Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Sonos TruePlay Tuning is nu beschikbaar

Sonos heeft zojuist een update voor zijn iOS-app uitgebracht. Deze brengt het eerder aangekondigde TruePlay, waarmee je het speakersysteem op de akoestiek van je kamer aan kunt passen. TruePlay is beschikbaar voor de PLAY:1, PLAY:3 en PLAY:5.

De app meet met de iPhone-microfoon hoe het geluid terugkaatst via muren, meubels, glas etc. Door met je iPhone door de kamer te lopen tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die ruimte.

Na het updaten van de app kun je speakers tunen door naar Instellingen > Instellingen Kamer te gaan. De speakers die TruePlay ondersteunen, worden met een rood bolletje gemarkeerd. Tijdens het Tunen speelt de SONOS een speciaal geluid af en loop je met je iPhone door de kamer en beweeg je deze heen en weer om reflecties met de microfoon op te meten.

Wij hebben TruePlay getest en horen een duidelijke verbetering in de geluidskwaliteit. Het geluid klinkt bij speakers die vlak tegen een muur staan minder dof en de lage tonen komen beter uit. Het verschil ontdekken kan door een nummer af te spelen en bij Instellingen > Instellingen Kamer vervolgens TruePlay Tuning uit- en in te schakelen.

Naast TruePlay voegt de update ook ondersteuning voor HLS-streams met variabele bitrates toe. Tot slot werkt de app nu met de vernieuwde PLAY:5 speaker die vanaf 25 november leverbaar is voor € 579.

De nieuwe Sonos PLAY:5: nu in de app en vanaf 25 november leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Sonos TruePlay Tuning is nu beschikbaar
Sluiten