Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 november 2015

Reeder 3 stopt RSS in een iOS 9-jasje

Wie leest de artikelen van zijn favoriete sites in RSS-formaat? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt en wellicht ook onze eigen onemorething.nl/feed/ in de gaten houdt, dan is de nieuwste versie van RSS-app Reeder zeker de moeite waard om te bekijken.

Reeder 3 is een gratis update voor bestaanden gebruikers en brengt iOS 9-functies als 3D Touch, Split Screen en Safari View Controller. Daardoor houdt de app ook rekening met geïnstalleerde adblockers bij het openen van links.

3D Touch

Enthousiast op het icoon van Reeder 3 drukken heeft geen zin. De ontwikkelaar heeft geen snelle acties geïmplementeerd, maar Peek en Pop zijn wel aanwezig. Door op stevig op een artikel uit een overzicht te drukken, krijg je een preview. Door tegelijkertijd naar boven te vegen, kun je een artikel als gelezen markeren, bewaren of in Safari openen.

Safari View Controller

Nieuw in iOS 9 is Safari View Controller. Dit biedt apps de mogelijkheid om links in de app te openen met een embedded versie van Safari. Daardoor worden je cookies, wachtwoorden, browsergeschiedenis en adblockers gewoon geladen. In Reeder 3 kan het browservenster door middel van een veeg naar rechts gesloten worden.

Safari View Controller in Reeder 3.

iPad Pro en meer

Tot slot heeft Reeder 3 ondersteuning voor split screen multitasking op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro. De app kan de helft, maar ook een vierde van het scherm innemen zodat je tijdens andere activiteiten de RSS-headlines nog steeds in de gaten kunt houden. Verder is de mogelijkheid om de lettergrootte ook in het overzicht met artikelen aan te passen nieuw en koppelt Reeder nu met je Instapaper-account.

Meer opties voor thema’s en lettergrootte.
Reageer op artikel:
Reeder 3 stopt RSS in een iOS 9-jasje
Sluiten