Sonos TruePlay Tuning is nu beschikbaar

12 reacties

Sonos heeft zojuist een update voor zijn iOS-app uitgebracht. Deze brengt het eerder aangekondigde TruePlay, waarmee je het speakersysteem op de akoestiek van je kamer aan kunt passen. TruePlay is beschikbaar voor de PLAY:1, PLAY:3 en PLAY:5.

De app meet met de iPhone-microfoon hoe het geluid terugkaatst via muren, meubels, glas etc. Door met je iPhone door de kamer te lopen tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die ruimte.

Na het updaten van de app kun je speakers tunen door naar Instellingen > Instellingen Kamer te gaan. De speakers die TruePlay ondersteunen, worden met een rood bolletje gemarkeerd. Tijdens het Tunen speelt de SONOS een speciaal geluid af en loop je met je iPhone door de kamer en beweeg je deze heen en weer om reflecties met de microfoon op te meten.
trueplay-proces-001
Wij hebben TruePlay getest en horen een duidelijke verbetering in de geluidskwaliteit. Het geluid klinkt bij speakers die vlak tegen een muur staan minder dof en de lage tonen komen beter uit. Het verschil ontdekken kan door een nummer af te spelen en bij Instellingen > Instellingen Kamer vervolgens TruePlay Tuning uit- en in te schakelen.

Naast TruePlay voegt de update ook ondersteuning voor HLS-streams met variabele bitrates toe. Tot slot werkt de app nu met de vernieuwde PLAY:5 speaker die vanaf 25 november leverbaar is voor € 579.

play5-new-001
De nieuwe Sonos PLAY:5: nu in de app en vanaf 25 november leverbaar.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Bonkers

  Hmm vreselijk boeiend. Heb liever dat ik gewoon Apple Music af kan spelen op m’n Sonos. Dit weekend eindelijk m’n eerste Sonos 1 gekocht. Om maar eens te beginnen met de keuken. Behoorlijk teleurstellend om er dan achter te komen dat Sonos geen Apple Music ondersteund.

  Ikke nie blij wezen met Sonos… kan wel Trueplay ga zitten doen, maar heb nauwelijks muziek om daarna af te spelen.

 • Profielfoto
  Bonkers

  En ja ik weet dat ze van plan zijn Apple Music nog dit jaar te gaan ondersteunen met een update… maar ik wil het NU!

 • Profielfoto
  iMaf

  Minder bas, dus terug in de oude mode

 • Profielfoto
  MacRay

  Doet me denken aan de Bang en Olufsen luidsprekers die deze instelling al jaren hebben. De positie van de luidspreker zoals in een hoek of wand plaatsen bepalen namelijk voor een groot van hoe het geluid op ons afkomt en uiteindelijk ons gehoor bereikt. how its made

 • Profielfoto
  Ross

  Je lijkt wel een baby bonkers “ik wil het NU!”

 • Profielfoto
  vincej

  Ik heb de Sonos producten bijgewerkt, maar toch werkt true play niet. Heeft iemand een idee?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Je lijkt wel een baby bonkers “ik wil het NU!”

  Wat is dat nu voor een bullshit. Als je Apple Music hebt en je kunt geen gebruik maken van je Sonos is dat gewoon niet handig. Dus ja, ik snap hem wel. Ben ik nu ook een baby?

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Het is natuurlijk niet echt slim om eerst iets te kopen zonder te kijken of het doet wat je wilt.

 • Profielfoto
  MichaelB

  Het blijft me verbazen dat Sonos niet gewoon ook bluetooth heeft…
  Op die manier kan je tenminste altijd gebruik maken van je apparaat.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Flauw dat de Playbar niet meedoet…

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb een bar en 2 play3 het is allemaal wel aardig maar Sonos moet nog een hoop verbeteren.

 • Profielfoto
  Bonkers

  Pete.Z

  Je hebt helemaal gelijk en het ligt helemaal aan mij.
  Zo kocht ik laatst een wasmachine, die geen witte was kan draaien. Kocht ik ook nog pardoes een TV, die geen Ned 1,2 en 3 kan ontvangen. En gisteren zat ik nog een pizza te eten, die niet in de oven opgewarmd mocht worden.

  Zo stom van mij, dat ik bepaalde zaken gewoon aan neem, als ik iets koop.

  Ik ben zwaar ontevreden met het buggy Apple Music, wat echt z’n Eur 9,99 per maand niet waard is.

  Dus als dit niet voor het einde v.h. jaar geregeld is, doe ik mezelf een opzegging van Apple Music kado voor de kerst en ga ik weer lekker downloaden of stap over naar Spotify.