Indoor Survey: Apple’s volgende stap in binnen-navigatie

3 reacties

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith kwam erachter dat Apple in stilte het volgende hoofdstuk is gestart in de ontwikkeling van navigatie binnen gebouwen: In de App Store vinden we een nieuwe iOS app genaamd Indoor Survey.

De nieuwe app bouwt voort op een traject dat Apple in 2013 heeft ingezet met de introductie van iBeacons, kleine Bluetooth-zendertjes die in een gebouw worden verspreid en die helpen bij het bepalen van je locatie. Het gebruik van GPS binnenshuis is namelijk meestal niet mogelijk, omdat satellietontvangst in gebouwen te wensen overlaat en er geen onderscheid gemaakt kan worden in verdiepingen.

Als beheerder loop je met de Indoor Survey-app door een gebouw en leg je steeds je positie vast op een plattegrond die in de app getoond wordt. De app slaat vervolgens de sterkte van Wi-Fi- en (Bluetooth) radiosignalen ter plaatse op. De data wordt opgeslagen op de Kaarten-servers van Apple, waardoor bezoekers die Apple Maps gebruiken beter hun weg vinden.

mapsconnect
Je moet je aanmelden en goedgekeurd worden om plattegronden te kunnen uploaden.

Met de komst van Indoor Survey is MapConnect ook uitgebreid. Bedrijven kunnen nu naast hun contactinformatie ook gebouwplattegronden uploaden. Bij Google kon dit al langer onder de naam IndoorMaps. Maar om de Googles binnen-oplossing te laten werken, moest er een meetmannetje van Google langskomen om de plattegrond te ‘kalibreren’. Bij Apple doe je dat zelf met de Indoor Survey-app op je iPhone.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Leuk breng je je huis of bedrijf leuk mee in kaart. Eenmaal binnen heeft het inbraakgilde er ook wat aan.

 • Profielfoto
  madcat

  @marco, dit is voor bedrijven zoals Bijenkorf, AH, markro en universiteiten bedoeld.
  Ik neem aan dat jij in je huis niet zo veel moeite hebt om de toilet te vinden:)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Weten ze ook meteen wanneer ik een half uurtje ga poepen.