In video: iPad Pro volgens Adobe en Apple

Door: Raymon Mens - 30 reacties

Het is iPad Pro-week! De grote tablet van Apple zal vanaf woensdag online te bestellen zijn en valt vrijdag bij de eerste kopers op de deurmat. Verwacht commercials, interviews en vroege reviews. Vandaag bijt Adobe samen met Apple het spits af.

Apple heeft twee nieuwe video’s: een commercial en een demo van Eddy Cue bij CNN. Adobe heeft impressies van creative cloud op de iPad Pro.

Consumeren en creëren: A Great Big Universe

Als eerste heeft Apple de promotie-clip “A Great Big Universe” gepubliceerd. De video toont de grote iPad met de Star Sky Guide en de teken-app Procreate in gebruik.

https://www.youtube.com/watch?v=4AZR8a5XVSs

Eddy Cue bij CNN

Apple-topman Eddy Cue was bij televisiezender CNN op promotietour om de iPad Pro voor de camera te presenteren. Cue vertelt over zijn persoonlijk gebruik van de grote iPad. Hij gebruikt de tablet elke dag voor e-mail of een bezoek aan websites, hij prees in het bijzonder de speakers van de iPad Pro.

Creatief met Adobe-apps

Adobe staat als maker creative cloud-apps vooraan om de iPad Pro te omarmen. In een video zien we hoe diverse illustrators en designers Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Photoshop Fix en Illustrator Draw gebruiken. Al deze apps zijn inmiddels geoptimaliseerd voor de iPad Pro en Apple Pencil.

De iPad Pro is woensdag verkrijgbaar vanaf € 919 (32GB Wi-Fi). Een compleet overzicht van de prijzen en accessoires is in dit artikel te vinden.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik zit even te kijken naar hoe mensen met die pen omgaan, NIEMAND heeft z’n pen op een comfortable manier vast…. HELEMAAAAAAL NIEMAND! Ik hoop dat je het op een Natural manier kunt gebruiken, want van wat ik nu zie denk ik dat de Nederlande verzekeringsmaatschappijen een RSI hoos over zich heen gaan krijgen.

 • Profielfoto
  wensink

  Hmm, ik vind het maar een zwak verhaal dat Eddy daar ophangt.

 • Profielfoto
  imathijs

  Ziet er wel cool uit. Maar stiekem hoop ik ook dat Wacom met een goed tegengeluid komt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik zit even te kijken naar hoe mensen met die pen omgaan, NIEMAND heeft z’n pen op een comfortable manier vast…. HELEMAAAAAAL NIEMAND! Ik hoop dat je het op een Natural manier kunt gebruiken, want van wat ik nu zie denk ik dat de Nederlande verzekeringsmaatschappijen een RSI hoos over zich heen gaan krijgen.

  Dat viel mij ook op.

  Daarnaast rust NIEMAND met zijn hand op het scherm tijdens het schetsen terwijl palm rejection nou juist een nieuwe feature is. Als ik Apple was zou ik juist DAT breed uit meten. dat je kan tekenen en schetsen op de iPad (met je vingers of een stylus van orde partij) weet elke illustrator en designer die apple producten gebruikt. Dat is al zo sinds de eerste iPad.

  Waarom doen ze dit nu dan nog??? Is dat er in gesleten?
  Omdat ze WETEN dat dit niet niet mogelijk is op een “gewone” iPad en ze er bij de iPad Pro van uit gaan dat dit ook zo zal zijn?

  Hmm, ik vind het maar een zwak verhaal dat Eddy daar ophangt.

  Idd een raar verhaal van Eddy Cue… Het laatste filmpje is duidelijk van Adobe dus dat zal een “sub”doelgroep zijn. Dat brengt mij bij de volgende vraag. Wie is de doelgroep volgens Apple? De e-mailers waar Eddy Cue het over heeft? Dan heeft Apple geen sterke case.

  Ziet er wel cool uit. Maar stiekem hoop ik ook dat Wacom met een goed tegengeluid komt.

  dat tegen geluid verkoopt Wacom al een tijdje;)

 • Profielfoto
  Brims

  Je kan waarschijnlijk niet met je hand op de pro leunen tijdens het tekenen.

