Firefox is er nu ook voor iPhone en iPad

6 reacties

Ongeveer een jaar na aankondiging heeft Mozilla de eerste versie van Firefox voor iOS af. De browser is nu te vinden in de App Store en werkt op de iPod Touch, iPhone en iPad. Omdat de browser open source is, staat de broncode van de iOS-app op GitHub.

Firefox onderscheidt zich van Safari door een eigen synchronisatiedienst voor geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen en bladwijzers. Daarnaast is er een slimme zoekfunctie, visuele tabbladen en een sterke privemodus.

Firefox voor iOS maakt op de achtergrond gebruik van dezelfde webkit-engine als Safari. Dat is een technische beperking die Apple oplegt. Aan de ene kant is daardoor de rendering van multimedia-ondersteuning gewaarborgd, maar aan de andere kant is Firefox niet meer dan een schil om de Safari.

Maakt dat Firefox een slechte browser? Nee. Enkele maanden geleden probeerden wij de preview-versie en vonden vooral de zoekfunctie en visuele tabbladen aantrekkelijke functies. Firefox werkt op iOS buiten iCloud om en is daarom vooral een goede keuze voor iedereen die de browser al op de desktop of andere platforms gebruikt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Eigen synchronisatiedienst? Ik kan mijn iCloud bladwijzers synchroniseren met Mozilla Firefox hoor? Als er iets verandert in mijn Firefox voor Windows, dan verandert dat ook op iPhone en MacBook.

 • Profielfoto
  Martin Efdee

  Niet voor iOS 7.

 • Profielfoto
  Edwin Onclin

  Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van Firefox op ios. Ik heb verschillende browsers geprobeerd in het verleden, maar ik kom toch steeds terug op Safari.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van Firefox op ios. Ik heb verschillende browsers geprobeerd in het verleden, maar ik kom toch steeds terug op Safari.

  Omdat ze dus allemaal dezelfde engine gebruiken.. het zijn de toeters en bellen eromheen (of gebrek daaraan) waardoor een andere browser interessant zou kunnen zijn (of juist niet)

  En Firefox synced zeker wel met iCloud voor Windows.. naast hun eigen sync service

 • Profielfoto
  Edwin Onclin

  Dus het gaat alleen om de look en feel van zo’n app… Dan vind ik Safari meer dan goed genoeg.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zo, dat was ’n behoorlijk aantal keer “firefox” in dat filmpje.