Google koopt Fly: uitstekende video-apps zijn nu gratis

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Aan softwarebedrijf Fly Labs hebben we vier van de betere video-editors in de App Store te danken. De apps van het bedrijf werden meermaals door Apple uitgelicht en ook Google was blijkbaar onder de indruk van de intuĂŻtieve videobewerkingsapps.

Google heeft het bedrijf voor een onbekend bedrag overgenomen en daardoor zijn de apps Fly, Crop, Clips en Tempo nu gratis te downloaden in de App Store. Ook alle in-app aankopen zijn verwijderd.

Alle werknemers van Fly Labs worden toegevoegd aan het team achter Google Photos. Waarschijnlijk krijgt de fotodienst van Google, die ook met video om kan gaan, op termijn een aantal functies uit de apps van Fly. Het slechte nieuws: de apps worden niet meer bijgewerkt, maar zijn de komende drie maanden gratis te downloaden. Profiteer ervan, zolang het nog kan.
fly-editor-001

 • Fly Video Editor: Complete editor met multicam-modus die het mogelijk maakt om met vier iPhones tegelijk te filmen.
 • Crop on the Fly: Geavanceerd video’s croppen. Compleet met extensie voor foto’s-app van iOS.
 • Clips: Simpele video-editor die je verschillende clips, tekst, en audio samen laat voegen tot een video. Ondersteunt ook 4K.
 • Tempo: Flexibel het tempo van clips aanpassen. Met mogelijkheid om muziek te monteren.

Het complete persbericht met informatie over de overname is bij Fly Labs te lezen en hieronder ge-embed:

We’re excited to announce that Fly Labs has been acquired by Google!

Our mission at Fly Labs has always been simple: to help people make the most of their photos and videos. We make video editing apps because we believe that there’s no better way to stay connected with your memories than by engaging with them creatively. In the last 18 months, our video editing apps have been downloaded more than 3 million times in over 150 different countries. More than 20 million videos have been created with apps made by Fly Labs.

We’re excited to continue on our mission by joining Google and the Google Photos team in Mountain View, California. Google Photos is a home for your life’s memories, powered by Google’s machine learning and computer vision technology. It’s a perfect match for what we built at Fly Labs, and we’re looking forward to folding our technology into Google Photos. We’ll be pouring the same passion into Google Photos that we poured into Clips, Fly, Tempo and Crop on the Fly.

Meanwhile, as of today, all Fly Labs apps are completely free with no in-app purchases! The apps will be available on the App Store for another 3 months – so you can still download them and use them to get creative with video – but please note that we will not be submitting any more updates to the apps. Once the apps are removed from the App Store you will still be able to use them, but they will no longer be available for download.

We’d like to thank our users, our beta testers, our investors, our friends, our families, and everybody who helped us get this far. Onwards and upwards!

Love,
The Fly Labs Team

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  IsSidha

  en daarmee wordt de Google Foto app steeds beter en leuker..
  daarnaast gebruik ik nog steeds Aperture..
  de Apple Foto app mogen ze van mij opdoeken..

 • Profielfoto
  Niels

  Nu eigendom van Google, dus waarschijnlijk ook alle privacy voorwaarden zullen binnenkort wel conform Google zijn middels een ‘update’. Maw. Google heeft straks hier ook weer toegang tot privĂ© data onder het mom van ‘productverbetering’.

  Ik gebruik iMovie wel, meer als genoeg voor mijn gebruik.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Deze apps waren toch altijd al gratis, op wat in-app aankopen na dan. Vorige maand zijn ze ineens betaalde versie geworden, waarschijnlijk omdat ze wisten dat Google hen wilde overnemen, nu neemt Google het bedrijf over en worden de apps weer gratis.