iPhone 7: Touch ID grondig op de schop?

13 reacties

De iPhone 6s is alweer enige tijd te koop en dat betekent dat in Cupertino de laatste beslissingen over de iPhone 7 genomen worden. Apple zou de nieuwe iPhone kunnen aangrijpen om de functies van Touch ID fundamenteel op de schop te nemen.

Volgens DigiTimes heeft Apple een grote order bij Synaptics geplaatst voor schermen met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Ook zou Touch ID een nieuwe paniekmodus in de iPhone mogelijk maken.

Het gerucht over een iPhone zonder homeknop is al oud, maar nu lijkt er echt iets te gebeuren. Volgens de Taiwanese site heeft Apple een order voor zogenaamde Touch and Display Driver Integration (TDDI)-chips geplaatst bij touchpads-fabrikant Synaptics. Hierdoor wordt niet alleen een scherm met minder witranden mogelijk, maar zou Apple de vinger­afdruk­scanner in het scherm kunnen integreren. Voor het eerst geen home-knop meer nodig.
no-home-16x9
Een interessante uitbreiding op Touch ID is de paniekmodus. Apple heeft hier vandaag een patent op gekregen dat de werking beschrijft. Het idee is simpel: omdat de iPhone meerdere vingers kan herkennen, kan een vinger gemarkeerd worden als ‘paniek vinger’. Die ontgrendelt het apparaat niet, maar activeert een modus die bijvoorbeeld een luid geluid afspeelt, toegang tot persoonlijke gegevens blokkeert en contact opneemt met de hulpdiensten.

De iPhone heeft in het ontgrendelscherm al een modus voor noodgevallen Deze belt de hulpdiensten en toont je Medische ID. In het patent worden meer functies omschreven zoals het opnemen van audio en automatisch maken van foto’s.

panicmode-patent

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Chytin

  Ik had juist begrepen dat Apple de Touch ID in house aan het ontwikkelen was en dat zij de iPhone 7 niet zouden halen. De order bij Synaptics zou inhouden dat de Home knop nog even zou bestaan.
  Een radical design in een non S jaar zit er sowieso wel in en zou heel fijn zijn als de Home knop verdwijnt. Een afslankkuur voor de iPhone 6/Plus is niet echt nodig maar het mag best kleiner. De bezels mogen best kleiner.
  Het is nog te vroeg maar hoop dat Raymon gelijk heeft.

 • Profielfoto
  Niels

  Persoonlijk zie ik liever een gelijke maat scherm in een kleine telefoon, maw. dunnere bezels.

  Die homeknop en speaker in het scherm zien er niet uit en een groter scherm is alleen maar onhandig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er moet toch een snellere manier zijn om 0611 te bellen?
  .
  Ik ben wel eens aan het sporten en als ik dan een hartslag van bijna 180 heb dan vol ik soms mijn hart overslaan – dat voelt zo zwaar * want je heb dan het gevoel dat je geen lucht krijgt, een olifant op je borstkast zit en je bent aan rennen. Het duurt altijd net minder dan een seconde maar altijd denk ik gossie als ik nu was gevallen zou ik dan nog de mogelijkheid hebben gehad om 0611 te bellen.
  .
  Er zou iets van een paniek-knop op je Apple Watch moeten komen bijv. aan de zijkant waar je contacten zitten, dat gebruik je toch niet tijdens een workout en daar kun je nog snel naar grijpen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  0611? Waar heb jij al die tijd gezeten. 112 moet je hebben.

  M’n home knop is kapot en ik mis hem enorm.
  Ben benieuwd hoe aan, home, multitasking, Siri en tripple press gaan worden.
  Meer scherm en minder telefoon is zeker nodig. Zeker bij de +

 • Profielfoto
  sanderman

  Huh? Raymon, jullie als zijnde OMT spreken de berichtgeving op andere Apple-websites hiermee tegen hoor. iPhone 7 zou juist geen homeknop of touchID in het scherm krijgen, vanwege opgelopen vertragingen in ontwikkelingen:

  Development on single-chip touch and display driver integration (TDDI) has “fallen behind schedule,” DigiTimes said on Thursday, citing industry sources. The people didn’t suggest a cause for the setback.

  DigiTimes has a mixed track record with covering Apple products beyond its narrow supply chain focus. The latest rumor is consistent, however, with information from an AppleInsider source in June, which indicated that Apple is working towards removing the home button from iPhones, but won’t have the technology ready until at least 2017.

  bron: Appleinsider.com

 • Profielfoto
  Vilscon

  Grappig hoe bij iCulture precies het tegenovergestelde wordt beweerd en beschreven.

  Wie moet je nou geloven? Nou ja. Het blijft natuurlijk de vraag of ’t er komt, maar welke heeft meer geloofwaardigheid.

  Zou gaaf zijn om een knop loze iphone te hebben, maar betwijfel of ’t ze lukt.

  Wel dikke innovatie als ’t ze lukt.

 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  Inderdaad, mensen, raymon heeft een schuiver gemaakt. Ik heb heel et verslag van Mong Chi Kuo gelezen en dit is totaal tegenstrijdig met dit artikel!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Beetje jammer dat OMT wel ingaat op de paniek knop. Ze gaan echter niet in op het verhaal dat Apple zelf deze techniek aan het ontwikkelen was en dat je dus daarmee komt te vervallen? Jammer.
  Het mag natuurlijk niet te technisch worden zo’n verhaal, want dan leest de jeugd van tegenwoordig het niet meer. Verloedering van de journalistiek…..
  Erg jammer…

 • Profielfoto
  Jojo890

  en dat betekent dat in Cupertino de laatste beslissingen over de iPhone 7 genomen worden

  Waar haal je dit vandaan Raymon?

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik ben wel tevreden met mijn homeknop eigenlijk.:)

 • Profielfoto
  BomC

  @Hduebf Dgfuhf: Kuo is ook geen helderziende hoor; Gruber heeft daar ook wel een mening over (zie 5 november).

 • Profielfoto
  sanderman

  Waarom pas je je artikel niet aan, Raymon? Het artikel van digitimes, dat je als bron geeft, heb ik inmiddels gelezen, en daar wordt met geen woord gerept over geïntegreerde Touch ID. Apple probeert zelf ‘in-house’ TDDI te ontwikkelen, maar omdat ze daarmee achter raken op schema, volgens digitimes, is nu een order voor displays (zonder geintegreerde Touch ID) geplaatst by Synaptics.

  No offense hoor, maar misschien moet je je bron iets aandachtiger doorlezen in ’t vervolg…

 • Profielfoto
  Caszz

  Het is een wonder dat mensen hier nog een artikel lezen, gezien de reacties. Bij de buren doen ze t veel beter namelijk… Pfff