Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 november 2015

Nee, de Apple Watch verbrandt geen polsen

Schokkend verhaal dat opgepikt werd door diverse Apple-blogs. De Apple Watch van een Deense man zou in brand zijn gevlogen en diepe brandwonden op zijn pols veroorzaakt hebben. Foto’s toonden de pols van de man en een zwartgeblakerde Milanese Loop.

Is de Apple Watch echt verantwoordelijk? Apple onderzocht het horloge van de man en het antwoord is duidelijk: het apparaat raakte niet oververhit en kon de tweedegraads brandwonden niet veroorzaken.

Daarnaast merkt het bedrijf op dat de schade aan de band van Watch extern veroorzaakt moet zijn. De Milanese Loop bevat geen electronica die oververhit kan raken en geleidt niet. De Deense man verklaarde dat hij plotseling pijn aan zijn arm voelde toen hij bij een plaatselijke vliegclub was en dat de Apple Watch en band gloeiend heet waren worden.

De brandwonden die door de Apple Watch veroorzaak zouden zijn.

We zullen nooit weten wat er precies gebeurde. Het is echter waarschijnlijk dat de pols van de Deen door een externe bron werd verband en niet door zijn Apple Watch. Er zijn wel enkele verhalen op internet te vinden over allergische reacties op de Apple Watch, maar ze lijken geen van allen zo erg als de brandwonden van de Deen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nee, de Apple Watch verbrandt geen polsen
Sluiten