Inloggen met Facebook komt naar Apple TV

11 reacties

Het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord via een afstandsbediening gaat zelfs met de nieuwe touch remote van de Apple TV 4 nog bijzonder moeizaam. Facebook wil dat wel oplossen en komt met een eigen SDK voor tvOS-apps.

Ontwikkelaars kunnen de Facebook-module in hun apps integreren en inloggen met Facebook toestaan. Gebruikers kunnen dan op apps inloggen door een code over te typen op hun smartphone of computer.

Facebook login werkt op de Apple TV hetzelfde als op het web en iOS-apps. Apps kunnen gegevens van je profiel halen en deze gebruiken om een account te maken. Als je geen bezwaar tegen het gebruik van Facebook hebt, bespaart dat maken van een apart account en het moeizaam typen van gegevens via de afstandsbediening.
facebook-login-atv
Naast inloggen met Facebook, kunnen apps die de Facebook-modules integreren ook content op het sociale netwerk delen. Ontwikkelaars krijgen uitgebreide statistieken over het gebruik van hun app terug. De Facebook Developer Kit voor tvOS is momenteel als beta te gebruiken.

Laat Apple een kans liggen?

Dat Facebook op het moeizame inloggen op de Apple TV springt, toont aan dat Apple hier een kans heeft laten liggen. De Apple TV heeft geen toegang tot wachtwoorden die in iCloud-sleutelhanger opgeslagen zijn. Ook is er geen centrale API of iCloud-service die inloggen door middel van een bevestigings­code op een ander Apple-apparaat in huis makkelijk maakt. Tot slot ontbreekt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden of een remote-app.

Ontwikkelaars zijn nu genoodzaakt dit via Facebook te regelen of zelf een service te bouwen die met authenticatiecodes werkt. De doorgaans vlekkeloze integratie tussen OS X, iOS en tvOS kan op dit gebied nog veel verbetering gebruiken.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  sciletto

  Ik log sowieso nooit met Facebook in. Vindt echt dat ze teveel data verzamelen. Je kan gewoon een toetsenbord van Apple aansluiten op de Apple TV dus zie daar geen probleem in ?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Kan iemand mij uitleggen wat de toegevoegde waarde is van inloggen met je Facebook account. Buiten het feit dat je je hele hebben en houwen te grabbel gooit zie ik het nut niet. Volgens mij ben je totaal van de pot gerukt als je daar gebruik van maakt

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Ruwepit .. niet zozeer van de pot gerukt maar een social junky die alles met iedereen moet delen om te laten zien dat ze een leven hebben.. *kuch*

  de toegevoegde waarde is eigenlijk dat het werkt als een centraal inlog systeem waarbij ook zaken als game progress kan worden opgeslagen en mogelijke andere instellingen en ook makkelijker is om te delen met vrienden (die dan ook op Facebook zitten)

  dat je gegevens vervolgens overal vandaan wordt gehaald, opgeslagen en doorverkocht aan o.a. de reclamemakers is slechts een rand verschijnsel waar iedereen maar tevreden ja en amen op zegt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wie zit er op de plek voor het goed doordenken van apple producten nu Jobs er niet meer is? Of gaat Apple er nu gewoon van uit dat de 3rd partij eventuele tekortkomingen voor hun oplost?

  Een goed alternatief is weg gevallen door de remote app en een bluetooth niet te ondersteunen op de nieuwe Apple TV. En Apple heeft het met het nieuwe Apple TV onscreen keyboard niet echt gemakkelijk gemaakt om tekst in te voeren. Ik snap dat Apple SIRI wil promoten. Maar backward compatibility had fijn geweest voor landen waar SIRI niet beschikbaar is op de Apple TV.

  Het concept dat Facebook gebruikt om in te logen is iets dat Apple zelf op een elegante manier had moeten implementeren. Simpelweg inloggen op je Apple ID pagina Daar al je accounts koppelen aan je apple ID. Op deze manier weet elk apple apparaat dat met die apple ID gekoppeld is netflix hulp en al je andere inlog gegevens. (Sleutelhanger is er al dus apple hoeft het wiel niet eens opnieuw uit te vinden)

  Op deze manier hoeft Apple je geen eens meer de vraag te stellen om in te loggen voor je netflix of andere abonnement diensten kan gebruiken op de Apple TV.
  En het is een manier die traditionele manier met rust laat zodat je die ook kan gebruiken op je niet Apple apparatuur (als je die hebt)

 • Profielfoto
  jana

  Zolang er geen fatsoenlijk medium komt om tekst in te kunnen voeren zal ik geen apple tv 4 kopen. Wat een blunder van apple!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoe meer ik van de Apple TV 4 weet, hoe ontevredener ik erover word… Na de Keynote was ik enthousiast en van plan om dan eindelijk de Apple TV de kopen nu het de moeite waard leek. Dát zag er gelikt uit! Vraag gewoon even aan Siri wat je wilt en Siri zoekt overal en levert in een seconde het antwoord. Films, TV, internet, net zo makkelijk. Het leek allemaal zo smooth. Tot bleek dat Siri in Nederland (nog lang) niet werkt en je hier als op een Nokia-tje anno 1995 moet gaan zitten prutten om letter voor letter te gaan intikken.
  En nu dit inloggen… Een echte blamage dat nota bene Facebook hiermee komt. Zij zullen de steken die Apple lat vallen wel even oprapen en Apple heeft het nakijken.

  Als je verstandig bent, doe je dat natuurlijk niet. Facebook krijgt al meer dan genoeg gelegenheid om te spioneren. Ongelooflijk dat de Apple TV 4 geen toegang heeft tot de iCloud sleutelhanger. Dat lijkt me toch niet ingewikkeld te regelen. En dat er ook via je andere Apple apparaten niet ingelogd kan worden. Slechte zaak en ongelooflijk ondoordacht. Ook het design is foeilelijk. Nog altijd een blok zwart plastic, terwijl alle andere apparaten aluminium zijn in verschillende tinten gemaakt worden. #FAIL

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Voorspelbaar. Ongeacht of je het nu een slechte ontwikkeling vindt of niet. Ik blijf gewoon verder aanrommelen met mijn ROKU. ;-)

 • Profielfoto
  IsSidha

  Op zich is de ATV4 goed bedacht… iPhone erbij houden en alles staat ingesteld, ook je ID en de apps die je al hebt aangeschaft.. hulde

  maar dan… dan houd het op en moet je voor elke app weer opnieuw inloggen etc etc etc met de nodige onhandigheid van de remote, geen keyboard eraan kunnen hangen is een epic fail terwijl bluetooth koptelefoons wel kunnen

  dat uitgerekend Facebook als reddende engel moet komen is eigenlijk te zot

  Ik heb er erg lang (jaren) naar uitgekeken en ik vind het geweldig mooi.. maar voorlopig doe ik het nog wel met mijn ATV3.. dat werkt tenminste beter

  Op de hardware niks aan te merken maar bij de software afdeling moeten toch maar eens wat mensen iets anders gaan doen want het begint daar een groot drama te worden

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Rayman lukt het al wel via je tel code invoeren.

 • Profielfoto
  Spam

  het zou me niets verbazen dat apple icloud keychain gewoon invoert over een paar maanden. Beetje druk maken in de tussentijd:confused:

 • Profielfoto
  SvS

  maar dan… dan houd het op en moet je voor elke app weer opnieuw inloggen etc etc etc met de nodige onhandigheid van de remote, geen keyboard eraan kunnen hangen is een epic fail terwijl bluetooth koptelefoons wel kunnen

  Bedoel je aanschaf of openen ervan?