SpyCup: iPhone-spionagefoto’s à gogo

3 reacties

Een nieuw en spannend Kickstarter-project maakt van de iPhone een eenvoudige verborgen camera door de smartphone te vermommen als aluminium koffiebeker. De SpyCup heeft nog 19 dagen te gaan, maar zijn financiering al bijna helemaal binnen.

De beker bevat ten hoogte van de iPhone-camera glas dat slechts aan één kant doorzichtig is. Samen met een afstandsbediening en app kunnen onopvallend foto’s en video’s gemaakt worden.

SpyCup richt zich op journalisten en activisten en wil een goedkoop alternatief voor dure verborgen camera’s bieden. Het idee ontstond toen een van de leden van het vierkoppige team een reportage over de jaarlijkse dolfijnen­jacht in Japan maakte. Hij werd daar opgepakt en had behoefte aan een opname:

I was invited into the police station. The problem is that just a few days before my interpreter got arrested and ended up spending 53 days in jail. So when I got to the station I became extremely concerned for my safety. (…) I realized that I had the perfect recording device in my hands, which is my iPhone, but I had no way of using it without them knowing.

spycup-001
In de toekomst kan de SpyCup hiervoor gebruikt worden. De 29 dollar kostende bekers worden in mei 2016 geleverd met een Bluetooth-timer en zijn compatibel met de iPhone 5, 5c, 5s, 6 en 6s. Een applicatie die constant foto’s of video’s maakt en naar de cloud stuurt, volgt later.

(via: iFun)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Nou weet iedereen het!

 • Profielfoto
  Spam

  Ongelooflijk, wat een stupide product! En die kale zichzelf ook nog een genius noemen ook:x

 • Profielfoto
  ardaliki

  Iemand zal de beker maar meenemen, dag iphone?