Teardown: Apple’s Smart Keyboard is super robuust

1 reactie

Apple’s Smart Keyboard is vooralsnog alleen met Amerikaanse toetsen­indeling verkrijgbaar in de VS, maar een kijkje onder de motorkap slaan we niet af. De teardowntijgers van iFixit hebben na de Pencil ook het toetsenbord uit elkaar gehaald.

Het opvouwbare toetsenbord voor de iPad Pro gebruikt net als de 12-inch Retina MacBook het vlindermechanisme voor toetsen. Door een slim technisch ontwerp is het niet repareerbaar, maar wel erg robuust.

Het toetsenbord zit helemaal in een water- en vuilafstotende stof, die volgens iFixit nylon-achtig voelt. Deze kan alleen worden verwijderd met een mes dat het hele toetsenbord onherstelbaar beschadigt. Gelukkig is het toetsenbord erg robuust en door de coating ook waterdicht.
keyboard-teardown-002

Geen kabels, één chip

De Apple Pencil zat vol met kabels, chips en andere microscopische techniek. Bij het Apple Smart Keyboard blijkt dat mee te vallen, er is slechts een chip aanwezig die de toetsaanslagen registreert en doorstuurt. Om voor duurzaamheid te zorgen, heeft Apple geen enkele kabel in het toetsenbord verwerkt. Door het vele vouwen van de aangehechte cover, zou een kabel makkelijk breken. Dat wordt slimmer opgelost.

De hele cover blijktvoorzien van drie brede stroken geleidende stof. Deze dragen stroom en data over en omdat het materiaal vouwbaar is, breekt of barst het veel minder snel dan een traditionele kabel. Volgens Apple gaat het geheel “a lifetime of folding” mee.
keyboard-teardown-003
Een gedetailleerde blik op de binnenkant van het toetsenbord kan worden gevonden op de website van iFixit. Dit keer overigens zonder video, blijkbaar was het toetsenbord daar niet spannend genoeg voor. In Nederland moeten we het nog even zonder Apple’s Smart Keyboard doen, hier is de Logitech Create-hoes met toetsenbord verkrijgbaar.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    lordoftheflatbush

    Ik heb een iPad Pro maar zonder Apple toetsenbord. Ik heb er in de Apple Store naar gekeken maar vond het geen fijn toetsenbord. Ook vind ik het toetsenbord onhandig in gebruik. Verder zijn de toetsen niet verlicht.
    Ik heb nu een Logitech Create toetsenbord (met toetsenverlichting) en dit bevalt prima.