Remote-app krijgt geen Apple TV 4-update

18 reacties

De nieuwe Apple TV is inmiddels meer dan een week verkrijgbaar, maar de Remote-app voor iPhone en Apple Watch heeft nog geen update gekregen. Het ziet er naar uit dat Apple definitief afscheid heeft genomen van de app die als afstandsbediening dient.

Het bedrijf heeft dat bevestigd tegenover Apple-blogger en podcaster Jason Snell. Hij vroeg Apple na de presentatie van de nieuwe Apple TV of er een update voor de remote-app kwam. Het korte antwoord: Nee.

I asked an Apple employee at one of the Apple TV demo stands if there would be an update to the iOS Remote app to support the new Apple TV. I expected him to either hedge, because he didn’t know, or give me a fun tidbit about how since the iPhone has all the same sensors that are in the new remote, the new Remote app can emulate it, plus do fun stuff like provide a keyboard so you can type in all your passwords and stuff. Instead, this is what he said: “No.”

Natuurlijk is het geen garantie dat het nooit gaat gebeuren, maar de quote van Snell zou wel verklaren waarom Apple de applicatie nog niet heeft bijgewerkt. De Remote-app voor Apple TV is nuttig bij het invoeren van bijvoorbeeld wachtwoorden en om op terug te vallen als de afstandsbediening kwijt is.
remote-app-001
Wij blijven hopen op een update, zeker omdat Apple-CEO Tim Cook rondom de release van de Apple Watch maar wat graag vertelde hoe fijn hij het vond om de Apple TV met zijn Watch te bedienen. Mogelijk komt in de volgende WatchOS-update een ingebouwde Remote-app. De vooruitzichten zijn echter sober.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  chrispis

  Kom op!!!! Wtf

 • Profielfoto
  C. Haverkamp

  Dit is de perfecte strategie om de Apple Watch te verkopen natuurlijk.

 • Profielfoto
  Niels

  Nee, waarom zou je de functionaliteit uitbreiden met een gratis app? Of een alternatief bieden als je de afstandsbediening gemold hebt (schijnt zeer gemakkelijk kapot te gaan bij vallen, en dat is toch iets wat regelmatig gebeurd met een afstandsbediening), dan kopen mensen toch lekker een nieuwe voor 89,- euro.

  Wat een amateurs! Ze hebben 4 jaar de tijd gehad/genomen om de hardware en de software te ontwikkelen en wag krijg je, tvOS dat nog verre van compleet is en hardware die nu al verouderd is (geen 4K, bluetooth 4.0, etc.). Dikke doei !

 • Profielfoto
  Dydefox

  Goeie oplossing: koop een watch…fijne timing ook, zo rond de feestdagen!

 • Profielfoto
  Nielskorte

  Leuk, geen bluetooth keyboard support, geen remote app en geen dictatie. Hoe verwachten ze dat je tekst in gaat voeren?

 • Profielfoto
  schimanski70

  Ze willen gewoon cashen. Het is echt wel veilig om op deze manier je wachtwoord in te moeten voeren. Kan iedereen gelijk even meekijken;-)

 • Profielfoto
  no_poo

  Echt een enorme misser. In ons huishouden zijn alle vier de afstandsbedieningen van onze ATV3 altijd kwijt en leeg, dus afhankelijk worden van die ene dure ATV4 remote wordt hem niet. We gebruiken met plezier da Remote app. Daarbij is typen daarmee natuurlijk onmogelijk zonder de iPhone app of Siri support.

 • Profielfoto
  XanderN

  Jammer hoor. De Apple TV 4 is een heerlijk ding, maar het invoeren van tekst zoals het nu is (A-Z in een rechte lijn) duurt echt veel te lang. Dan is een remote app handiger.

 • Profielfoto
  H3b

  Dom

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Echt zielig van Apple als dit echt niet komt. Hopelijk komt er toch wat.

 • Profielfoto
  Buzz

  C. Haverkamp en Dydefox: Ik snap jullie opmerkingen niet, want de remote app op de Apple watch werkt hetzelfde als die op de iPhone, en doet het dus ook niet met de Apple TV 4.

 • Profielfoto
  semen

  Waardeloos dit. Ik gebruik de apple remote nooit, altijd via de iPhone/ipad dan wel apple watch. Net zoals de rest van de familie. Ik wacht toch nog even met de apple tv 4.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Jammer: had graag gezien dat Siti aan de Remote app werd toegevoegd, met ATV 4 functionaliteit voor ARV 2 en 3…

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik ga hem hierom terugbrengen, echt een tegenvaller deze appletv

 • Profielfoto
  Zakske

  Had graag gezien dat Siri aan de Remote app werd toegevoegd, met ATV 4 functionaliteit voor ATV 2 en 3…

  And monkeys might fly out of my butt …

  Er bestaat geen enkele zakelijke reden waarom Apple functionaliteit – die exclusief gebruikt wordt om de ATV 4 te verkopen – aan oudere versies toe zou voegen. We praten hier over Apple, niet over het Leger Des Heils.

  Ik denk dat Apple wel met een nieuwe Remote App op de proppen zal komen; Tim Cook pushte de Apple Watch omdat je hier je Apple TV mee kon bedienen, en dan kappen ze nu totaal met de ondersteuning voor iOS en watchOS!? In de Verenigde Staten wordt er vaak om minder een rechtszaak gestart… en gewonnen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Of je zorgt dat siri gewoon werkt of de remote app aanpassen als tussenoplossing. Dit is een achteruitgang tov de ATV3. Wat is dit nu weer voor eigenwijs gedoe. Zijn ze vergeten dat in de meeste landen Siri helemaal niet werkt met een ATV4?

 • Profielfoto
  draugminaion

  Naar verluid was de remote app een hobbyproject van iemand binnen Apple, heeft misschien geen hoge prioriteit.
  Ik zou er van op kijken als Apple helemaal niks in die richting gaat doen. Misschien als onderdeel van muziek en video apps?

 • Profielfoto
  MacRay

  Dat kan echt niet. Ipv voorruitgang wordt het er vooralsnog niet beter op.
  Ik snap er werkelijk niets van… Ik weet niet of men al de horizontale alfabat heeft gebruikt, maar dat is echt niet handig… Omg Apple soms vraag ik me echt af waar ze mee bezig zijn. Voorruitgang is zeker in het geval van de Apple tv geen verbetering.