Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2015
Leestijd: 1 minuut

iOS 9 bereikt tweederde van alle gebruikers

Het gaat minder hard dan vlak na de lancering, maar het aantal gebruikers dat het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple installeert, groeit gestaag. Volgens de meest recente meting draait nu 66 procent van alle actieve iOS-apparaten iOS 9.0 of hoger.

Bij de vorige meting op 8 oktober had 57 procent van alle gebruikers iOS 9 geïnstalleerd. Sindsdien is iOS 9.1 uitgekomen en de adoptie naar 66 procent gestegen. Het gaat een stuk beter dan iOS 8 vorig jaar.

Ongeveer een jaar geleden stond iOS 8 op 56 procent van de iOS-apparaten en kwam de adoptie na enkele hardnekkige bugs bijna tot stilstand. Pas na een aantal bugfix-updates steeg het gebruik van iOS 8 in december naar 63 procent. iOS 9 is dat punt nu al voorbij.

De nieuwe emoji van iOS 9.1 spreken een stuk meer tot de verbeelding dan bugfixes en hebben ongetwijfeld bijgedragen aan een snelle adoptie van het nieuwe besturingssysteem. Apple meet het gebruik van de verschillende iOS-versies met de App Store. Op de developer support-pagina worden de cijfers regelmatig bijgewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.