‘Nieuwe 4-inch iPhone komt begin 2016’

38 reacties

Is er nog hoop voor iedereen die liever een compacte 4-inch iPhone wil? Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo wel. Apple werkt volgens hem aan een vernieuwde 4-inch iPhone die begin volgend jaar onthuld zal worden.

Kuo denkt dat de 4-inch iPhone net als de iPhone 5s in een metalen behuizing zal komen en een A9-chip zal bevatten. De plastic iPhone 5c lijkt daardoor een eenmalig experiment te zijn geweest.

Omdat de nieuwe telefoon de plaats van de iPhone 5s in zal nemen, zijn functies als 3D Touch niet waarschijnlijk. De analist baseert zich op bronnen bij Foxconn, de Chinese fabriek waar Apple zijn iPhones laat assembleren. Hij denkt dat er nog steeds een markt voor 4-inch smartphones is en dat Apple er in een jaar gemakkelijk 20 tot 30 miljoen kan verkopen.
ipod-touch-7thgen-16x9
Hoewel Apple nieuwe iPhones doorgaans alleen in september onthult, heeft het bedrijf dit jaar laten zien dat het niet bang is om van die planning af te wijken. Tijdens het laatste evenement in september van 2015 zowel de nieuwe iPhones als iPads aangekondigd. Er is dus ruimte voor een extra event aan het begin van 2016, bijvoorbeeld in maart.

Hoe de nieuwe 4-inch iPhone eruitziet is onbekend. Misschien moeten we met een schuin oog naar de iPod Touch kijken. Die is recent vernieuwd en bevat ook een A9-chip. Zit jij te wachten op een nieuwe compacte iPhone?

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  René Wissink

  Klinkt niet verkeerd!

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik zou graag een compacte nieuwe iPhone willen hebben. Ik ben blijven hangen op het oude 4″ formaat, omdat ik de rest te groot vind. Ik heb de telefoon ook bij me met hardlopen en dan wil ik een compact toestel.

  Maar als de nieuwe iPhone een budgetmodel wordt, zonder 3D-touch en met een veel mindere camera dan laat ik hem toch weer liggen. Ik ga niet de hoofdprijs betalen voor een inferieur toestel.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik wil wel een 4″, maar dan wel met alle features die de 4,7″ en 5,5″ hebben. Anders moet ik voor zo’n groot ding gaan en daar heb ik eigenlijk geen zin in.

 • Profielfoto
  Thomas Van Den Berg

  Handig voor de mensen die een kleinere iPhone willen. Persoonlijk zou ik zelf geen kleinere iPhone meer willen, vind de 6 prima.

 • Profielfoto
  TKroon

  De iPod Touch heeft een A8-chip, geen A9. En ik zit zeker te wachten op een 4-inch! Ben blij met mijn iPhone 6, het scherm is mooi, maar ik zou hem graag fatsoenlijk met één hand kunnen bedienen. Voor andere zaken heb ik mijn iPad.

 • Profielfoto
  Vanitas

  Zou dom zijn als ze een goedkopere iPhone maken die geen 3D-Touch/ A10 en M10? processor heeft, daar zouden ze zich vies mee in de vingers snijden, ook mag de batterij wel weer IETS groter, 200-300mah per model, dan krijg je gewoon al zoveel meer profijt van de normale versie.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Net als de 5C een budget iPhone ? Waarschijnlijk weer met alleen 8 of 16GB? Leuk als iPod of anders maar niet als dagelijks gebruiksvoorwerp

 • Profielfoto
  Sieger Veldhuis

  Geef mij maar een vervroegde iPhone 7

 • Profielfoto
  bmeerdink

  De 6S Plus heeft 401 ppi, als je de 4″ diezelfde 401 ppi zou geven dan kun je gemakkelijk de 1136×640 naar de 1334×750 resolutie van de 6S tillen.
  Het enige punt is of een rechtstreekse downsize van de 6S nog goed leesbaar en bedienbaar blijft. Maar als dat werkt, laat maar komen zou ik zeggen, goed idee.

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Ideaal zo’n kleine iPhone. Dit lijkt steeds meer de centrale hub te worden, waar dat een paar jaar geleden nog iTunes op je desktop was. Nu hangt alles aan je iPhone of maakt onderweg via je iPhone verbinding met internet.

