tvOS 9.0.1: eerste update voor Apple TV 4

24 reacties

Precies 10 dagen na de verkoopstart van de nieuwe Apple TV is de eerste software-update voor de nieuwe settopbox beschikbaar gesteld. tvOS 9.0.1 is te vinden het menu Instellingen > Systeem > Software-updates > Werk software bij van de Apple TV 4.

Verwacht geen nieuwe functies, het gaat om een kleine update met bugfixes. De eerste nieuwe functie zit in tvOS 9.1, daarin krijgt Siri ondersteuning voor Apple Music. Ontwikkelaars kunnen tvOS 9.1 als beta downloaden.
Screen Shot 2015-11-09 at 19.22.56
Er zijn geen releasenotes voor tvOS 9.0.1 vrijgegeven en Apple noemt tvOS 9.0.1 niet bij naam in de update-melding. In het menu Instellingen > Over wordt na het bijwerken tvOS versie 9.0.1 met build 13T402 genoemd. tvOS 9.0.0 had build 13T396, dit bevestigt dat het om een erg kleine update gaat.

Screen Shot 2015-11-09 at 19.23.31

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik kan hem nog tot zaterdag terugbrengen en ik ga dit na bevestiging van dit bericht doen. Echt een onding vind ik het

 • Profielfoto
  html-junky

  @spinozo, ik mis je redenatie, de waarom

 • Profielfoto
  TomRS

  @Spinozo Waarom heb je  TV in huis gehaald dan?

 • Profielfoto
  macpride

  Ik ben tevreden met de apple TV. Deze update biedt weliswaar niet veel nieuws, maar is wel de eerste update en dat updaten verloopt vlotjes. Kom maar op met die nieuwe releases in de toekomst :o)
  Samen met Plex heb ik nu een speler voor als mijn oude videobestanden, AVI, MP4, MKV, DIVX etc. Alles werkt en zonder vertraging, dat was me met de oude apple TV 3 nog niet gelukt. Streamen via VLC of movie explorer ed naar de oude apple TV werkte niet naar behoren.
  De optische audio uitgang is nu vervangen door Airplay en Bluetooth. Prima systeem.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik kan me voorstellen dat je geen 179 euro over hebt voor deze update, maar KOOP hem dan ook niet, om hem vervolgens toch te retourneren. Vergeet niet dat Apple TV jaren mee kan, Apple TV 3 heb ik echt jaren gehad en redelijk gebruikt voor AirPlay. Dat zal ik nu ook doen, echter bieden de Apps mogelijkheden in de toekomst. En dat veranderd de zaak! Ik denk ook dat Apple er straks meer mee gaat doen en dat ze hem net zo zullen updaten als ze met iOS doen.

 • Profielfoto
  Dommass

  Zit geduldig te wachten op Infuse. Momenteel hebben de Betatesters een email ontvangen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Niels je denk toch zeker niet dat de nieuwe Apple TV te vergelijken zal zijn met de oude TV tenopzichte van software en hoe lang je deze kunt gaan gebruiken in de toekomst. Nu er een App Store op zit zullen deze apps ook meer gericht zijn op de kwaliteit van de hardware, dat jij generatie 3 30 jaar hebt kunnen gebruiken zegt meer over Apple en hun slome/trage manier van het uitvinden hoe TV moet gemaakt worden dan wat anders.
  Dat een generatie 3 vandaag de dag nog wordt verkocht voor 80,- met een os erop dat te vergelijken is met iTunes 3.0 dat is toch gewoon een schande als je een Google USB dingetje voor 30,- kunt kopen dat ongeveer 70 keer zoveel kan als de 3e generatie Apple TV.

 • Profielfoto
  apple-man

  De rede dat @spinozo geen antwoord geeft op de vraag waarom hij de ATV4 gaat terug brengen is voor mij het bewijs dat hij gewoon geen goede redenatie heeft op die vraag. Een onding is het zeker niet en ik vind de ATV4 zelfs een hele verbetering ten opzichten van de ATV3 ik ben zeer tevreden. Dus @spinozo moet eerst maar eens met goede agrementen komen waarom hij dan niet tevreden is met de ATV4. Aan vage uitspraken van het is een onding daar hebben we niet veel aan.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Excuus, het ging om het bericht van de remote die niet via de iPhone gaat komen. Invoer is ruk. YouTube app gaat regelmatig op zwart, m’n Bluetooth B&W headphones worden niet herkend. Plex app transcodeert niet zelf dus ik kan niets afspelen via NAS. Plex client heb ik ook op de tv. Prima om te wachten op ontwikkelingen maar zonder Siri is de remote app echt een must. Kan het ding ook niet met m’n Watch besturen… Lees de top 10 anders ook ff door die ICulture laatst postte.

