Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 november 2015

In video: iPad Pro vs. Wacom Cintiq

Hoe scoren de iPad Pro en Apple Pencil in vergelijking met een professionele tekentablet? In een nieuwe video vergelijkt een grafisch ontwerper de grote Apple-tablet met de 799 euro kostende Wacom Cintiq 13HD. Beiden met Photoshop op OS X.

De Wacom wordt als tweede scherm op de Mac aangesloten via USB en HDMI. Voor de iPad Pro wordt een grafische app genaamd Astropad gebruikt. Die maakt van de iPad een tekentablet voor Mac.

Prijs

Voor gebruik als standalone tekentablet is de Wacom voordeliger. De tablet werkt echter niet zonder computer en voor ongeveer 230 euro meer, is de iPad Pro een complete tablet die ook als digitaal schetsblok kan dienen.

  • Wacom: Cintiq 13HD: € 799,90 + Mini DisplayPort naar HDMI: € 20 = totaal: € 819
  • Apple: iPad Pro 32GB: € 919 + Apple Pencil: € 109 + Astropad: € 19,99 = totaal: € 1.047,99

Gemak en prestaties

De Wacom is een groot apparaat dat drie kabels nodig heeft. De iPad Pro werkt via Astropad met Bluetooth en zorgt voor een opgeruimder bureau. De prestaties van de tablet zijn gelijk, de ontwerper kon geen verschil in latency ontdekken. Hij merkt wel op dat de Wacom geen touchscreen heeft, waardoor de muis tijdens het tekenen gebruikt moet worden om te zoomen.

Het eindoordeel duidelijk. De iPad Pro doet niet onder voor de Wacom-tablet en zorgt voor een overzichtelijke werkruimte die eenvoudig met touch te bedienen is. Wat ons opvalt is dat de Astropad-app vlekkeloos lijkt te werken en via Bluetooth moeiteloos beeld en aanrakingen overdraagt tussen iOS en OS X. Meer details in bovenstaande embedded video (9min).

Reageer op artikel:
In video: iPad Pro vs. Wacom Cintiq
Sluiten