 • Profielfoto
  Niels

  @Brims: juist wel, die feature heetPalm Rejection

  Overigens is het verhaal Eddy Cue ook wat betreft de speakers nogal raar, kennelijk hebben ze bij de ontwikkeling van de voorgaande iPads nooit aan multiple speakers gedacht?!

  Kennelijk paste dat niet in het strakke, symmetrische gedachte goed van Ive, want anders hadden ze dit bij de prototypes van de iPad Air etc ook wel kunnen bedenken en ondervinden. Of hebben ze zoiets van: “hmm, de iPad Air verkoopt niet zo goed, dus laten we nog een paar dingen weglaten bij de iPad Air 2, zodat we volgend jaar ook nog een iPad Air 3 op de markt kunnen brengen die deze ‘vernieuwingen’ wel heeft.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat ik er tot nu toe uit opmaak is dat we een heleboel apps in de App Store hebben zoals, Coda, Transmit, al die Adobe programma’s zoals Photoshop XX, Illustrator ZZ die gewoon stuk voor stuk niet kunnen tippen aan de echte versies van de desktop apps en die keer op keer hebben aangetoond na zoveel jaar dat de iPad geen Surface is en dat de iPad echt niet een laptop kan vervangen voor mensen die dat soort werk verrichten… en nu komt er een iPad Pro, groter display, beter geluid, 4 keer meer specs, een pen en een keyboard in een fancy Apple jasje en nu moet je met precies diezelfde apps ( die je al geen wow gevoel gaven op de iPad Air 2 ) ineens op de iPad Pro wel kunnen werken.. want ? ..zou die pen dan echt het verschil zijn tussen een 400,- iPad en een 1000,- iPad?
  .
  Ligt het aan mij of heb ik nog geen enkele app gezien die echt specifiek voor de iPad Pro gemaakt is en die je alleen kunt gebruiken wanneer je zo’n Apple pen hebt, bijv. een of andere sketch app. Misschien heb ik het nieuws hierover niet goed gevolgd maar wat ik heb gehoord is dat bedrijven als Affinity wel bezig zijn met iPad apps maar dat deze vooral gericht zijn op iPads en dus net zo goed afgetrokken liet versies van de echte desktop apps zullen zijn die moeten draaien op iPad Air en hoger.
  .
  Ik wil het nog wel zien gebeuren met dit ding.

 • Profielfoto
  Ferry Barnhoorn

  @pannekoek
  Ik studeer Architectuur en heb altijd in tekenles geleerd om het potlood of de pen achteraan vast te houden! Zo kan je beter zien waar je tekent en vlekt de inkt niet onder je hand. ’t is maar wat je jezelf hebt aangeleerd zie ik zo;)

 • Profielfoto
  knekkie


  Ligt het aan mij of heb ik nog geen enkele app gezien die echt specifiek voor de iPad Pro gemaakt is en die je alleen kunt gebruiken wanneer je zo’n Apple pen hebt, bijv. een of andere sketch app…

  Dat valt mij ook op. Misschien komt het allemaal nog. Want nu heb je met exact de zelfde mogelijkheden als elke iPad voorheen op het gebruik van de pencil na is er weinig onderscheidends. En eigenlijk heb je geen echte reden om de iPad pro te kopen dan:
  – de grootste iPad tot nu toe
  – de snelste iPad tot nu toe
  – het beste geluid in een iPad tot nu toe
  – de eerste op schrijven en tekenen gerichte iPad tot nu toe

  De echte reden om juist de iPad Pro aan te schaffen blijft een beetje vaag. Er zijn zelfs handigere beter betaalbare keyboard covers te krijg voor de huidige iPad lijn.

  @pannekoek
  Ik studeer Architectuur en heb altijd in tekenles geleerd om het potlood of de pen achteraan vast te houden! Zo kan je beter zien waar je tekent en vlekt de inkt niet onder je hand. ’t is maar wat je jezelf hebt aangeleerd zie ik zo;)

  Daar valt wat voor te zeggen… Al valt dat argument om je pencil zo beet te houden een beetje weg op een digitaal medium.

