iOS 9.1: klachten over werking Touch ID

39 reacties

iOS 9.1 bevatte naast nieuwe emoji heel wat bugfixes, maar er doemen ook nieuwe problemen op. Een aantal gebruikers klaagt over een slecht werkende vinger­afdruk­scanner. Touch ID zou niet goed meer functioneren of trager zijn geworden.

Op het Apple Support Forum doen gebruikers hun beklag. Het gaat om een kleine groep gebruikers, maar de hoeveelheid klachten is te groot om het toeval te noemen. De klachten zijn allemaal van dezelfde strekking.

Touch ID werkt trager, herkent de vinger soms niet of registreert simpelweg niets. Een oplossing is niet beschikbaar, al zou het herstarten van de iPhone of de vingerafdruk opnieuw toevoegen enkele dagen soelaas bieden. Een andere klacht gaat over een melding die zegt dat de toegangscode vereist is om Touch ID in te schakelen. Normaal moet dit nadat de iPhone 48 uur niet ontgrendeld is, maar iOS 9.1 lijkt niet alle pogingen te registeren.
touchid-in
Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat de problemen zijn opgelost, want iOS 9.2 komt eraan. Momenteel is de tweede beta beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. De definitieve versie wordt binnen enkele weken verwacht. (Via: Forbes)

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  Bij mij werkt het prima!

 • Profielfoto
  Ansems

  Ik heb nu een aantal ochtenden dat ik iedere ochtend mijn code in moet typen omdat de iPhone zegt dat hij uit is geweest.. Heel raar dit

 • Profielfoto
  iMaf

  Ik heb sinds de laatste update last van een scherm dat minder goed reageerd !

 • Profielfoto
  mcsharq

  +1

 • Profielfoto
  csteelooper

  Geen problemen hier met m’n 6s

 • Profielfoto
  Jamaco1947

  Touch ID werkt hier trager na de update.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik had het idee dat mijn vingers vochtiger waren. Want itouch reageerde slechter. Dus, ja, ook hier.

 • Profielfoto
  bArtificial

  Ik krijg idd ook in de ochtend de melding dat ik de toegangscode in moet voeren omdat de iPhone 48 uur niet ontgrendeld zou zijn geweest.

 • Profielfoto
  Charles Toepoel

  Lijkt me zinvoller om, al is ’t n.a.v. dit bericht, het te melden op de officiele apple fora ipv hier in de comments. Zelf geen problemen ermee ondervonden, ook nu in 9.2 beta 2 niet

 • Profielfoto
  PBP

  Ik dacht al dat ik gek werd. Zelfde probleem hier met iPhone 6

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Geen problemen met de 6s hier…

 • Profielfoto
  Niels

  Tsja, je moet toch iets doen om de touch id van de 6S te ‘verbeteren’. Dan zorgen we er toch stiekem voor dat deze op oudere apparaten niet zo vlot en betrouwbaar meer is, dan stimuleer je tenminste om een 6S te halen.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  @PBP Nee hoor heb het probleem hier ook op 6s plus

 • Profielfoto
  puccini

  Hier nergens last van met iPhone 6

 • Profielfoto
  Muziekfan

  Bij mij werkt Touch ID vrijwel nooit. 9.1 heeft niet verslechterd, daarvoor was het ook al zo.

 • Profielfoto
  Karst

  Nergens last van (iPhone 7)

 • Profielfoto
  Clicksmart

  Moet met mijn 6 Plus regelmatig de code invoeren en wil meegeven dat het zo langzamerhand triest wordt met Apple en ik bug na bug meemaak. Hoe zit dat toch met Apple die hardware en software zo goed op elkaar wist af te stemmen. Ik ben de afgelopen 1,5 -2 jaar te vaak tegen problemen aangelopen waarbij ik altijd lees dat ik zeker niet de enige ben…..ik kan nu gaan leeglopen (ik ben het inmiddels zat aan het worden) maar ik hou me nog ff vast aan de positieve gedachte dat het gewoon een paar mindere jaren zijn en Apple zich weer weet te herstellen……

 • Profielfoto
  bob-art

  De zelfde feiten waren mij ook al overkomen, maar ik dacht dat ik iets fout gedaan had.

 • Profielfoto
  jackybe67

  BerryS,

  je weet toch dat je bij een herstart de code moet ingeven………

 • Profielfoto
  sellis

  Ook met iPad air 2 de melding dat na 48 uur de code opnieuw ingevoerd moet worden, terwijl die 48 uur zeker nog niet verstreken is. Verder geen issues (tot nog toe).

 • Profielfoto
  arno1975

  Hier ook. Vannochtend kon ik niet met vingerafdruk in loggen. Jammer, dit

 • Profielfoto
  polansky

  Hier dus ook, ik dacht dat het aan mij lag.
  Blijkt dus weer het zoveelste probleem met een Apple product.

  Na eerst een recall van de connector van mijn iphone, en daarna een recall van de camera krijgen we straks ook een recall van de iPhone voor de vingerafdruk scanner?

  Ik mag hopen van niet, want dat zou in iets meer dan een jaar tijd de 3e keer zijn dat mijn iPhone voor service terug moet naar Card Services.

