Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 november 2015

Google beloont bijdragen aan Maps

Google heeft een nieuwe manier bedacht om gebruikers actief bij te laten dragen aan kaarten: punten sparen en die omzetten in onder andere extra opslagacapiteit in Google Drive. De zoekgigant kondigde het belonings­programma afgelopen weekend aan.

Het gaat niet niet om het verbeteren van de kaarten zelf, maar om het toevoegen van reviews en foto’s van interessante plaatsen zoals attracties, restaurants en het actualiseren van informatie als openingstijden. 

De mogelijkheid om bij te dragen bevindt zich in de Google Maps-app onder het menu Mijn bijdragen. Je krijgt daar suggesties van taken die je kunt doen, maar zelf aan de slag gaan is ook mogelijk. Voor elke bijdrage die je doet krijg je minimaal 1 en maximaal 5 punten. Je vooraf aanmelden als lokale gids is verplicht om punten te sparen.

Dit zijn de beloningen bij het behalen van punten:

  • 0 – 4 punten: Toegang tot exclusieve wedstrijden waarmee je Google-producten kunt winnen.
  • 5- 49 punten: Eerder toegang tot nieuwe Google-producten en functies.
  • 50 – 199 punten: Je krijgt een badge als lokale gids in de Maps-app.
  • 200 – 499 punten: 1 TB gratis opslag in Google Drive (2 jaar geldig).
  • 500+ punten: De actiefste gidsen krijgen een kans om om een Google summit voor gidsen bij te wonen en kunnen het hoofdkantoor van de zoekgigant bezoeken

Het idee om gebruikers actief bij te laten dragen aan kaarten is niet nieuw. Zowel Google als Apple hebben in hun apps een mogelijkheid om fouten te melden, maar Google gaat nu een stapje verder met de beloningen. De zoekgigant heeft als het om lokale ‘points of interest’ gaat een voorsprong op Apple Maps. Een vergelijkbaar systeem uit te koker van Apple zou nuttig zijn, maar is niet waarschijnlijk.

Reageer op artikel:
Google beloont bijdragen aan Maps
Sluiten