  Missen jullie niet iets om het apparaat in een hoek te kunnen gebruiken? Een kicstand o.i.d? nu heb je twee handen nodig of je legt er een goed boek onder om een fijne hoek te vinden voor het tekenen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  In dat ongemakkelijke filmpje van CNN en Eddy vertelt Eddy hoe en waarom hij de iPad Pro dagelijks gebruikt om te surfen en te mailen. Als dat toch de reden moet zijn om een iPad Pro van 1000,- en meer te kopen dan wil ik dat er in Nederland een speciale divisie komt bij slachtofferhulp voor mensen in vergelijkbare situaties op te vangen. Dan word je niet alleen opgelicht maar dan speelt Apple ook nog eens met je ballen.
  .
  En daar is niets mis mee, begrijp mij niet verkeerd, als jij het prettig vindt dat er met je ballen gespeeld wordt prima, maar ik denk dat er dames zijn die dit legaal veel beter en ook nog veel goedkoper voor je kunnen doen.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Hmmm, ik ga ze aanschaffen voor dagelijks gebruik, en in eerste instantie niet om mee te tekenen.

  Voor mij levert het juist veel voordelen op aangezien ik nu een Ipad 3rd gen heb.

  Namelijk:

  Een groter scherm, en dit is voornamelijk handig wanneer je slechter ziet dan de gemiddelde nederlander.

  Snellere processor, maar ja dat is altijd als je een ipad vervangt, maar deze kan dan voorlopig weer even vooruit.

  Snellere Wifi, zit nu nog met de Ipad 3 op een N netwerk, terwijl ik hier in huis 2x het laatste model Airport en 1x het laatste model timecapsule heb, die dus allemaal AC wifi ondersteunen, wat de Ipad pro dus ook ondersteund. Apps installeren/updaten wordt voor mij dus ook sneller.

  Touch Id, dit heeft de Ipad 3 niet, en sinds ik het op de iphone 6 heb mogen ervaren heb ik gemerkt dat het toch wel een stuk sneller is dan iedere keer je code invoeren.

  Het is dus net vanuit welk perspectief je het bekijkt, Tuurlijk zal het niet voor iedereen geweldig zijn, maar voor mij/ons zitten er ongelofelijk veel voordelen aan.

  En @Shmoo: nee ik heb geen slachtofferhulp nodig :grin:

 • Profielfoto
  polansky

  Dus Eddy Cue vindt e-mailen en surfen héél erg professioneel?

  Poeh hĂ©, ook echt iets dat je niet al kon met de reguliere iPad…

  En Adobe benadrukt nog maar eens dat het gewoon uitgeklede versies zijn.
  Leuk dat het blend… maar telkens moeten schakelen tussen het echte werk en een uitgeklede versie is nou niet bepaald professioneel te noemen.

  Bovendien moet je dan weer een nieuw programma leren kennen.
  No thanks Apple, voor mij slaat deze hele ‘pro’ de plank volledig mis.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Als je journalist bent, kan dit best handig zijn voor je professie. :lol:

  En ja klopt wat je zegt, niets wat je niet al kon op de reguliere ipad, maar kon je het al tegelijkertijd? ;-)

  Ok, toegegeven dat was misschien een klein beetje trolling, en ga hier Apple ook niet tot op het bot zitten te verdedigen, integendeel een kritische noot richting Apple moet kunnen vindt ik.

  Ieder zijn mening, en dat is maar goed ook anders zou alles ook zo gezapig worden.

  Ik ga ze in ieder geval bestellen, en hoop er blij mee te zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies als ze hem gewoon iPad XL hadden genoemd en 200,- goedkoper gemaakt, mogelijk iets mindere specs maar nog steeds beter dan iPad Air 2 – zonder pen en keyboard dan was er niets aan de hand geweest en hadden mensen dat ding gewoon gekocht om een grotere iPad te bezitten. Wat dan zou ik hem zelf ook wel hebben gekocht als upgrade van mijn iPad Air.
  .
  @Arjan,
  .
  Gelukkig, ieder zijn ding natuurlijk. Ik denk dat in jouw geval een upgrade naar iPad Air of Air 2 ook volstaat. Met de verkoop van je huidige iPad 3 hoef je niet eens zo heel veel bij te betalen en heb je een prima device waar je op alle fronten er op vooruit gaat.
  Van al die honderden euro’s die je dan overhoudt zou je je ogen kunnen laten fixen of een nieuwe bril kopen waar je ook naast je iPad scherm nog iets aan hebt.
  Maar goed, de Apple opticiens zien je graag komen voor het aanmeten van een grotere iPad.