 • Profielfoto
  Buzz

  Nu er een App Store op zit zullen deze apps ook meer gericht zijn op de kwaliteit van de hardware.

  Die A8 in de Apple TV gaat nog wel even mee. De kwaliteit van de hardware is te vergelijken met die in de iPhone 6 en iPad Air 2, en die laatste is dit jaar niet geupdate. De TV markt is sowieso veel slomer dan de smartphone markt, dus ik verwacht niet dat Apple nu elk jaar, of zelfs maar elke 2 jaar, met nieuwe hardware gaat komen. Qua OS en Apps zijn er juist nog heel veel voor de hand liggende dingen die opgelost of toegevoegd kunnen worden. Wat dat betreft ben ik het met Niels eens.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Vergeet niet dat Apple TV jaren mee kan…

  .
  Yeah right. Beetje jammer dat hij nu al niet bij de tijd is. Dus die gaat zeker niet ‘jaren mee’.

 • Profielfoto
  Humain

  Gisteravond een hele avond/nacht plezier gehad met de Apple TV doormiddel van games spelen. Vind de graphics er goed voor de prijs. Heel af en toe een frame drop met snelle racegames maar het is een prima stukje entertainment voor geen hoge prijs.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @KarelWillem +1
  .
  Als dit device vanaf nu ook jaarlijks of elke twee jaar een upgrade gaat krijgen dan zal deze Apple TV heus wel blijven werken na 5 jaar maar dat wilt niet zeggen dat je er dan nog steeds het maximale uit kunt halen. Mijn moeder loopt ook nog steeds rond met een iPhone 4 omdat ze geen * geeft om telefoons maar dat wilt niet zeggen dat ze een goed product in handen heeft in 2015.

 • Profielfoto
  Buzz

  Kopen jullie dan ook elke twee jaar een nieuwe TV, Shmoo en KarelWillem? Welk met de Apple TV vergelijkbaar apparaat is volgens jullie wel bij de tijd?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, elke twee jaar een nieuwe TV kopen hoeft niet. Want die kan nu al 4K aan, speelt nu al elk videoformaat die je er doorheen pompt. Bovendien al met alle Nederlandse TV-apps, Youtube, Netflix, Plex, complete browser, Miracast (ja, ook draadloos streamen vanaf iOS en Mac) en noem het allemaal maar op.

  Kost ruwweg twee keer de prijs van een Apple TV 4. Maar dan mét TV.;)

  Alternatieven? Ik noem eens een hele gekke:
  http://www.jide.com/en?=fromksbutton

 • Profielfoto
  apple-man

  @KarelWillem +1
  .
  Als dit device vanaf nu ook jaarlijks of elke twee jaar een upgrade gaat krijgen dan zal deze Apple TV heus wel blijven werken na 5 jaar maar dat wilt niet zeggen dat je er dan nog steeds het maximale uit kunt halen. Mijn moeder loopt ook nog steeds rond met een iPhone 4 omdat ze geen * geeft om telefoons maar dat wilt niet zeggen dat ze een goed product in handen heeft in 2015.

  Het probleem met techniek is wat je vandaag koopt is morgen alweer verouderd. verder denk ik dat de ATV4 momenteel de beste is die er op dit moment verkrijgbaar is. Als een product wat verouderd is wil dat nog niet meteen zegen dat het in eens geen goed product meer is. Je kunt er alleen wat minder mee en het is ook stuk trager de techniek gaat nu eenmaal vooruit. Ik ben in iedere geval geen type die iedere twee jaar een nieuwe telefoon doet kopen eerder iedere 4 a 5 jaar daar zijn de smart phones ook veel te duur voor ik geef mijn geld liever aan andere dingen uit..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het probleem met techniek is wat je vandaag koopt is morgen alweer verouderd…

  .
  In het geval van de Apple TV is het gisteren al verouderd.