 • Profielfoto
  SvS

  Jaja, eerst zien dan geloven. Hoe vaak hebben we deze gerucht niet voorbij zien komen? Persoonlijk zeg ik: laat maar komen!

 • Profielfoto
  ozzie X

  De 5S bevalt mij nog steeds prima en als daar nu een mooie opvolger van komt ben ik om. Maar dan wel met alle nieuwe tech erin en niet een budget gebeuren zoals met de 5C

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik ben zelf blij met mijn iPhone 6, maar de bediening van een 4″ is wel vele malen fijner.

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Ook ik ben iemand die de 6 en 6s te groot vind.
  Sterker nog, de overgang van 4 naar 5 vond ik al groot.

  Onlangs mijn 5 ingeruild voor een 5s, over 2 jaar zie ik wel weer.

 • Profielfoto
  Edwin

  Het wordt tijd, mijn iPhone 6 al snel doorgegeven en weer een splinternieuwe iPhone 4S weten te bemachtigen. Zolang nieuwe iOS versies worden ondersteund blijf ik deze gebruiken. De snelheid is nog steeds redelijk na wat tuning.

 • Profielfoto
  groenoord

  Eindelijk weer een kleine iPhone.
  Het is te vergelijken met hoe wij ons verplaatsen.
  Kleine stukjes lopen wij, iets verder fietsen wij en dan de auto en dan het vliegtuig.
  Zo ook met verschillende Apple producten. Kleine iPhone voor onderweg dan de , iPad/Macbook en thuis lekker kijken naar het grote scherm 27 inch iMac.
  Ben ik de Apple-watch nog vergeten maar die heeft momenteel nog niet veel meer waarde hier in Nederland.

 • Profielfoto
  Betatester

  Laat maar door komen

 • Profielfoto
  bummenawt

  Perfect, rond die tijd is mijn huidige abbo ook nog eens afgelopen. Heb nu nog een iPhone 4S maar de snelheid begint wel op het randje van acceptabel te komen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een 4″ iPhone en een budget iPhone zijn twee heel verschillende dingen. Ik denk persoonlijk dat voor beide ruimte is in het assortiment:

  – een 4″ iPhone met alles erop en eraan, technisch vergelijkbaar met de iPhone 6s
  – een budget 4″ iPhone zonder 3D touch, Touch ID etc. voor een beduidend lagere prijs.

  De iPhone 5c is alleen geen commercieel succes geworden omdat de prijs veel te hoog was en zelfs na prijsverlaging nog te hoog bleef. Jongeren met een kleinere portemonnee en mensen die technisch niet per se alles erin hoeven te hebben zouden geïnteresseerd kunnen zijn in zo’n goedkopere maar goede iPhone.

 • Profielfoto
  ozzie X

  @macaanzee Helemaal eens.

  De 5C is op zich niks mis mee, sterker nog is een zeer prettige iPhone. Deze kwam uit als iets goedkoper alternatief voor de andere 4″ modellen van de 5 en 5S.
  De situatie is nu anders. Een nieuwe 4″ zou een gelijkwaardig alternatief moeten zijn voor de grotere versies zonder dat deze mindere specs zou hoeven te hebben. Dus niet om het goedkoper te maken, maar om het compacter te maken. Maar Apple kennende zal het wel weer niet gaan gebeuren en wordt het toch een uitgeklede 6 in een kleiner jasje…

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ja, die nieuwe iPods met phone functie en dan rond de 450/500€ en 32 GB, dat zou de markt behoorlijk opschudden..
  Velen hoeven al die “touch id en click`” functies niet..

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ja, eerlijk gezegd zit ik wel te wachten op een formaat qua 4S. Praktisch voor onderweg. Het lijkt me op dit moment niet verstandig om te kiezen voor een 5S, deze gaat er op termijn uit en ondersteund geen iPay. Een kleintje met A9 processor lijkt me een mooie aanvulling op het huidige phablet formaat iPhones.
  De vernieuwde iPod Touch is een goed voorbeeld wat we kunnen verwachten.

 • Profielfoto
  lengerke

  Ja! Ik ben blij dat hij er komt! De 6-serie is gewoon te groot voor mij.

 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  @Hydrae SCHAAM U, IK HEB AL MENSEN GEHOORD DIE IWATCH ZEGGEN I.P.V. APPLE WATCH, DAT VIND IK AL BEHOORLIJK IDIOOT, MAAR WAT ZEG JIJ NOU IPAY? BEN JIJ MONGOOL GET A LIFE!

