Radio 10 eerste Nederlandse zender op Apple TV 4

11 reacties

Radio 10 is de eerste landelijke omroep met een app voor de nieuwe Apple TV. De zender heeft vandaag een tvOS-app gelanceerd waarmee niet alleen live naar de zender geluisterd kan worden, maar ook non-stop themakanalen te horen zijn.

De app is vrij eenvoudig opgebouwd, maar doet alles wat je van een radio-app mag verwachten. De DJ van dienst en het nummer dat speelt zijn ook te zien. Daarnaast is er een blokje shownieuws in beeld.

We hebben de app kort getest en deze werkt prima. De muziek speelt door als de Apple TV inactief is en de screensaver in beeld komt. Naast het live-programma zijn er themazenders met 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, disco classics, love songs, rock hits, kershits en een kanaal met guilty pleasures. Dat is een bonte mix van ‘foute’ hits.
Screen Shot 2015-11-04 at 12.23.05
Screen Shot 2015-11-04 at 12.29.29
Radio 10 heeft behalve de themakanalen weinig interactiefs te bieden, maar uitbreidingen als een studiocamera liggen voor de hand. Hopelijk lezen 3FM, Radio 538/538 TV, SLAM en de Nederlandse televisiezenders mee. Als één schaap over de dam is, volgen er vast meer.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  wow! goed bezig! Zo mag ik het graag zien! Zenders die zelf het initiatief nemen en gelijk een degelijke app voor een nieuw platform uitbrengen, een voorbeeld voor andere media bedrijven in Nederland. Zo wacht ik samen met mijn zoontje van 6 die mijn oude iPhone 5 heeft, al tijden op de iOS versie van de Jeugdjournaal app (welke wel beschikbaar is voor Android), vaak contact gehad met NOS en de redactie van het Jeugdjournaal hier over en telkens geven ze aan dat er aan gewerkt word…. maar krijg steeds dit te horen: “Helaas hebben we nog geen app voor kinderen met een iPad, iPod of iPhone. Omdat er meer kinderen zijn met Android-toestellen (bijvoorbeeld van Samsung, Sony, LG, Asus en HTC) hebben we gekozen om daarmee te beginnen. Er wordt gewerkt aan een app voor iOS. Die is waarschijnlijk in 2016 af.” Terwijl het bouwen van een app voor iPhone makkelijker is, want minder uiteenlopende schermgrootte’s/resoluties…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het begin is er. Simpel maar functioneel. Een camera in de studio, zodat je ook ziet wat er gebeurt, zou het allemaal veel leuker maken. Dat trekt ook veel meer de aandacht van de luisteraar/kijker.

  Niet slim van Jeugdjournaal om voorlopig alleen een app voor Android te bieden. Alsof het zo ingewikkeld is om tegelijk ook een app voor iOS te maken. Het aantal kinderen met iPhones is enorm toegenomen en ook tablets zijn vaak (en soms meestal) iPads van Apple.

 • Profielfoto
  rdesign

  Goed begin inderdaad, tof dat ze er zo snel bij zijn!

 • Profielfoto
  ART-hur

  De Belgische omroep VRT heeft al 2 apps voor de nieuwe Apple TV; “Het Journaal” en Canvas. Misschien ook eens waardig om te vermelden voor Belgische lezers, Raymon??

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Prima tip ART-hur. We gaan ze bekijken.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Dus ik kan nu op mijn tv naar de radio luisteren? Moet ik wel eerst een apparaat kopen van Eur 180.
  Daar zit ik echt al jaren op te wachten. Wat een innovatie van Apple. Ongekend.

  Pffffffffff…..

 • Profielfoto
  IsSidha

  Dus ik kan nu op mijn tv naar de radio luisteren? Moet ik wel eerst een apparaat kopen van Eur 180.
  Daar zit ik echt al jaren op te wachten. Wat een innovatie van Apple. Ongekend.
  Pffffffffff…..

  heeft natuurlijk geen drol met Apple te maken
  wel met radio zenders die begrijpen dat de radio buiten de auto nergens meer gebruikt wordt..
  bovendien mis je dan toch echt de ontwikkeling.. internet radio is al jaren en jaren lang te beluisteren op de ATV.. en dat zijn dan enkele duizenden zenders.. daaronder ook bijvoorbeeld 538

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Apple heeft de nieuwe AppleTV in de markt gezet met als voornaamste feature de appstore. Als er dan apps komen waar je niks aan hebt (als ik de tv aanzet kan ik zonder AppleTV naar honderden radiostations luisteren) is mij het nut van dat hele apparaat niet duidelijk. Zeker niet als je ook nog eens in Nederland woont.

  Films streamen vanaf bv een NAS kan nu ook met de AppleTV en dat wordt ook als groot nieuws gebracht. Er zijn al veel andere en veel goedkopere apparaten waar dat nu al mee kan.

  Ik vind de nieuwe AppleTV een nutteloos device. En ik ben niet de enige. Als ik dan de enthousiast reacties hier zie, dan weet ik zeker dat die mensen de realiteit uit het oog zijn verloren en het alleen een aanwinst vinden omdat er een Apple-tje op staat.

 • Profielfoto
  IsSidha

  die redenatie kan ik wel volgen ja
  in NL heb je er weinig meer aan dan de ATV’s die er al waren
  rechtstreeks streamen van de NAS kon al, en er zijn goedkopere oplossingen
  het zijn vooral de games die het aantrekkelijk maken, voor iemand die daar op zit te wachten dan

  eerst maar eens afwachten wat de toekomst brengt
  van de omroepen hoef je voorlopig weinig te verwachten blijkt wel

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik had eigenlijk Qmusic wel verwacht als eerste te zijn, net als de Apple Watch.

 • Profielfoto
  TeddyCook

  Ik had eigenlijk Qmusic wel verwacht als eerste te zijn, net als de Apple Watch.

  Apple kan niet altijd even goed meewerken natuurlijk.