Sony werkt aan PS4 Remote Play voor Mac

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Remote Play is een van de meest onder­gewaardeerde functies van de Playstation 4. Het laat je games naar een PS Vita en Sony-smartphone of tablet streamen. Binnenkort kunnen ook Mac- en PC-gebruikers Remote Play gebruiken met een PS3 of PS 4.

Dat beloofde Shuhei Yoshida, directeur van Sony Worldwide Studios, in een Tweet. Handig voor gezinsleden die willen gamen zonder de TV bezet te houden of als je buiten de deur een PS 4-game wil spelen.

Remote Play streamt alleen het beeld van de game naar een ander apparaat. Het rekenwerk wordt nog steeds door de Playstation gedaan. De functie werkt binnenshuis via Wi-Fi, maar kan ook games via internet streamen. Een releasedatum van Remote Play voor Mac is nog niet bekend. Een enthousiaste ontwikkelaar heeft de Android-versie van Remote Play op de Sony-smartphones al uit elkaar gehaald en naar Windows geport.

https://youtu.be/TMDlJWvUGs8

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  apple-man

  Dit hadden ze al veel eerder moeten doen. Sony heeft er echt goed aan gedaan om remote play ook naar de PC/mac te brengen aangezien de vita nu niet bepaald succesvol is gebleken en remote play mij persoonlijk altijd al heel erg heeft aangesproken. Maar ik geen zin had om meer dan 200 euro te gaan uitgeven aan een vita hiervoor. Daarbij zijn er voor de vita de laatste tijd ook geen top titels meer voor uitgegeven dus ik snap het besluit van sony wel.

 • Profielfoto
  knrd

  Mooi.
  Tijdje geleden nog aan zitten denken om een Playstation TV te kopen en die aan mijn monitor te hangen.
  Dit hoeft op deze manier dus niet meer(y)

 • Profielfoto
  apple-man

  De de Playstation TV is niet echt een succes heb begrepen hij kan buiten dat je PS4 games naar je tv kunt streamen niet veel meer dan de concurrentie. Daarbij vind ik het jammer dat hij alleen in 720P kan streamen. Diensten zoals Netflix en Spotify zijn niet beschik en hij heeft een zeer onhandige interface die ook erg traag is. Nee Voor mij geen Playstation TV. Remote play voor PC/MAC is daarom een zeer welkome toevoering die ik zeker ga uitproberen. Tevens hoop ik dat het ook op de ATV4 gaat werken.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ben benieuwd maar maak me zorgen over lag die de gameplay redelijk kan verstieren…

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik heb de ps vita en het streamen is echt zonder lags man. Als ik naar links of rechts stuur dan reageert ie gelijk, zelfs als je ergens anders bent. Echt een goudmijntje wat niet goed benut wordt.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wanneer deze app beschikbaar komt. Is er al iets bekend over de verwachte release date?

 • Profielfoto
  apple-man

  Ik heb de ps vita en het streamen is echt zonder lags man. Als ik naar links of rechts stuur dan reageert ie gelijk, zelfs als je ergens anders bent. Echt een goudmijntje wat niet goed benut wordt.

  Weetje wat het probleem is van de Remote Play Sony heeft dit verkeert in de markt gezet. Als ze dit meteen voor PC/MAC/ios/android hadden uitgebracht hadden ze een vele grotere doelgroep bereikt dan nu. Tevens is de PsVita net als hun smart phones en tablet niet bepaalt een succes gebleken. Dat de xbox one nu games naar een windows 10 PC kan screamen zal daarom zeker een rol hebben gespeeld in sony’s besluit remote play ook naar PC en mac te brengen aangezien microsoft hier trein mee zou kunnen winnen van sony.

  PS ik hoop ook dat sony de remote play app ook voor ios gaat uitbrengen zodat het ook werkt op de iPhone/iPad. Voor de ATV4 zou dat interessant zijn aangezien de ATV4 ook bluetooth controllers kan ondersteunen. Hoe cool zou dat zijn PS4 games screamen naar een ATV4 en ook nog eens een PS4 controller er op kunnen gebruiken. Ik hoop echt dat ze dat gaan mogelijk maken dat zou echt cool zijn.