iPad Pro ook bij Apple Stores en Amac

21 reacties

De verkoop van iPad Pro begon vanochtend online en Apple beloofde dat de 12,9-inch iPad later deze week ook in de Apple Stores te bekijken en kopen zou zijn. Later deze week blijkt nu. Er is al beperkte voorraad in Amsterdam, Haarlem en Den Haag,

Bij Apple Stores zijn de 32GB-modellen het best op voorraad. De 128GB iPad Pro is beperkter leverbaar. Amac blijkt als enige Apple Premium Reseller de iPad Pro al direct te kunnen leveren in een aantal filialen.

Bij de Apple Stores is een demomodel iPad te bekijken en proberen. De stands zijn nog niet geleverd, dus een medewerker houdt wacht bij de grote tablet en geeft geïnteresseerden een demo. Op de Apple Pencil en het Smart Keyboard moet nog een week gewacht worden.

Bij Apple Premium Reseller Amac is de iPad Pro ook op direct af te halen. Via de website van de APR is real-time te checken welk model in welk filiaal op beschikbaar is. iCentre, ivizi en Xando kunnen de iPad Pro nog niet leveren, maar de grote tablet wordt eind deze week of begin volgende week ook bij deze ketens verwacht.

iPad Pro bij de Apple Store in Den Haag.
iPad Pro bij de Apple Store in Den Haag.

De startprijs van het apparaat is € 919 voor een 32GB Wi-Fi-model, wie meer geheugen nodig heeft kan voor € 1.099 de Wi-Fi-versie met 128 GB opslag kopen. Tot slot gaat het 128 GB WiFi + Cellular-model voor € 1.249 over de toonbank. De iPad Pro is verkrijgbaar in goud, zilver en spacegrijs. Bel de Apple Store of APR voor de actuele voorraad.

[Tipgever: Marcel]

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  PH-SKY

  Weten jullie het zeker? Ik loop net de Apple Store Haarlem uit en er was geen iPad Pro te herkennen!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik loop over de markt en er liggen overal ipad-pro’s voor veel minder dan de genoemde prijzen, oh wacht…dat is helemaal geen ipad.

 • Profielfoto
  ElCapitan

  Weten jullie het zeker? Ik loop net de Apple Store Haarlem uit en er was geen iPad Pro te herkennen!

  Ik kom net van Amac vandaan in Eindhoven, daar hebben ze de iPad Pro gewoon op voorraad

 • Profielfoto
  Needler

  Apple weet kennelijk ook niet wat ze met de iPad Pro moeten. Nog nooit zo’n ongeorganiseerde launch meegemaakt. Normaliter is de lancering van een product tot in de puntjes voorbereid. En nu wordt de iPad Pro met een “we zien wel” houding in de winkel gelegd.

 • Profielfoto
  F0nsie

  @Needler

  Zoiets heet een “soft launch”

 • Profielfoto
  polansky

  Daar waar Apple de nieuwe iPhones niet aangesleept krijgt en deze iPad Pro vrijelijk verkrijgbaar is in zowel de Apple store als direct bij een retailer als Amac geeft al aan dat deze plank niet heel erg hard loopt.

  Logisch ook wel, want deze leesplank kan niet veel meer dan de reguliere iPad. Is bovendien te duur en je kunt blijkbaar niet je handpalm op het scherm leggen terwijl je aan het tekenen bent. Ook heeft de iPad Pro niet de mogelijkheid om de kanteling van de pen te meten zoals met een Intuos of Cintiq.

  Dat laatste is vooral handig voor wie graag digitaal tekent, want die weten allemaal dat je graag je hand gebruikt als ondersteuning tijdens het tekenen of illustreren en dat je graag verschillende soorten pennenstreken neer wil kunnen zetten.

  Apple – Dit gaat hem niet worden!

 • Profielfoto
  Myke

  A-Mac Utrecht heeft ze ook gewoon op voorraad…;) En hij werkt perfect!

 • Profielfoto
  Melle

  @ polanska. Meestal ben je in de feiten niet zo hard mis als nu! Scherp blijven he…

 • Profielfoto
  Presto

  Jawel hoor Polansky, in de App Paper53 kun je tekenen met steun van je hand op het glas en de nieuwe pencil zet een brede streek als je ‘m kantelt. De bluetooth pencil van Paper53 kan dit ook, maar hapert soms en gaat dan gummen ipv breed tekenen. Ben benieuwd hoe vloeiend het (de) Pencil is van Apple✏️

 • Profielfoto
  Trast

  Weet iemand wat het grote verschil is tussen het Smart Keyboard wat volgende week verkrijgbaar zou zijn (US-Version), en de voor ons bekende variant toetsenbord?

 • Profielfoto
  no_poo

  en je kunt blijkbaar niet je handpalm op het scherm leggen terwijl je aan het tekenen bent.

  Dit kan wel en alle apps die de Pencil ondersteunen (misschien systeemwijd, niet getest).

  Ook heeft de iPad Pro niet de mogelijkheid om de kanteling van de pen te meten zoals met een Intuos of Cintiq.

  Ook dat heeft hij wel.

