Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 november 2015

iOS 9.1: klachten over werking Touch ID

iOS 9.1 bevatte naast nieuwe emoji heel wat bugfixes, maar er doemen ook nieuwe problemen op. Een aantal gebruikers klaagt over een slecht werkende vinger­afdruk­scanner. Touch ID zou niet goed meer functioneren of trager zijn geworden.

Op het Apple Support Forum doen gebruikers hun beklag. Het gaat om een kleine groep gebruikers, maar de hoeveelheid klachten is te groot om het toeval te noemen. De klachten zijn allemaal van dezelfde strekking.

Touch ID werkt trager, herkent de vinger soms niet of registreert simpelweg niets. Een oplossing is niet beschikbaar, al zou het herstarten van de iPhone of de vingerafdruk opnieuw toevoegen enkele dagen soelaas bieden. Een andere klacht gaat over een melding die zegt dat de toegangscode vereist is om Touch ID in te schakelen. Normaal moet dit nadat de iPhone 48 uur niet ontgrendeld is, maar iOS 9.1 lijkt niet alle pogingen te registeren.

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat de problemen zijn opgelost, want iOS 9.2 komt eraan. Momenteel is de tweede beta beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers. De definitieve versie wordt binnen enkele weken verwacht. (Via: Forbes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.1: klachten over werking Touch ID
Sluiten