Nieuw bij Apple: fotografie-kit voor iPhone

12 reacties

De camera van de iPhone wordt ieder jaar beter en steeds meer mensen gebruiken hun telefoon om serieus te fotograferen en filmen. Om op die behoefte in te spelen, verkoopt Apple een nieuwe kit met accessoires voor fotografie en film in de Apple Store.

De iPhone-maker noemt het de “Fotografie-kit voor iPhone 6/6s en iPhone 6 Plus/6s Plus“. De set bestaat uit een tripod, groothoeklens, draaibare adapter, afstandsbediening en draagtasje met opbergvakjes.

De set kost € 199,95 en is daarmee ongeveer 30 euro goedkoper dan het los kopen van alle onderdelen. De volgende accessoires zijn inbegrepen:

 • Oolloclip Active-lens (groothoeklens)
 • Manfrotto PIXI-statief (tripod)
 • MeFOTO SideKick 360 Plus-statieadapter (draaibaar met kogelgewicht)
 • HISY Bluetooth-afstandsbediening voor camera
 • Incase opbergtas (met vakjes voor alle accessoires)

Er is ook een video-kit verkrijgbaar. Deze set heeft een groter statief en een Shure MV88 digitale stereomicrofoon die in de Lightning-poort geprikt kan worden. De prijs van de videokit is € 359,95 en dat bespaart je ongeveer 50 euro tegenover de accessoires los kopen.
iphone-montagekit

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Thibault

  Nog niet in de BE Store, zo’n videokitje lijk mij nogthans interessant.

 • Profielfoto
  THX-1138

  zwaar overpriced.

 • Profielfoto
  Roko

  Dat is er dan wel eentje in het kader van “omdat het kan”, ik zou dan toch liever een compact/systeem camera gebruiken in plaats van mijn telefoon.

 • Profielfoto
  polansky

  ‘Serieus fotograferen met een iPhone’.

  Raymon, je weet toch zelf ook wel dat een prielig cameraatje in een telefoon niet bepaald serieus te nemen valt.

  Zo’n iPhone is een leuke vervanger voor een point-and-shoot camera, en het is fijn dat je altijd een cameraatje bij je hebt. Maar voor het serieuze werk blijft een echte camera met grote sensor altijd beter.

 • Profielfoto
  Odie

  Raymon, je weet toch zelf ook wel dat een prielig cameraatje in een telefoon niet bepaald serieus te nemen valt.

  Zo’n iPhone is een leuke vervanger voor een point-and-shoot camera, en het is fijn dat je altijd een cameraatje bij je hebt. Maar voor het serieuze werk blijft een echte camera met grote sensor altijd beter.

  Volslagen nonsense. Het is niet de camera die de foto maakt, elke goede fotograaf weet dat. De beste foto’s ter wereld zijn met wegwerpcamera’s en telefoons geschoten. Neemt niet weg dat als je de studio in duikt of tijd en ruimte en geld hebt dat een DSLR met duur glas vaak goed helpt, maar je kunt met stervensduur glas in handen van amateurs (zoals ik) geen fantastische foto’s verwachten “omdat het een goede camera is”…

 • Profielfoto
  rico91

  kannonne wat een prijzen!
  Voor die prijs heb ik een HD camera gekocht incl. statief.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik moet de eerste studiofotograaf nog zien die uitsluitend zijn iPhone gebruikt… en zegt dat zijn iPhone betere foto’s maakt dan zijn Phase One of Pentax 645.

  Ik zeg nergens dat het oog van de fotograaf er niet toe doet, maar betere apparatuur maakt wel kwalitatief betere foto’s en een iPhone heeft niet het stempel om kwalitatief hoogwaardige foto’s te maken op het niveau dat een Hasselblad of bovengenoemde cameras wel kunnen.

  Als je anders wil beweren, dan weet je zelf ook wel dat je uit je nek lult.

 • Profielfoto
  Odie

  Ik beweer, samen met zo ongeveer elke professionele fotograaf ter wereld, dat het niet de camera maar de fotograaf is die de perfecte foto maakt. Dat jij een andere mening toegedaan bent is je goed recht. Jij valt waarschijnlijk in de categorie met dure dslr die niet meer dan gemiddelde kiekjes eruit haalt

 • Profielfoto
  Targaryen

  Die prijzen zeg… Ik hou het wel bij zo’n magnetisch setje objectieven voor 29,95 euro via Groupon…

  Voor die prijs heb je al een prima compactcamera me dunkt.

 • Profielfoto
  Thibault

  Ik moet de eerste studiofotograaf nog zien die uitsluitend zijn iPhone gebruikt… en zegt dat zijn iPhone betere foto’s maakt dan zijn Phase One of Pentax 645.

  Ik zeg nergens dat het oog van de fotograaf er niet toe doet, maar betere apparatuur maakt wel kwalitatief betere foto’s en een iPhone heeft niet het stempel om kwalitatief hoogwaardige foto’s te maken op het niveau dat een Hasselblad of bovengenoemde cameras wel kunnen.

  Als je anders wil beweren, dan weet je zelf ook wel dat je uit je nek lult.

  Jij begrijpt het punt van deze fotografie- en videokits alles behalve. De beste camera is degene die je altijd bij je hebt, en geef toe, die iPhone hebben we praktisch elk moment van de dag op minder dan een halve meter afstand liggen. Maakt een iPhone mooie foto’s? Ja. Maakt een dikke DSLR van een kilo puur kwalitatief/technisch betere foto’s? Ja.

  Deze kits kunnen iPhone-fotografie (ja die bestaat ook hoor, het moet niet altijd de dikste en duurste DSLR zijn, klik hier voor bewijs) enkel maar beter maken en heeft totaal niets te maken met of je al dan niet liever met een DSLR schiet.

 • Profielfoto
  Maurice

  Dit alles koop je voor nog geen 40 euro bij de Action, als ze het hebben;-)

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  HooijmansNL
  That’s my line…