 • Profielfoto
  Needler

  Wauw. Dat filmpje met Eddy Cue. Hij heeft geen idee waarom je een grote iPad zou willen gebruiken. Dit klinkt als de CEO van Nokia in 2008 die geen idee heeft wat ie moet doen. Erg schokkend.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Juist dat is de reden waarom ik een grotere Ipad Pro neem, dan hoef ik niet continue die bril op te hebben, dat is dus het voordeel voor mij Schmoo! lol

 • Profielfoto
  Muiter

  Ik denk dat een grote gebruikersgroep van illustratoren er wel heel blij mee gaat worden. En dan is de iPad Pro wel ineens ‘goed’ geprijsd t.o.v. een Surface of een Wacom.

  Een Pixelmator, ProCreate, Sketchbook Pro kunnen dan wel heel goed mee als iOS App ten opzichte van een Photoshop (wat zeker niet meer zaligmakend is) of Painter. Het is niet altijd noodzaak op het hele (teken)pakket bij je te hebben op je tablet.

  We gaan het zien… de eerste echte reviews uit deze creatieve hoek.

 • Profielfoto
  Eprom

  @Shmoo: koop ‘m dan lekker niet!
  Al vanaf de eerste geruchten over de iPad Pro loop jij er al over te z**ken en de Surface te promoten. Maar ik heb de Surface getest met diverse audio software en vindt dat scherm traag reageren en onnauwkeurig!

  En ik kan dus niet wachten tot ik de iPad Pro in mijn handen heb en mijn softsynths kan installeren.
  Just my 2 cents. (en nu hou ik er over op):grin:

 • Profielfoto
  Arjan E.

  @Shmoo: koop ‘m dan lekker niet!
  Al vanaf de eerste geruchten over de iPad Pro loop jij er al over te z**ken en de Surface te promoten. Maar ik heb de Surface getest met diverse audio software en vindt dat scherm traag reageren en onnauwkeurig!

  En ik kan dus niet wachten tot ik de iPad Pro in mijn handen heb en mijn softsynths kan installeren.
  Just my 2 cents. (en nu hou ik er over op):grin:

  Ik denk dat het niet zozeer z**ken van hem is, hij geeft slechts zijn mening, en daar zijn forums voor bedoeld.

  Ik trek me van zijn mening echter niets aan, ik trek mijn eigen plan.

  Je zal altijd een groep mensen hebben die “pro” zijn, en een groep mensen die “anti” is, maar dat is juist leuk, daarmee kan je tot andere inzichten komen.

  Wat hij zegt zit ook wel iets in, als ik 2 Ipads Air 2 zou bestellen, dan zou ik geld kunnen overhouden om een nieuwe bril te kunnen aanschaffen, of mijn ogen te laten fixen. Echter dat laatste heb ik al nagevraagd, en dat lukt bij mij helaas niet. en continue mijn bril opzetten als ik op de Ipad zit ben ik ook beu.

  Maar ik ben niet boos omdat hij dat aangeeft, integendeel, het zou ook zomaar kunnen zijn dat ik hier zelf niet over nagedacht had, en hij juist goede tips geeft.

  Ik laat iedereen in zijn waarde wat dat betreft.

  Maar trek het je niet zo aan Eprom, je kan je energie wel beter gebruiken. ;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat een grote gebruikersgroep van illustratoren er wel heel blij mee gaat worden. En dan is de iPad Pro wel ineens ‘goed’ geprijsd t.o.v. een Surface of een Wacom.

  Een Pixelmator, ProCreate, Sketchbook Pro kunnen dan wel heel goed mee als iOS App ten opzichte van een Photoshop (wat zeker niet meer zaligmakend is) of Painter. Het is niet altijd noodzaak op het hele (teken)pakket bij je te hebben op je tablet.

  We gaan het zien… de eerste echte reviews uit deze creatieve hoek.

  Ik weet niet hoor. De instap surface Pro is nogsteeds goedkoper en geeft meer mogelijkheden voor het geld dat je betaald. Pennetje komt er standaard bij.

