NOS werkt aan eigen Apple TV-app

Door: Raymon Mens - 16 reacties

De eerste Nederlandse publieke omroep die aan een app voor de nieuwe Apple TV werkt is bekend. De NOS komt binnenkort met een eigen app die je niet alleen het journaal, maar alle programma’s van de omroep op de nieuwe settopbox van Apple laat bekijken.

Op Twitter deelde Lara Ankersmit, Head of Digital bij de omroep, een foto van de app die ook livestreams zal aanbieden. Het is nog niet bekend wanneer de NOS-app in de TV App Store te downloaden is.

De NOS maakt naast het NOS Journaal ook Studio Sport, Nieuwsuur, Studio Voetbal en op de radio hebben programma’s als Langs de Lijn en Met Het Oog Op Morgen ook live beeld vanuit de studio. De NOS sluit hiermee aan bij het commerciële Radio 10 en de Vlaamse publieke omroep VRT, die zijn al op de nieuwe Apple TV aanwezig.

nos-tv
Eerste preview van de NOS-app [foto: @laram]

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  ros00232

  Mooi zo!

 • Profielfoto
  Michel van der Graaf

  Iets met een schaap en een dam.

 • Profielfoto
  Arturobiatch

  hopelijk heet het volgende schaap “uitzendinggemist”!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Triest eigenlijk dat de NPO hier geen fuck aan doet. Straks heeft elke omroep z’n eigen app. Dat is lekker overzichtelijk.
  Ik snap niet dat de NPO de moderne mens links laat liggen. En maar zeuren dat ze geen jongere kijkers hebben. Joh!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Wat een hoop negativiteit! Ik zelf ben blij met deze ontwikkeling! zo krijgt mijn Apple tv 4, die nu nutteloos op mijn Xbox one staat, toch nog een functie. En iedereen denkt altijd dat software ontwikkelen binnen een dag gebeurd. Ik werk in de IT, geloof me het is allemaal niet zo rechtlijnig als jullie denken. Hulde aan de NOS die toch weer de modern mens voorziet van het laatste nieuws (zo kun je dit artikel ook benaderen)

 • Profielfoto
  Gans

  De TvOs SDK is pas iets meer dan een maand beschikbaar. Het gaat eigenlijk supersnel. Hoewel wanneer je je bestaande iPad app gewoon zou aanpassen er wat meer snelheid achter zou kunnen zitten, moet het ook eerst worden besloten. Dat laatste kost vaak het meeste tijd.

 • Profielfoto
  teijee

  Triest eigenlijk dat de NPO hier geen fuck aan doet. Straks heeft elke omroep z’n eigen app. Dat is lekker overzichtelijk.
  Ik snap niet dat de NPO de moderne mens links laat liggen. En maar zeuren dat ze geen jongere kijkers hebben. Joh!

  jij gaat er vanuit dat iedereen zo een nieuwe Apple TV heeft? Waarschijnlijk heeft een enorm klein deel van hun doelgroep een Apple TV dus lijkt me logisch dat ze er nog even mee wachten om te kijken hoe groot succes de Apple TV word.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kan ik dan onbeperkt naar die leuke blonde dame kijken?
  Ik vind dat zij bij Apple moet gaan werken als gezicht van Siri in Nederland. Elke keer als ik dan mijn Mac of iOS device opstart krijg ik een filmpje van haar te zien, **Hallo Shmoo, vul je wachtwoord maar netjes in.. zwaai zwaai, kus handje.
  Dat is innovatie waar wij op zitten te wachten niet een iPhone 7 met net weer iets mooiere specs.

 • Profielfoto
  Roko

  Zoals altijd pissen wij in NL naast het content bootje, dat is al zolang er Apple TV’s zijn. Ik ben al blij dat er nu b.v. Plex is zodat ik in ieder geval mijn eigen content kan ontsluiten. NPO, NOS en RTL apps boeien mij geen ene drol, ik regel mijn eigen content wel. En als ik dan toch TV wil kijken dan ga ik ook TV kijken en niet Apple TV.

 • Profielfoto
  Rickje

  Kan ik dan onbeperkt naar die leuke blonde dame kijken?
  Ik vind dat zij bij Apple moet gaan werken als gezicht van Siri in Nederland. Elke keer als ik dan mijn Mac of iOS device opstart krijg ik een filmpje van haar te zien, **Hallo Shmoo, vul je wachtwoord maar netjes in.. zwaai zwaai, kus handje.
  Dat is innovatie waar wij op zitten te wachten niet een iPhone 7 met net weer iets mooiere specs.

  +1

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ben heel benieuwd of je dan live tv kunt pauzeren op de Apple tv!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Goede zaak! Ben er blij mee. Gebeurt er tenminste iets goeds met belastinggeld…

 • Profielfoto
  Roko

  @mvmaastricht; dat lijkt mij niet handig ivm het beperkte geheugen van een ATV. Maar men kan ook pauzeren op de server zoals b.v. KPN dat doet met zijn iTV diensten. Deze zijn cloud based en prima geschikt om over te zetten naar een ATV app. Maar helaas zullen ze dat niet zo maar mogen doen vanwege de rechten van de content.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Knuppels, jullie beginnen allemaal op Apple te lijken, versie 1.0 en gelijk de meest geavanceerde toeters en bellen erin willen hebben en uiteindelijk krijg je een versie 1 dat voor geen meter werkt maar schreeuwen we wel vrolijk hoe geweldig Apple wel niet is want we zijn en blijven fan..
  .
  Laten we eerst eens bij een simpele basis beginnen.
  .
  1) Maak een vergelijkbaar uitzendinggemist systeem maar dan alleen van alle NOS journaals die je kunt bekijken wanneer jij dat wilt.
  2) Voeg meer content toe, misschien wat achter de schermen fragmenten of wat dan ook.
  3) Voeg een optie toe tot Live journaaluitzendingen.
  4) Voeg pauzeren, delen, swipen en weet ik veel wat voor onzin allemaal toe waar jullie helemaal wild van worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @IAmrenzo: De NOS is ook NPO (Publieke Omroep). Niet zo vreemd dat voor alle nieuwsprogrammas een eigen app komt bij de publieke omroep. Ik hoop wel dat alle andere programma’s van de publieke omroep verder in één app komen. Lijkt me handiger dan apart. En nu de commerciële zenders nog. Raar dat die zo langzaam zijn!

 • Profielfoto
  Loid

  Sinds een paar weken doet mijn gewone npo app niet meer wat er gewenst wordt op mijn ipad mini 2. Terwijl die app ontwikkeld is met ook ons belastinggeld. Waarom niet eea niet onderhouden?