Fandroids kunnen los op Apple Music

31 reacties

Zoek dekking voor één sterren-reviews. Apple heeft de eerste publieke betaversie van Apple Music voor Android uitgebracht. Android-gebruikers vinden de app in de Google Play Store en net als Apple-gebruikers de muziekdienst drie maanden gratis proberen.

Apple Music voor Android is een native app, compleet met hamburgermenu. De opbouw komt verder overeen met de iOS-versie, de secties Voor jou, Nieuw, Radio en Connect zijn ook op Android aanwezig.

Grappig detail is dat een Apple ID nog steeds vereist is om de Android-app te gebruiken. Apple kiest voor zijn eigen betaalsysteem in plaats van de abonnementen die binnen Google Play mogelijk zijn. Via de Android-app is het alleen mogelijk om een individueel abonnement te nemen, gezins­abonnementen zijn niet mogelijk. Later worden deze alsnog toegevoegd.
music-android-001
Toen wij de app probeerden, waren de cover-afbeeldingen vaak erg pixelig, al kan het oude Android-toestel dat we tot onze beschikking hebben ook de oorzaak zijn (geen nieuwe Galaxy of Nexus voor OMT-redacteuren…) Op muziekvideo’s na is Apple Music op Android functioneel gelijk aan iOS. Gecureerde playlists, een wachtrij maken en nummers voor offline gebruik opslaan is mogelijk. De Android-app synchroniseert met iOS en OS X.
music-android-002
Het is nu afwachten of Apple Music bij Android-gebruikers in de smaak valt. Op moment van schrijven heeft de app drie sterren gekregen. Dat is alvast positiever dan de eerste Android-app van Apple. Move to iOS werd na lancering met de grond gelijk gemaakt met één sterren-reviews.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Hoe anders dan met een Apple ID ga je je muziek syncen tussen je Mac en android phone?
  En wat is een hamburger menu precies?

 • Profielfoto
  Afroman

  Wat een waardeloze titel zeg. Mijn god.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  En wat is een hamburger menu precies?

  Links een hamburgermenu (Android – inklapmenu) en rechts een menu zoals Apple dat meestal op iOS gebruikt, met alle opties altijd onderaan. De drie strepen hebben met wat fantasie wat weg van een (deel van een) broodje hamburger, zo is de naam ontstaan.

 • Profielfoto
  Usain

  Hoezo 1 sterren reviews?

  Als ik zo de eerste reacties bekijk blijkt het een hele degelijke app te zijn. Duidelijk gebouwd door Android developers en geen slechte port. Beter dan de iOS app.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Weer wat nieuws geleerd. Ik had niet verwacht dat die hamburger uit android kwam. Maar daarnaast ziet het er niet uit. Een mix van iOS met material. Terwijl google al zijn lelijke iconen en lettertypes gebruikt in iOS-apps, gaat Apple mee met material en wordt het zo’n lelijke app. Aan de andere kant vind ik het ook vaag uitzien.

 • Profielfoto
  Niels

  Hoezo 1 sterren reviews?

  Die lage waardering wordt veroorzaakt door fandroids, die geven met z’n allen massaal een 1 ster waardering puur en alleen omdat de app door  is gemaakt. Dat zie je dan ook terug in de argumentatie van hun beoordeling. Jammer genoeg doet Google nauwelijks aan beoordeling van reviews in de Google Play Store.

 • Profielfoto
  Niels

  Maar daarnaast ziet het er niet uit. Een mix van iOS met material. Terwijl google al zijn lelijke iconen en lettertypes gebruikt in iOS-apps, gaat Apple mee met material en wordt het zo’n lelijke app. Aan de andere kant vind ik het ook vaag uitzien.

  Voor ons als iOS-gebruiker ziet het er inderdaad niet uit, maar dat geldt eigenlijk ook voor de rest van Android. Maar  heeft de Music app heel goed in sync gebracht met Androids design (de app lijkt qua elementen ook zeer sterk op Google Music).

 • Profielfoto
  Gnomity

  @Afroman precies!:-) Ik dacht na het lezen van de titel dat ik op een of ander ‘Puber in de knel’ forum terecht was gekomen.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Dan zie je meteen weer hoe kinderachtig sommige Android gebruikers zijn. Jammer weer. Dit soort recensies zie je niet op Google apps in de app store, correct me if i’m wrong.