  Je hebt een ergonomisch ontwerp met de kickstand. ..als je dan toch gaat tekenen… Na installatie van de volledige versies van de vertrouwde illustrator photoshop sketchbook pro enz ben je completer dan een iPad Pro met procreate en pixelmator en de uitgeklede versie van sketchbook pro.

  vergelijk de twee hier maar eens. Ik ben net zo benieuwd naar de eerste echte gebruikers reviews van de apparaten. Daarbij neem ik de sites als the verge, gizmodo,ars techniek even niet serieus omdat die het apparaat niet als een teken gereedschap zullen benaderen in hun review. En als ze het al doen dan komen ze vaak niet verder dan hark mannetjes. Ook ben ik benieuwd of ze het apparaat net zo gaan rotsen op lappability als de surface.

  …En ik kan dus niet wachten tot ik de iPad Pro in mijn handen heb en mijn softsynths kan installeren.
  Just my 2 cents…

  succes met maar 4GB ram en maar een poort om speciale (en daarom dure) Made for iPad Pro rand apparatuur aan te sluiten.

  Of ze moeten net als MS met een Dock komen waarop alle aansluitingen zitten voor de Pro’s . Ik geloof niet dat dat ooit soepel en accuraat zal werken…

 • Profielfoto
  Buzz

  Precies als ze hem gewoon iPad XL hadden genoemd en 200,- goedkoper gemaakt, mogelijk iets mindere specs maar nog steeds beter dan iPad Air 2 – zonder pen en keyboard dan was er niets aan de hand geweest en hadden mensen dat ding gewoon gekocht om een grotere iPad te bezitten. Wat dan zou ik hem zelf ook wel hebben gekocht als upgrade van mijn iPad Air.

  Kijk, zo komen we nog eens ergens: al dat onbeschaamde getrol en al die etterige betweterij van jou onder elk nieuwsbericht hier heeft simpelweg als oorzaak dat je vindt dat het ding te duur is en de verkeerde naam heeft. Ik dacht al, waar komt al die agressie toch vandaan…

 • Profielfoto
  knekkie

  @Buzz

  Ik denk dat (verkeerde/onterechte) product positionering een hoop potentiële kopers op het verkeerde been kan zetten. Wie pro leest verwacht ook een pro device.

  Als dat niet het geval blijkt te zijn mag daar best kritisch naar gekeken worden door mensen die wel op een pro tablet zitten te wachten. We baseren dit op wat apple zelf naar buiten brengt. Wie weet bewijst Apple ons ongelijk als ie eindelijk te krijg is. Ik hoop het van harte

  Waarschijnlijk is juist het kritisch kijken naar… waar de schoen wringt.

 • Profielfoto
  Buzz

  vergelijk de twee hier maar eens.

  Ze komen aardig hetzelfde uit de vergelijking. Het voornaamste verschil is dat het Ă©ne apparaat een PC probeert te vervangen en de andere niet. Maar ik denk dat vrijwel alle gebruikers van allebei de apparaten er sowieso een PC of Mac naast blijft gebruiken, dus of je tablet dan eigenlijk ook een PC is is dan een kwestie van persoonlijke voorkeur, niet een objectieve pro of con.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Buzz

  De surface zit dusdanig in elkaar dat een tweede apparaat niet noodzakelijk is. Net als dat het voor veel mensen goed mogelijk is om al hun werk te doen vanaf een macbook pro zonder een iMac of Mac Pro nodig te hebben.

  …Het voornaamste verschil is dat het Ă©ne apparaat een PC probeert te vervangen en de andere niet…

  Op de OMT homepage staat nu een grote kop dat Tim Cook zegt dat de iPad Pro de PC gaat vervangen… Daar gaat je betoog.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik zie een OMT crew test wel zitten van Apple gebruikers.

  Hoe productief is de iPad Pro.
  Red de OMT crew zich een week met de week met alleen de iPad Pro?
  De iPad Pro mag dan elk een week mee met Koen, Lucas, Jandavid en Raymon. En het item volgt dan hun 4 professies. Krijgen ze hun dagelijks werk gedaan?
  Strafpunten voor wie terug grijpen moet op zijn mac. Einde an de week hun score en opinie.

  Na een maand alle bevindingen op de OMT site.

  Ik wil die iPad Pro Met keyboard best sponsoren. Op voorwaarde dat ik m na die maand zelf in gebruik mag nemen

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik snap niet dat dat woordje Pro jullie blijkbaar zo dwars zit. Het is gewoon een marketingwoordje dat aangeeft dat het apparaat wat meer kan dan de apparaten van dezelfde fabrikant zonder dat woordje. Meer betekent het niet.