  Dus zoek maar weer wat anders om over te zeiken! (

 • Profielfoto
  Kevin

  Waarom zou je willen tekenen op een iPad vraag ik mij af. Dat kan ook op een stuk papier van 5 cent en kan imo in echtheid niet worden verslagen door een digitale variant. Misschien is het voor bepaalde personen in bepaalde gevallen nuttig, maar ikzelf zie het voordeel er niet in. Vind dat tekenen op papier of schilderen op canvas sowieso velen malen meer plezier geeft dan de digitale vorm. Just my twee cents.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Dank voor de tip. Amsterdam had nog geen demo, maar wel alle modellen op voorraad. Een blinde aanschaf dus :-). Prachtig apparaat. Zit nu “happy as a clam” op de bank.

 • Profielfoto
  no_poo

  @Kevin, Tekenen voor je plezier mag best op papier hoor, maar ga je echt iets ontwerpen (grafisch, producten, auto’s) of iets anders technisch dan is computertekenen heel normaal.

 • Profielfoto
  Wootism

  Best raar dat OMT wel de Stores en de Premium resellers aanhaalt, maar geen woord rept over de officiële shops in de MediaMarkt welke in beheer zijn van Apple.
  Waarom is dat?

 • Profielfoto
  Roan Strik

  Profielfoto
  polansky 19 uur geleden
  Daar waar Apple de nieuwe iPhones niet aangesleept krijgt en deze iPad Pro vrijelijk verkrijgbaar is in zowel de Apple store als direct bij een retailer als Amac geeft al aan dat deze plank niet heel erg hard loopt.

  Logisch ook wel, want deze leesplank kan niet veel meer dan de reguliere iPad. Is bovendien te duur en je kunt blijkbaar niet je handpalm op het scherm leggen terwijl je aan het tekenen bent. Ook heeft de iPad Pro niet de mogelijkheid om de kanteling van de pen te meten zoals met een Intuos of Cintiq.

  Dat laatste is vooral handig voor wie graag digitaal tekent, want die weten allemaal dat je graag je hand gebruikt als ondersteuning tijdens het tekenen of illustreren en dat je graag verschillende soorten pennenstreken neer wil kunnen zetten.

  Apple – Dit gaat hem niet worden!

  Het lijkt me logisch dat ze nog niet veel gekochtworden in de fysieke stores aangezien het eerder in grote aantallen door bedrijven online aangeschaft word, het is nou niet iets dat je voor je gezin thuis koop.

 • Profielfoto
  Humain

  Waarom zou je willen tekenen op een iPad vraag ik mij af. Dat kan ook op een stuk papier van 5 cent en kan imo in echtheid niet worden verslagen door een digitale variant. Misschien is het voor bepaalde personen in bepaalde gevallen nuttig, maar ikzelf zie het voordeel er niet in. Vind dat tekenen op papier of schilderen op canvas sowieso velen malen meer plezier geeft dan de digitale vorm. Just my twee cents.

  Dit is een pro product, een product om je centjes mee te verdienen. En als tekenaar wil je instant bruikbare content maken en aan kunnen passen zonder dat je met een gum moet emmeren als je een lijn wil aanpassen. Tevens wil je je vector based scetch meteen kunnen importeren in je prog naar keuze.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Waarom zou je willen tekenen op een iPad vraag ik mij af. Dat kan ook op een stuk papier van 5 cent en kan imo in echtheid niet worden verslagen door een digitale variant.

  Als je alle teken gereedschappen bij elkaar optelt, potloden, airbrush, canvas, krijt, waterverf, olieverf en in alle kleuren, ben je een berg geld kwijt,
  nu kan je alles met een tablet.

  Het klopt dat je nooit het gevoel en textuur van papier soorten bereikt, maar dit komt wel heel dichtbij:)

 • Profielfoto
  maconly

  Geen interesse geen toevoeging en zwaar overpriced.

 • Profielfoto
  Msight

  Geen interesse geen toevoeging en zwaar overpriced.

  reageer dan ook niet, het apparaat heet niet voor niets pro.
  Al die consumenten die maar professionele apparatuur willen kopen maar het te duur vinden… is net als zeuren dat een spiegelreflex camera van 5000 euro dezelfde plaatjes maakt als die van 1000 die ze zelf hebben.

 • Profielfoto
  Kevin

  Waarom zou je willen tekenen op een iPad vraag ik mij af. Dat kan ook op een stuk papier van 5 cent en kan imo in echtheid niet worden verslagen door een digitale variant. Misschien is het voor bepaalde personen in bepaalde gevallen nuttig, maar ikzelf zie het voordeel er niet in. Vind dat tekenen op papier of schilderen op canvas sowieso velen malen meer plezier geeft dan de digitale vorm. Just my twee cents.

  Dit is een pro product, een product om je centjes mee te verdienen. En als tekenaar wil je instant bruikbare content maken en aan kunnen passen zonder dat je met een gum moet emmeren als je een lijn wil aanpassen. Tevens wil je je vector based scetch meteen kunnen importeren in je prog naar keuze.

  Ja, oké, daar heb je een punt. Toch, sommige van de beste ontwerpers gebruiken niet anders dan papier en potlood. Adrian Newey bijvoorbeeld.