Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Google Maps krijgt gesproken verkeersinfo

Google heeft zijn Maps-app geüpdatet en een veelgevraagde functie toegevoegd. Vanaf nu worden verkeersmeldingen zoals incidenten op de route niet alleen in beeld weggeven, maar ook uitgesproken. Iets dat het door Google gekochte Waze al langer deed.

Gesproken meldingen leiden tijdens het rijden minder af dan naar een smartphone-scherm kijken. De meldingen in Google Maps zijn onder andere afkomstig van incidenten die door Waze-gebruikers zijn gemeld.

Het lijkt erop dat Google Maps en Waze steeds meer functionaliteit van elkaar overnemen. Google kocht Waze in 2013 voor een bedrag van 1,1 miljard dollar en integreerde eerder dit jaar al verkeersmeldingen uit Waze in Google Maps.

Terug naar de update: naast de gesproken verkeersmeldingen is het ook mogelijk om eenvoudiger ontbrekende points of interest toe te voegen. Tik hiervoor op het menu en kies onderaan voor ‘Ontbr. bedrijf toevoegen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps krijgt gesproken verkeersinfo
Sluiten