Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 20 november 2015

Nachtelijke push: Excuus…

Vanochtend toonde de OMT-app 11 ongelezen berichten. Hadden we vannacht zin om te schrijven? Nee. Bij het opzetten van een testomgeving zijn per abuis loze pushberichten naar gebruikers van de app verstuurd. Had niet mogen gebeuren. Onze excuses.

Wat ging fout? Normaal is de omgeving waarin we updates aan de site testen gescheiden van het publieke deel. Na een grote migratie van ons hostingplatform vorige week, besloten we om de testomgeving te herzien. Een ontwikkelaar heeft bij het importeren van test-artikelen de sandbox-modus niet aangezet, waardoor een batch met pushberichten verzonden werd.

En nu? We zorgen dat dit niet nogmaals kan gebeuren door de sandbox-modus voor pushberichten te verplichten in de testomgeving.

Reageer op artikel:
Nachtelijke push: Excuus…
Sluiten