? Voorheen was het bij de 500MB T-Mobile Surf & Mail bundel zo.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Je kunt in veel gevallen idd beter lokaal een simkaartje kopen. In Londen koop je voor £ 15,- een maand onbeperkt 4G internet incl 300 min bellen. Three heet deze aanbieder. Zou ook in NL fijn zijn…

 • Profielfoto
  ElsR

  T-Mobile heeft voor de abonnees nu een EU-abonnement bij een nieuwe iPhone 6s dat zeer voordelig is. 680 euro voor het toestel (16GB) en dan 2 jaar 10,50 euro per maand voor 120 min bellen/SMS’en door heel de EU. Internet erbij kost extra maar dat hoef ik niet, ik gebruik WiFi.Ik blijf dus bij T-Mobile, zat ik al vanaf de eerste iPhone 3. En ik hoef niet met aparte prepaid simkaarten te klooien in het buitenland/EU.

 • Profielfoto
  sim-only

  De onbeperkte bundels van Simpel zijn zeer de moeite waard momenteel:)