  Tijd dat ze bij Apple eens gaan denken aan het leveren van kwaliteit en kwaliteitscontrole in plaats van aan winst en winstoptimalisatie.

 • Profielfoto
  quidam

  Sedert de update zijn er niet enkel klachten over Touch ID.
  Na update iOS 9 ondervind ik problemen met Mail op mijn iPad Air. Een tot enkele dagen na het binnenhalen van mijn emails blijken deze hun inhoud ervan niet meer zichtbaar te zijn en krijg ik de melding: ‘Dit bericht is niet gedownload van de server’. Dit probleem deed zich voor na de updates van iOS 9 en 9.0.1 en zou verholpen worden met iOS 9.1, maar niet dus. Zou te maken hebben met POP servers die niet meer door Apple ondersteund worden. Foei Apple!

  Zie verder deze draad hierover:

  https://discussions.apple.com/thread/7227219?start=0&tstart=0

 • Profielfoto
  Unlock32

  Sedert de update zijn er niet enkel klachten over Touch ID.
  Na update iOS 9 ondervind ik problemen met Mail op mijn iPad Air. Een tot enkele dagen na het binnenhalen van mijn emails blijken deze hun inhoud ervan niet meer zichtbaar te zijn en krijg ik de melding: ‘Dit bericht is niet gedownload van de server’. Dit probleem deed zich voor na de updates van iOS 9 en 9.0.1 en zou verholpen worden met iOS 9.1, maar niet dus. Zou te maken hebben met POP servers die niet meer door Apple ondersteund worden. Foei Apple!

  Zie verder deze draad hierover:

  https://discussions.apple.com/thread/7227219?start=0&tstart=0

  POP servers zijn toch al niet meer van deze tijd en even overgaan naar imap is een fluitje van een cent.

 • Profielfoto
  Clicksmart

  Eerder in deze discussie heb ik al meegegeven dat Apple onbetrouwbaar is geworden. Nu lees ik iets over mailproblemen. Wat ik zelfs heb is als ik mijn mailbox leeg heb dan toont mijn iPhone dat er geen berichten zijn. Echter dit gebeurt in een soort van 3D lettertype lijkt het wel. Gewoon onleesbaar…..dit kan toch niet!!!!! Dit is gewoon amateurisme ten top…….zoiets simpels lukt Apple al niet meer!

 • Profielfoto
  quidam

  Wanneer je de draad ‘grondig’ leest unlock zal je lezen dat omschakelen naar imap geen soelaas brengt! Mijn conclusie, Apple heeft er opnieuw een zootje van gemaakt.

 • Profielfoto
  Chytin

  Nergens last van (iPhone 7)

  Dat komt omdat jij de iPhone 7 hebt. Vooralsnog moeten wij het doen met de iPhone 6S(Plus). Rij jij inmiddels ook al in de Apple Car?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Geen problemen op mijn 5S.
  Werkt wel veel sneller dan in iOS8.

  Ik heb ook niet echt het idee dat deze ‘oudere’ iPhone enorm achtergesteld wordt.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  iMaf zelfde probleem hier soms zelfs een scherm wat gewoon apps opent als je probeert te swipen en ook dat ie soms niet reageert of zelfs gewoon vastloopt

  iPhone 5S iOS9.1

  iPhone 5 iOS9.1

 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  Heb iOS 9.2 publieke beta en heb niets meer gemerkt

 • Profielfoto
  iMaf

  Gelukkig dan is er hoop voor ons allemaal dat we terug op onze beide oren kunnen slapen na update van 9.2
  @karst, iPhone 7!!!!! Waar heb je die gescoord, en kan je aub mij het adres bezorgen

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ja heb last van touchid en soms hangt het touchscreen en kan ik niks selecteren….hoop dat dit snel opgelost is.

 • Profielfoto
  vroem

  Twerkt maar wel trager hier dan int begin, ik had dit ook al voor met de 5s en de 6 en nu de 6s dat het int begin snel ging en nadien wat trager, zeer bizar.

  Maar ergerlijk vindk het nu ook niet ze, zolang em nog vlot opent en herkent ist goed.

 • Profielfoto
  wouwout

  heb het 48 uur ‘probleem’ op een iphone 6 plus. En vind ios 9.1 maar sloom op mijn 6 plus. Slechte schokkerige animaties, af en toe hangen, verdenk apple ervan om een nieuw ios met opzet minder optimaal te maken voor oudere toestellen zodat je een nieuw model koopt. Voor een telefoon die net 1 jaar oud is eigenlijk onacceptabel.

 • Profielfoto
  Beakerflo

  Ik heb nergens last van. Ik herken al dese problemen ook niet bij vrienden met een iPhone.

 • Profielfoto
  leovanh

  de melding voor de toegangscode krijg ik regelmatig op de iPad air 2, de iPhone 6s functioneert goed.

 • Profielfoto
  jackybe67

  wouwout,

  vooraleer allerlei complot theoriën op ons los te laten, kan je beter jou iPhone eens herstellen en zien wat er dan gebeurt.

 • Profielfoto
  Henkbaas

  Ik heb helemaal geen last hoor. Werkt als vanouds.

 • Profielfoto
  frankieman007

  bij mij sinds kort ook problemen af en toe geen reactie terwijl dat wel hoort