Reeder 3 stopt RSS in een iOS 9-jasje

5 reacties

Wie leest de artikelen van zijn favoriete sites in RSS-formaat? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt en wellicht ook onze eigen onemorething.nl/feed/ in de gaten houdt, dan is de nieuwste versie van RSS-app Reeder zeker de moeite waard om te bekijken.

Reeder 3 is een gratis update voor bestaanden gebruikers en brengt iOS 9-functies als 3D Touch, Split Screen en Safari View Controller. Daardoor houdt de app ook rekening met geïnstalleerde adblockers bij het openen van links.

3D Touch

Enthousiast op het icoon van Reeder 3 drukken heeft geen zin. De ontwikkelaar heeft geen snelle acties geïmplementeerd, maar Peek en Pop zijn wel aanwezig. Door op stevig op een artikel uit een overzicht te drukken, krijg je een preview. Door tegelijkertijd naar boven te vegen, kun je een artikel als gelezen markeren, bewaren of in Safari openen.
reeder3-001

Safari View Controller

Nieuw in iOS 9 is Safari View Controller. Dit biedt apps de mogelijkheid om links in de app te openen met een embedded versie van Safari. Daardoor worden je cookies, wachtwoorden, browsergeschiedenis en adblockers gewoon geladen. In Reeder 3 kan het browservenster door middel van een veeg naar rechts gesloten worden.

reeder3-002
Safari View Controller in Reeder 3.

iPad Pro en meer

Tot slot heeft Reeder 3 ondersteuning voor split screen multitasking op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro. De app kan de helft, maar ook een vierde van het scherm innemen zodat je tijdens andere activiteiten de RSS-headlines nog steeds in de gaten kunt houden. Verder is de mogelijkheid om de lettergrootte ook in het overzicht met artikelen aan te passen nieuw en koppelt Reeder nu met je Instapaper-account.

reeder3-003
Meer opties voor thema’s en lettergrootte.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik word nu al een beetje moe van het de nieuwe term Safari view-controller. Past mooi in het rijtje iPhone-maker en Flagship.

 • Profielfoto
  busterpkeaton

  Vraag: “Wie leest de artikelen van zijn favoriete sites in RSS-formaat?”
  Antwoord: “Ja!”

  Zo. Dat moest er even uit.

 • Profielfoto
  Retyro

  Wie leest de artikelen van zijn favoriete sites in RSS-formaat?

  I’m considering to do so, maar ik heb (nog) geen zin om er 5 euro voor te geven. Iemand een idee voor een gratis (of in ieder geval goedkoper) alternatief?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik volg de sites waarvan ik artikelen wil lezen gewoon via twitter. Het is of RSS of Twitter. Alle twee is een beetje dubbelop.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Jammer dat ie geld kost. Zou graag willen testen versus Feedly, waar ik tot nu toe meer dan tevreden over ben!

  Moet bekennen dat ik ook niet weet wat mij over de streep zou kunnen trekken, behalve design.. maar goed:)

  Wie leest de artikelen van zijn favoriete sites in RSS-formaat?

  I’m considering to do so, maar ik heb (nog) geen zin om er 5 euro voor te geven. Iemand een idee voor een gratis (of in ieder geval goedkoper) alternatief?

  Ja, Feedly! (een van) de beste die er is! En gratis:)