Gadgets: Parrot Bebop 2, Sonos PLAY:5v2

2 reacties

Zowel Parrot als Sonos komen met de tweede generatie van een bekend product. Parrot verbetert een van zijn populairste drones met langere accuduur en Sonos heeft de verkoop van de onlangs aangekondigde nieuwe Play:5 speaker gestart.

De nieuwe Play:5 is vanaf nu voor € 579 verkrijgbaar in de webshop van Sonos. De Bebop 2 van Parrot laat nog even op zich wachten en is vanaf 14 december voor € 549 te koop.

Parrot Bebop 2 met langere accuduur

Hoe langer een drone in de lucht kan blijven, hoe meer plezier. Parrot heeft dat begrepen en zijn Bebop 2-cameradrone gaat 25 minuten op een acculading mee. De eerste Bebop bleef slechts 12 minuten vliegen. Om dit te bereiken heeft de Franse fabrikant extra accucapaciteit toegevoegd en de drone lichter gemaakt door de optische beeldstabilisatie te verwijderen. Blijkbaar voldoet digitale stabilisatie.

De Bebop-drones zijn populair omdat ze voor een relatief lage prijs prima filmen. De Bebop 2 heeft net als zijn voorganger een camera van 14 megapixels. De drone vliegt maximaal 59 kilometer per uur horizontaal en verticaal 19 kilometer per uur verticaal.

Play:5 met touchbediening

Het nieuwe topmodel van Sonos is zowel van binnen als buiten opnieuw ontworpen. De nieuwe speaker bevat zes drivers, drie tweeters en drie midwoofers. Het aantal antennes in de speaker is ook verdubbeld van drie naar zes voor een betere verbinding. Met de touchknoppen kun je afspelen of pauseren en door over de bovenkant van de speaker te vegen het volume aanpassen en naar een volgend nummer gaan.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Beetje jammer alleen dat je letterlijk nergens meer mag vliegen met je drone. Op het weilandje bij boer Piet zal je niet zo snel problemen ondervinden, maar als je echt wat leuks wilt filmen, ben je de Sjaak. En zul je een vergunning moeten aan vragen (die je negen van de tien keer zeker niet zal krijgen).

  Ik heb het in de zomer in Duitsland nog meegemaakt dat een professionele drone midden tussen een groep van honderden mensen neerdonderde. Wonder boven wonder werd er niemand geraakt. Maar was dat wel gebeurd, dan had de cameraman een serieus probleem gehad.

  Drie keer in je eigen tuin op en neer verveelt ook best snel, maar is ruwweg wel de enige plek waar je het nog mag doen (als hij er niet uit waait tenminste).

 • Profielfoto
  MichaelB

  Je mag juist op heel veel plekken wel vliegen.

  De uitzonderingen zijn:
  – blijf onder de 120 meter;
  – houd gedurende de hele vlucht je drone in het zicht;
  – vlieg alleen overdag en met goed zicht op de omgeving;
  – vermijd mensen en dieren;
  – vlieg niet boven steden, dorpen, spoorlijnen, wegen en havens;
  – stijg niet op in de buurt van vliegvelden.

  Op deze site staat een kaart met alle plekken waar je zeker niet mag vliegen i.v.m. vliegvelden / aanvliegroutes: Dronewatch

  Ik vermaak me nog steeds prima bij ons in de buurt in een groot zandverstuivinggebied waar voldoende plekken zijn zonder mensen.

  Ook op het evenemententerrein vlakbij kan prima geraced worden, zolang je anderen maar niet lastig valt en goed oplet.