Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 2 november 2015

Indoor Survey: Apple’s volgende stap in binnen-navigatie

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith kwam erachter dat Apple in stilte het volgende hoofdstuk is gestart in de ontwikkeling van navigatie binnen gebouwen: In de App Store vinden we een nieuwe iOS app genaamd Indoor Survey.

De nieuwe app bouwt voort op een traject dat Apple in 2013 heeft ingezet met de introductie van iBeacons, kleine Bluetooth-zendertjes die in een gebouw worden verspreid en die helpen bij het bepalen van je locatie. Het gebruik van GPS binnenshuis is namelijk meestal niet mogelijk, omdat satellietontvangst in gebouwen te wensen overlaat en er geen onderscheid gemaakt kan worden in verdiepingen.

Als beheerder loop je met de Indoor Survey-app door een gebouw en leg je steeds je positie vast op een plattegrond die in de app getoond wordt. De app slaat vervolgens de sterkte van Wi-Fi- en (Bluetooth) radiosignalen ter plaatse op. De data wordt opgeslagen op de Kaarten-servers van Apple, waardoor bezoekers die Apple Maps gebruiken beter hun weg vinden.

Je moet je aanmelden en goedgekeurd worden om plattegronden te kunnen uploaden.

Met de komst van Indoor Survey is MapConnect ook uitgebreid. Bedrijven kunnen nu naast hun contactinformatie ook gebouwplattegronden uploaden. Bij Google kon dit al langer onder de naam IndoorMaps. Maar om de Googles binnen-oplossing te laten werken, moest er een meetmannetje van Google langskomen om de plattegrond te ‘kalibreren’. Bij Apple doe je dat zelf met de Indoor Survey-app op je iPhone.

Reageer op artikel:
Indoor Survey: Apple’s volgende stap in binnen-navigatie
Sluiten