 • Profielfoto
  ramrod

  @Hduebf Dgfuhf

  U is staatsmongool van beroep ….?

 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  @Ramrod, neen, bouwkundig ingenieur.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Knip…weg een hoop onzin

  Wil jij svp je medicamenten de volgende keer wel op tijd nemen?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  :grin:

  Ontopic, laat maar komen. Groter dan 4” is gewoon te groot.
  Prijs boeit geen reet, technisch kan het nooit minder zijn dan de 5S.
  3D Touch boeit geen reet.

  Minimaal 32GB en minimaal wachten tot september 2016. Dan ben ik om.
  Tot die tijd gewoon de 5S die netjes draait met iOS 9 en daar kan ik met gemak nog een jaar mee door.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik geloof er niet zoveel van eigenlijk. Zolang ik geen foto’s vanuit China zie vind ik het maar een raar gerucht.

  Waarom zouden ze dit aan het begin van het jaar doen, precies na de feestdagen?

  En 2 verschillende launch momenten van iPhones in 1 jaar hebben ze ook nog nooit gedaan..

 • Profielfoto
  Tobias H.

  Laat maar komen!
  (Ookal dachten we dat vorig jaar ook en kwam die er toen ook niet)

 • Profielfoto
  steveb

  Klinkt niet verkeerd!

  ik geloof er niets van
  1. iphone komt altijd in september
  2. 5c had toch ook geen a8 waarom zou de 6c dan wel de maximale processor hebben?

  wat kan er dan wel?
  mogelijkheid 1
  in september komt iphone 7 en 7plus en misschien nog een 7c of 7mini
  te verwachten specs:
  4inch (misschien nog met force touch)
  a8 processor, oude camera ’s , nfc (nieuw in 4inch toestel),

  mogelijkheid 2:
  ze slagen er in om de touch id in het scherm te verwerken.
  dan zie ik de mogelijkheid om de 4,7 inch scherm in te bouwen op een toestel dat slechts zo groot is als de iphone 5s
  al zie ik dit nog niet lukken
  laat ons zeggen de iphone 7s wordt 4,7 inch de volledige maat van de telefoon

 • Profielfoto
  René Wissink

  Wie weet steveb!

 • Profielfoto
  ElsR

  Ik heb relatief kleine handen dus een kleine iPhone komt mij goed uit. Kan ik hem met 1 hand blijven bedienen. Wel met TouchID graag.

 • Profielfoto
  whaha

  Ik heb net de accu van mijn iPhone 5 vervangen, dus ik kan nog 2 1/2 jaar vooruit, maar ik heb liever dat er een nieuw model komt in plaats van de 5S, want nu nog upgraden van de 5 naar de 5S zie ik niet bepaald zitten.

  Ik verwacht niet een 2 kleine modellen, dat is niet Apple’s stijl. Het liefst heb ik een iets duurdere die dan wél alle nieuwe processoren heeft, want ik zou het niet tof vinden als ik niet 4 jaar kan upgraden / updaten. Tenslotte heeft de 4S nu ook al iOS 6, 7, 8 en 9 gehad!

  Door dit gerucht zet ik het kopen van een nieuwe iPod Touch 7th gen nog wat verder weg in de vriezer.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik ben nog steeds hartstikke tevreden met mijn 5c, is niks mis mee. Ik kan er nog wel even mee door. 4″ blijft fijn voor een telefoon.

  Mocht er echt 1 komen, dan hoop ik eigenlijk gewoon op een 6 mini van 4″. Het scherm is zeker niet te klein voor 3D touch functies; dit heb ik al eens geprobeerd met een cydia tweak.

 • Profielfoto
  ajschot

  Kuo en betrouwbaar?

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Als er een 4″ iPhone komt met dezelfde specs (en iets goedkoper i.v.m. formaat) als de 6s, moet de naam wel veranderen. De letter s stond officieel voor Siri, wat werd aangekondigd bij de iPhone 4s. Nu wordt de s meer als special gezien. De c staat voor cheap.

  In dit geval is het logisch dat hij iPhone 6s mini als naam krijgt. Mocht het gewoon een 6 met een kleurtje worden of een tussengeval, dan verwacht ik de 6c.

  Het ziet er toch best goed uit vind ik zo:

 • Profielfoto
  Alpha

  Waar kan ik tekenen voor een 4″?