Google Maps krijgt gesproken verkeersinfo

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Google heeft zijn Maps-app geüpdatet en een veelgevraagde functie toegevoegd. Vanaf nu worden verkeersmeldingen zoals incidenten op de route niet alleen in beeld weggeven, maar ook uitgesproken. Iets dat het door Google gekochte Waze al langer deed.

Gesproken meldingen leiden tijdens het rijden minder af dan naar een smartphone-scherm kijken. De meldingen in Google Maps zijn onder andere afkomstig van incidenten die door Waze-gebruikers zijn gemeld.

Het lijkt erop dat Google Maps en Waze steeds meer functionaliteit van elkaar overnemen. Google kocht Waze in 2013 voor een bedrag van 1,1 miljard dollar en integreerde eerder dit jaar al verkeersmeldingen uit Waze in Google Maps.

Terug naar de update: naast de gesproken verkeersmeldingen is het ook mogelijk om eenvoudiger ontbrekende points of interest toe te voegen. Tik hiervoor op het menu en kies onderaan voor ‘Ontbr. bedrijf toevoegen’.
maps-gesproken

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  Wow nu pas?

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb de iPhone in het Engels staan maar zou graag deze graag voor de navigatie apps in het Nederlands hebben. Nokia Here heeft vooralsnog alleen deze mogelijkheid.

 • Profielfoto
  SvS

  Kun je instellen wat je wilt? Alleen gesproken of geschreven tekst of allebei?