  Als je iets nieuws op de markt zet, wat voor een revolutie in de televisiewereld moet zorgen, dan is het op zich best wel handig minimaal ietwat vooruit te denken.

  En niet persé de specificaties van gisteren te gebruiken, maar liever die van vandaag, of beter; die van morgen.

  Ik geef mijn geld ook liever aan andere dingen uit. Aan dingen waar ik wél even mee vooruit kan dus.

 • Profielfoto
  apple-man

  KarelWillem

  elke twee jaar een nieuwe tv kopen dat hoeft inderdaad niet. En het klopt de meeste tv van tegenwording hebben Youtube, Netflix, complete browser en noem het maar op. Maar wat je wel vergeet te vermelden is de kwaliteit hoe dit alles in zijn geheel werkt op een tv. Ik heb namelijk een tv van philips waar ik best veel voor betaalt heb. Net Tv bij philips is gewoon echt een regelrechte ramp en heeft veel last van storingen en het werk ook nog eens zeer traag. De menu besturing is gewoon om van te huilen dat moet je gewoon niet willen. Dus ik zeg goede tv prima maar als het op het gebruiksgemak en software aankomt dan geef mij maar een ATV4 er bij.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, die interface van de Apple TV is natuurlijk spot-on. Ga maar eens wat zoeken, of je wachtwoord ingeven. Dat werkt lekker!;)

  Ik heb een LG, en dat systeem werkt heerlijk. Simpel, duidelijk, werkt met bluetooth keyboards, heeft stemherkenning, etc.

  Alles wat die TV doet, doet de Apple TV (nog?) niet. En als de Apple TV wel de boel op orde heeft, staat ‘ie nog steeds op achterstand. Nee, jammer. Leuke poging. Op naar de 5.

 • Profielfoto
  Buzz

  En dan kom je als alternatief met een Android PC aanzetten, inclusief windows en file manager. Het doet me haast denken dat je geen idee hebt waar de Apple TV nu eigenlijk voor dient.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nou leg jij het eens uit?

  Ik had het idee dat hij diende om films en series te streamen.
  TV-programma’s te kijken, apps te installeren en games te spelen.
  Met naadloze integratie met je muziek, foto’s en andere gegevens op je Mac of in de cloud.

  En dat alles in 4K. Oh wacht, nee. Dat laatste niet natuurlijk.:)

  Maar jij gaat me nu vertellen dat die Apple TV ergens anders voor is?

 • Profielfoto
  Richard74

  Nee, die Remix Mini. Top hoor. Snap niet waar mensen zich zo druk over maken. Koop dat ding dan niet en gebruik lekker wat anders. En ga niet bakken frustraties hier neerplempen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik had heel graag een fraaie update van mijn Apple TV 3 gehad. Ik verheugde me best op die App Store, en op nieuwe featues. Want de 3 gebruik(t)en we eigenlijk alleen nog als audio-streamer.

  Maar het is het net niet, en het gaat het voorlopig ook net niet worden. In ieder geval niet met de 4. Er is helemaal niets wat we zonder de Apple TV 4 niet zouden kunnen doen.

  Geen probleem hoor. Leuke alternatieven genoeg. En voor iedereen die het een mooi ding vind; hartstikke goed. Veel plezier ermee.

 • Profielfoto
  apple-man

  Excuus, het ging om het bericht van de remote die niet via de iPhone gaat komen. Invoer is ruk. YouTube app gaat regelmatig op zwart, m’n Bluetooth B&W headphones worden niet herkend. Plex app transcodeert niet zelf dus ik kan niets afspelen via NAS. Plex client heb ik ook op de tv. Prima om te wachten op ontwikkelingen maar zonder Siri is de remote app echt een must. Kan het ding ook niet met m’n Watch besturen… Lees de top 10 anders ook ff door die ICulture laatst postte.

  Veel van de problemen die jij hier omschrijft kunnen door midel van updates worden opgelost in iOS 9 zaten ook de nodige bugs toen het uitkwam. En dat apple bekend heeft gemaakt dat er geen plannen zijn voor een update van de remote app is inderdaad minder. Maar voor mij persoonlijk is dit niet een echt rede om geen ATV4 te kopen.