Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2015

Radio 10 eerste Nederlandse zender op Apple TV 4

Radio 10 is de eerste landelijke omroep met een app voor de nieuwe Apple TV. De zender heeft vandaag een tvOS-app gelanceerd waarmee niet alleen live naar de zender geluisterd kan worden, maar ook non-stop themakanalen te horen zijn.

De app is vrij eenvoudig opgebouwd, maar doet alles wat je van een radio-app mag verwachten. De DJ van dienst en het nummer dat speelt zijn ook te zien. Daarnaast is er een blokje shownieuws in beeld.

We hebben de app kort getest en deze werkt prima. De muziek speelt door als de Apple TV inactief is en de screensaver in beeld komt. Naast het live-programma zijn er themazenders met 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, disco classics, love songs, rock hits, kershits en een kanaal met guilty pleasures. Dat is een bonte mix van ‘foute’ hits.

Radio 10 heeft behalve de themakanalen weinig interactiefs te bieden, maar uitbreidingen als een studiocamera liggen voor de hand. Hopelijk lezen 3FM, Radio 538/538 TV, SLAM en de Nederlandse televisiezenders mee. Als één schaap over de dam is, volgen er vast meer.

Reageer op artikel:
Radio 10 eerste Nederlandse zender op Apple TV 4
Sluiten