Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2015

Instant: schiet gifjes in een paar seconden

“Gifs are the future of communication.” Of het nu waar is of niet, de app Instant trok met deze cynische beschrijving in de App Store meteen onze aandacht. De app van Nederlandse bodem maakt geanimeerde gifjes met behulp van de iPhone-camera.

Je start de app, drukt op de sluiterknop en maakt een korte opname. Instant zet ‘m om naar gif-formaat en kan je gifje direct via iMessage en andere apps versturen. Bewaren in de camerarol of naar Imgur uploaden is ook mogelijk.

Natuurlijk zijn er alternatieven als Boomerang van Instagram of Dsco van VSCO, maar die laten je vaak alleen naar hun eigen platforms uploaden en Apple’s live foto’s werken ook nog niet overal. Ontwikkelaar Samuel Beek zegt zich juist niet te willen beperken en delen naar zoveel mogelijk diensten als Slack, Facebook, Twitter, WhatsApp, iMessage toe te staan.

Instant is vrij van reclame, gratis, eenvoudig te gebruiken en kan, afhankelijk van de situatie, een praktische toevoeging aan je iPhone-toolbox zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instant: schiet gifjes in een paar seconden
Sluiten