Nieuwe Apple TV in business met Exact

6 reacties

De nieuwe Apple TV doet het goed in de huiskamer, maar wordt langzaam maar zeker ook een zakelijke toepassing. Eerder schreven wel al over een systeem voor restaurants dat de nieuwe settopbox gebruikt, nu kondigt Exact ondersteuning voor de Apple TV aan.

Exact is een van de grootste leveranciers van zakelijke software en heeft een tvOS-app gemaakt die kan dienen als financieel dashboard en als artikelcatalogus met koppeling aan voorraadbeheer en orders.

De financiële kant van de software geeft snel inzicht in belangrijkste cijfers. Niet entertaining, maar wel handig tijdens vergaderingen of voor accountants die klanten snel inzicht in hun financieele administratie willen geven. De data wordt uit de cloud opgehaald en real-time bijgewerkt.

De artikelcatalogus toont producten in tekst en beeld en is gekoppeld met online voorraadbeheer. Het bedrijf stuurde hier helaas geen screenshot van, maar zegt dat het is gericht op ondernemers die hun producten op schermen willen presenteren. We stellen ons een soort lichtkrant of narrowcast voor.
exact-apple-tv-1
Exact benadrukt dat de app een eerste versie is. In de komende maanden wil het bedrijf de app aan de hand van feedback van klanten met een Apple TV 4 uitbreiden. Apple zal een grote zakelijke softwareleverancier die de Apple TV gebruikt met open armen ontvangen. Het zou ons niet verbazen als Tim Cook de naam Exact tijdens een interview, keynote of conference call noemt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  chrisbe

  Nice! Ik zie nog wel meer zakelijke toepassingen komen!

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Yes!! Ontzettend goed van Exact!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Exact is één van de grootste en meest gebruikte softwaresystemen in de financiële wereld. Ook in Nederland. Mooie opsteker voor Apple!

 • Profielfoto
  Niickb

  zie de app nog niet in de App Store op mijn ATV4 of ligt dit aan mij? Kijk er naar uit!

 • Profielfoto
  maconly

  exact , dat noemden we hier ongeveer wat een omslachtig verhaal was dat .

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik vind het leuk dat dit kan, maar wat is de toegevoegde waarde ervan? In welk opzicht is het voor een bedrijf handig hiervoor een Apple TV aan te schaffen? Tijdens een vergadering wordt gewoon een laptop aangesloten op een groot scherm, en kan makkelijk worden geswitched tussen Exact, PowerPoint en bijvoorbeeld OneNote. Als je Exact überhaupt al wil laten zien tijdens een vergadering, relevante cijfers zullen eerder uit Exact worden ontleend en worden getoond in een diasheet.

  Ik zie niet zo gauw in wat voor meerwaarde dit heeft, maar ik redeneer vooral vanuit mijn beroep als controller. Echter, zie ik ook niet zo gauw wat een accountant hiermee moet..