QuadStream: 4 eigen streams op Apple TV

4 reacties

Het aantal Apple TV-apps groeit, maar nog lang niet alle media zijn op de nieuwe settopbox te vinden. Gelukkig is er een app die je eigen http-streams op de nieuwe settopbox laat bekijken. QuadStream laat je snel door je 4 favoriete streams switchen.

De bediening van de 99 cent kostende app is verre van perfect, maar de weergave van maximaal vier streams tegelijk is probleemloos. Je kunt kiezen welke stream je fullscreen bekijkt of ze allemaal tegelijk laten spelen.

De app ondersteunt directe http live streaming (HLS) url’s of videobestanden in avi-, mp4-, quicktime- of m4v-formaat. Voor livestreams van Twitch is een korte code ingebouwd: twitch:naamvankanaal. Losse video’s worden automatisch herhaald en afgespeeld.

Screen Shot 2015-11-19 at 13.52.07
Klik/tap voor groter.

Het invoeren van de adressen werkt helaas met het ellende Apple TV-toetsenbord, maar de makers van de app hebben er iets op bedacht. Via het QuadStream Dashboard kun je een login aanmaken en vier permanente links genereren die je via een apparaat met een toetsenbord bijwerkt. De app pikt veranderingen automatisch op. Korte URL’s via diensten als bit.ly of is.gd werken ook. De bediening van de app is niet zo intuïtief, maar de ontwikkelaars hebben ons verzekerd dit snel te verbeteren.

Screen Shot 2015-11-19 at 13.52.40
Klik/tap voor groter.

Nu is de vraag waar je livestreams vandaan haalt. Wij hebben bij de NPO in ieder geval ontdekt dat de directe stream-url in een element genaamd ‘x-webkit-airplay’ zit op pagina’s als npo.nl/live/npo-1. In de broncode van de is zijn deze door te zoeken naar ‘airplay’ snel te vinden. De links lijken automatisch gegenereerd en waarschijnlijk tijdelijk van aard, maar een beetje PHP’er maakt zo een script dat deze eruit vist en automatisch doorlinkt. Suggesties voor streams zijn welkom in de reacties.
npo-stream

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  The future of television is here

 • Profielfoto
  Nosferius

  Nu zie ik geen mogelijkheid op de site van de maker om naar de AppleTV app store te gaan en ook geen prijsvermelding, weet jij die wel Raymon en zou je dit aan je artikel kunnen toevoegen? (Ben zelf momenteel niet in de buurt van een AppleTV om het te checken en wellicht anderen ook niet of bezitten er geen).

 • Profielfoto
  densing

  ben erg benieuwd naar een handig programma voor de streams of überhaupt al links

 • Profielfoto
  Isaac

  Met wireshark is het me gelukt om de stream-url te copy-pasten. Het werkt bij mij! NPO1/2/3 staan in 3 van de 4 vensters.