 • Profielfoto
  Spam

  Tuurlijk, alsof Apple fanboys niet net zo zielig kunnen doen? De titel van dit artikel spreekt boekdelen…

 • Profielfoto
  wensink

  @Raymon aah zo, dat wist ik niet, die kom je ook geregeld tegen in iOS apps.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik betwijfel of die beoordelingen wel legitiem zijn. Je weet het nooit met google, zij laten alles door. Games, nutteloosheid, virussen, russen, porn, onzin, apps die duidelijk van elkaar geplagieerd zijn, e.d.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Voor mij is dit mijn meest favoriete hamburgermenu. Ik had het woord wel ’s vaker gelezen, maar nooit precies begrepen wat er werd bedoeld, hahaha.

  Niet zo’n kritiek op de kop van dit artikel. Ik vind dat Raymon nou ’s een heel creatieve kop heeft gemaakt, met een vette knipoog naar de F-side van de overkant. Alsof wij Apple fanboys ons niet negatief uitlaten over Windhoos en Android peoploids. Als er Android op staat kan het nooit goed zijn, toch? Dan is het per definitie slechter dan wat Apple maakt.

  Fijn dat de Androids nu ook op Apple Music kunnen. Dat kan best veel gratis trial abonnementen opleveren, maar daarna is het afgelopen daar. Wie neemt er als Android nou een Apple account. Als je al zo zwak bent in je keuze van een smartphone dan lukt het natuurlijk nooit om zo’n account aan te maken. Daarbij komt dat Androids ongeveer 100x zo weinig van internet gebruik maken als iPhone gebruikers.

  DIKKE MIN VOOR APPLE VOOR OMSLACHTIGE BETALING APPLE MUSIC
  Overigens deel ik aan Apple ook een dikke MIN uit over de betaling van Apple Music. Ik vind dat Apple ’s moet gaan nadenken over de betaling van abonnementen, want het is erg irritant dat dit alleen maar via je tegoed op je Apple account kan. Of via een daaraan verbonden creditcard natuurlijk, maar buiten de Joe Es of Eee is de creditcard dichtheid veel lager dan daarbinnen.
  Vroeger had ik er een, maar vanwege de hoge kosten en risico’s niet meer.

  Ik heb – met iedereen die ik tot mijn gezin heb benoemd – veel plezier van Apple Music en had een maand geleden de schuif dan ook van “niet verlengen” naar “verlengen” gezet. Vorige maand is er keurig betaald vanaf mijn Apple account, maar deze maand stond er net iets te weinig geld op en ik heb geen gewone creditcard – alleen een prepaid creditcard. Toen ik een paar dagen over tijd was, heeft Apple het abonnement afgesloten. Irritant, want we zijn intussen aardig verslaafd aan de boeiende persoonlijke playlists van Apple Music, dus er moest iets gebeuren.

  Nu weer via een website van die card, via iDeal van m’n bank een tegoed op mijn prepaid creditcard gezet, zodat daarvan weer via mijn Apple Account het abonnement betaald kon worden. Gedoe gedoe gedoe! Het leek er eerst op of alle gevolgde artiesten en gemaakte playlists verdwenen waren. Ze waren onzichtbaar. En bij mijn zoon was ook zijn eigen muziek (uit iTunes) helemaal weg. Slecht natuurlijk. Gelukkig kwam dat later vanzelf weer goed, maar het is wel irritant.

  Ik vindt dat Apple voor abonnementen als Apple Music beter ’s over de grenzen van de Joe es of Eee kan gaan kijken en iDeal en automatische bank-incassomogelijk maakt. Dan hebben ze veel meer kans om abonnees ook vast te houden en ze niet bijzonder te irriteren. Ik begrijp dat ze de betaling via je Apple account willen laten lopen, maar waarom het dan niet mogelijk maken dat je vanaf je bank een automatische overschrijving maar je Apple account doet om dat op peil te houden. Of zoiets.

 • Profielfoto
  Zakske

  Vroeger had ik er een, maar vanwege de hoge kosten en risico’s niet meer.

