Mappen zijn de toekomst van tvOS

7 reacties

Kan jij het ook niet laten om op je iPhone of iPad alle apps overzichtelijk in mappen te verdelen? Er is goed nieuws voor iedereen met sorteerdrift. Apple werkt aan de mogelijkheid om ook op de nieuwe Apple TV apps in mapjes te stoppen.

Ontwikkelaar Steve Throughton-Smith vond de functie om mappen met apps te maken in de broncode van tvOS. De mappen lijken op die van iOSĀ en bieden ruimte aan negen apps. De naam kan zelf gekozen worden.

Mappen zijn met het beperkt aantal apps dat nu voor de nieuwe Apple TV beschikbaar is nog niet zo nuttig. Volgens Apple zijn apps de toekomst van televisie, dus we kunnen op veel meer apps rekenen. Met honderden apps zal de mogelijkheid om te ordenen wel goed van pas komen. Wanneer en of Apple ondersteuning voor app-mappen gaat activeren is nog onduidelijk.
tvos-mappen-1
tvos-mappen-2
tvos-mappen-3

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Saaihead

  Ach, zoveel interessante apps zijn er momenteel nog niet. Tenminste, apps waar we in nederland wat aan hebben. Dus die mappen heb ik nog niet echt nodig.

 • Profielfoto
  Switched

  Dat wordt in het artikel toch ook aangegeven?

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Dus die mappen heb ik nog niet echt nodig.

  Je hebt die hele nieuwe AppleTV niet nodig.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Dus die mappen heb ik nog niet echt nodig.

  Je hebt die hele nieuwe AppleTV niet nodig.

  Tja, feitelijk heb je je televisie ook niet nodig, of een computer. Maar ik vind het wel een fijn apparaatje, voor iets wat ik niet nodig heb.;)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ach yoh. Wat is het volgende? Het multitask UI? Meerdere pagina’s in mappen? Siri-suggesties? Touch-ID in de Siri-remote? Stemherkenning?
  Btw, ik heb geen Apple tv, Ik lul maar wat.

 • Profielfoto
  Zakske

  Van “the future of television” had ik eigenlijk iets meer verwacht; de map of “folder” in operating systems bestaat sinds de ERMA Mark 1… dat ding stamt uit 1958 en woog 25 ton.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  ATV4 is duidelijk nog in beta. Dit hoort toch gewoon in de start release te zitten? Grote aankondiging met lege appstore.