iOS 9 bereikt tweederde van alle gebruikers

6 reacties

Het gaat minder hard dan vlak na de lancering, maar het aantal gebruikers dat het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple installeert, groeit gestaag. Volgens de meest recente meting draait nu 66 procent van alle actieve iOS-apparaten iOS 9.0 of hoger.

Bij de vorige meting op 8 oktober had 57 procent van alle gebruikers iOS 9 geïnstalleerd. Sindsdien is iOS 9.1 uitgekomen en de adoptie naar 66 procent gestegen. Het gaat een stuk beter dan iOS 8 vorig jaar.

Ongeveer een jaar geleden stond iOS 8 op 56 procent van de iOS-apparaten en kwam de adoptie na enkele hardnekkige bugs bijna tot stilstand. Pas na een aantal bugfix-updates steeg het gebruik van iOS 8 in december naar 63 procent. iOS 9 is dat punt nu al voorbij.
ios8-vs-ios9-nov2015

De nieuwe emoji van iOS 9.1 spreken een stuk meer tot de verbeelding dan bugfixes en hebben ongetwijfeld bijgedragen aan een snelle adoptie van het nieuwe besturingssysteem. Apple meet het gebruik van de verschillende iOS-versies met de App Store. Op de developer support-pagina worden de cijfers regelmatig bijgewerkt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er waren in iOS 9 veel minder (heftige) bugs dan in iOS 8. Ik denk dat dat de belangrijkste reden is.

 • Profielfoto
  MacJelle

  De iPads (+ software) die wij op het werk gebruiken worden nog (steeds) getest op compatibiliteit met IOS 9. Als dat klaar is gaan er weer 4 á 5000 over. Niks op wereldschaal natuurlijk, maar dit zijn wel processen die wereldwijd spelen. Over naar IOS8 duurde indertijd tot 8.4 tot een ernstige bug verwijderd was.

 • Profielfoto
  iMaf

  Anders dit eens lezen

  http://nos.nl/l/2066835

 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  @iMaf, zever.

 • Profielfoto
  Di May

  Er waren in iOS 9 veel minder (heftige) bugs dan in iOS 8. Ik denk dat dat de belangrijkste reden is.

  In de loop der jaren begin ik te beseffen dat een OS vrij racistisch is.
  Waarmee ik bedoel dat sommige versies van apparaten het er
  prima mee doen, en anderen dan weer helemaal niet.

  Ik spreek uit ervaring.

  Meestal gaat een upgrade bij ons als een smoothie.
  Deze keer zorgen echter zowel iOS 9 als
  El Capitan voor verdomd veel narigheden.

 • Profielfoto
  whaha

  “Apple meet het gebruik van de verschillende iOS-versies met de App Store.”

  Dus iOS-apparaten, zoals mijn iPod Touch 3G, die ik nog nachtelijks gebruik, tellen niet mee, omdat dit apparaat zelden tot nooit de App Store gebruikt, omdat er simpelweg amper iets te updaten valt?
  Ja, zo kan ik ook op een hoog percentage komen.

  Er zijn tal van apparaten die niet meer in de App Store komen. Bovendien, hoe geregeld dient zo’n apparaat in de App Store te komen om als ‘actief’ te worden beschouwd?