Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2015

PDF Expert gratis op iOS, nieuw op OS X

Of je nu een forumulierentijger bent of niet, een goede PDF-app komt vroeg of laat van pas. De eersteklas PDF-app PDF Expert is niet alleen geoptimaliseerd voor de iPad Pro, maar deze week ook Apple’s gratis app van de week. Normale prijs: € 9,99.

Met PDF Expert vul je vanaf je iPhone of iPad forumlieren in, bewerk je PDF-bestanden met uitgebreide tools en plaats je na één keer invoeren snel je handtekening. Er is nu ook een Mac-versie uitgebracht.

iOS: bijgewerkt en tijdelijk gratis

iPad Pro-ondersteuning mocht bij een productieve app als PDF Expert natuurlijk niet ontbreken. Dit is nu aan de lange lijst met functies toegevoegd. Naast documenten bekijken en bewerken, kan de app ze ook voorlezen en meerdere documenten samenvoegen tot een bestand. De file manager werkt met alle grote clouddiensten als Dropbox en iCloud.

OS X: nieuw en krachtig

Naast iOS is PDF Expert er nu ook op de Mac. De app biedt op OS X alles mogelijkheden van de iOS-app en voegt ondersteuning voor grotere PDF-bestanden en tabbladen voor het openen van meerdere documenten toe. Een werkbalk biedt alle tools voor markering en het toevoegen van tekst, ook kun je formulieren invullen en ondertekenen. De app ondersteunt handoff en iCloud voor synchronisatie met PDF Expert op iOS.

Als een PDF-editor voor Mac zoekt die de mogelijkheden van ‘voorvertoning’ overschrijdt, of een goedkoper alternatief voor Adobe Acrobat wil, raden wij je aan de nieuwe release te bekijken. Op de website van de ontwikkelaar is een gratis demo te downloaden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PDF Expert gratis op iOS, nieuw op OS X
Sluiten