  Wie zichzelf als maatstaf neemt voor de enige echte Pro misleidt zichzelf. Er zijn oneindig veel verschillende soorten professionals.

  Een goede professional gaat professioneel om met de keuze van zijn gereedschap en laat zich niet zo snel misleiden. Voor de ene professional is een tablet alles wat hij/zij nodig heeft, de ander gebruikt liever alleen vertrouwde software voor de Mac of PC, en een derde mixed and matched het liefst van alles wat door elkaar of laat zich in zijn werk inspireren door nieuw gereedschap (hardware en apps). Waarom zou je met alleen een iPad Pro de week door moeten kunnen komen, als dat gewoonweg niet bij je manier van werken past? Dat lijkt me nogal onprofessioneel.

  Het enige dat de iPad Pro aan dit verhaal verandert is dat er een extra keuzemogelijkheid is in de gereedschapswinkel voor de professionals. Het betekent beslist niet dat iedereen die zich als professional beschouwd meteen tot aanschaf moet overgaan.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ik snap niet dat dat woordje Pro jullie blijkbaar zo dwars zit. Het is gewoon een marketingwoordje dat aangeeft dat het apparaat wat meer kan dan de apparaten van dezelfde fabrikant zonder dat woordje. Meer betekent het niet.

  Wie zichzelf als maatstaf neemt voor de enige echte Pro misleidt zichzelf. Er zijn oneindig veel verschillende soorten professionals.

  Een goede professional gaat professioneel om met de keuze van zijn gereedschap en laat zich niet zo snel misleiden. Voor de ene professional is een tablet alles wat hij/zij nodig heeft, de ander gebruikt liever alleen vertrouwde software voor de Mac of PC, en een derde mixed and matched het liefst van alles wat door elkaar of laat zich in zijn werk inspireren door nieuw gereedschap (hardware en apps). Waarom zou je met alleen een iPad Pro de week door moeten kunnen komen, als dat gewoonweg niet bij je manier van werken past? Dat lijkt me nogal onprofessioneel.

  Het enige dat de iPad Pro aan dit verhaal verandert is dat er een extra keuzemogelijkheid is in de gereedschapswinkel voor de professionals. Het betekent beslist niet dat iedereen die zich als professional beschouwd meteen tot aanschaf moet overgaan.

  Ik zie me juist totaal niet als professional, maar ga ze wel aanschaffen, dit omdat er voor mij persoonlijk een hoop voordelen aan zitten.

  Ik ga professioneel om met de keuze van mijn gereedschap, daarom kies ik voor de ipad PRO! ;-)

  Voor de rest leuk stukje tekst wat inderdaad aangeeft waar een hoop misvattingen vandaan komen. (y)

 • Profielfoto
  Maccie1968

  En als we het zien als een stuk ‘gereedschap’? Niet alleen maar als vervanger van een desktop of laptop.

  Verder vind ik het iOS nog altijd wel soepeltjes werken… Het is geen OSX en moet dan ook niet zo gezien worden.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Reine Hak

  Als gereedschap heeft de iPad zich al als beste tablet (voor de massa) bewezen. Om tablet dingen mee te doen. Deze versie gaat zich nu ook als gereedschap op het terrein van productiviteit begeven. Werkt iOS dan nog soepel genoeg? Ik ben benieuwd wat daar uit komt.

  Is iOS dan nog wel voldoende? Zal Apple met de komst van iOS10 rekening gaan houden met de interface van deze uit de kleuren gewassen iPad?
  Zijn online bestandssystemen zoals iCloud DropBox en Adobe Cloud voldoende? Of moet iOS er toch aan geloven met de introductie van een eigen file systeem en gemakkelijke manieren om platform onafhankelijk files uit te kunnen wisselen zonder dat daar een internet verbinding of recent Apple apparaat voor nodig is.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Ik ben toch best wel een Apple fanboy maar dit apparaat ontgaat me echt volledig. Compleet kansloos, nutteloos en te prijzig. Lijkt me een nice dingetje voor een niche markt. En wellicht leuk voor de patsers die graag altijd het nieuwste hebben.