  Ik weet niet op welke planeet jij woont, maar een credit card kost bijna niks. Ik denk iets van €25 per jaar, als je hem aanvraagt via je bank.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Daar heb je Click & Buy voor, MacaanZee. Niet zo huilen omdat alles mis gaat om je zelf je geldzaken niet op orde hebt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind de betaling omslachtig. Apple zou er beter aan doen om dat te vereenvoudigen.Ik zal niet de enige zijn die ’s een keer net iets te weinig op zijn Apple account heeft staan. @Zakske: Ik woon sinds enige tijd op Planet Earth. Bij American Express kost een creditcard tussen de €35 en €700 voor de Platinum Card. Naast de kosten voor je kaart betaal je ook een hoge rente voor de uitstaande bedragen op je creditcard. De goedkoopste credit card van de ING, met een kredietbedrag van €1000 kost aan kosten voor de kaart €33,80 per jaar en je betaalt 13,9% rente over uitstaand krediet (betalingen die je hebt gedaan). Het Jaarlijks Kosten Percentage is 21%, volgens de ING. Dat vind ik veel te duur en daarom ben ik ermee gestopt. Lijkt makkelijk, is vreselijk duur.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Deze vond ik tussen de reviews:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooie tekst. Het is dus OORLOG in Androidland:nerd: . Leg de zandzakken maar klaar…!! Eerder verschrikkelijk zielig dan serieus te nemen. Op zich wel positief Raymon, dat er tussen de Androids in elk geval eentje is, die zowaar hele zinnen kan schrijven en dan ook nog foutloos. Op het woord iphone na. Zonder hoofdletter P, maar dat is waarschijnlijk een verzetsdaad. Ik kan het helemaal begrijpen hoe Apple Androide levens mentaal frustreert en traumatiseert. Het is natuurlijk moeilijk te verkroppen als je honderden euro’s hebt uitgegeven aan een smartphone die misschien wel wat op een iPhone lijkt maar het toch echt niet is. Dat je moet constateren dat je met een zogenaamd 20MP camera slechtere foto’s maakt dan met een 8MP van de iPhone (6). Tragisch alleen dat men denkt dat dit trauma onherstelbaar is, terwijl het simpelweg te verhelpen is door de Android om te ruilen voor een iPhone. Alleen met de echte genoegen nemen, geen namaak!

 • Profielfoto
  Niels

  @MacAanZee: gesproken als een ware  fanboy;)

  Persoonlijk denk ik dat dit soort gedrag vooral voorkomt uit het deel juveniele android gebruikers. Dit zijn meestal de jongeren die op dat moment nog niet de middelen hebben om een iPhone of degelijk Android toestel te kopen. Die moeten dan hun gevoel van ongenoegen compenseren met dit soort ‘grappen’.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Wat een niveau weer … Ik gebruik vrijwel elk denkbaar platform (Windows, iOS, Android, BlackBerry 10, Tizen en nog een paar (oudere) exoten) …

  Feit: De tirade op Google Play is van treurig niveau …
  Feit: De App is nog verre van af. Het kan een stuk beter …

  Maar eerlijk, ik sluit me volledig aan bij NielsDam … Ik vermoed dat veel gefrustreerde kleuters het gevoel van ongenoegen en ‘er ergens bij moeten horen’ moeten compenseren met slechte reviews …

  Maar anderzijds, wij Apple gebruikers hebben er soms ook een handje van … Het is niet alles goud dat blinkt binnen het Apple domein. Zelfreflectie is voor beide kampen moeilijk …

  Apple heeft zo zijn parels, maar ook binnen het Android-kamp zijn er prachtproducten …

  Ben blij met de zet van Apple: dat was ook een van mijn kritieken … Het wordt namelijk mettertijd steeds minder belangrijk welk OS (platform) je nog gebruikt …

  Dezelfde bewing zagen we eerder met de PC … Of je nu een Mac of Windows gebruikt voor Google of Office 365 maakt steeds minder uit …

  Het gaat steeds meer om (web)diensten … Ik heb een ([email protected]) aan content gekocht op de Apple iTunes omgeving en kan zometeen dus op twee grootste mobiele platformen (iOS en Android) gewoon mijn content beluisteren/bekijken …

  KLASSE! Eindelijk! Goed nieuws! Wel de App nog verder verfijnen graag, want momenteel is de App verre van af … En die tirade tegen Apple? Who cares … Zoals gezegd kleuters …

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Niels: het taalgebruik van die tekst wijst niet op jongeren, maar op iemand van minstens middelbare leeftijd. Het woord “vermaledijde” wordt door jongeren niet gebruikt en zeker niet door Android jongeren.

 • Profielfoto
  Zakske

  Bij American Express kost een creditcard tussen de €35 en €700 voor de Platinum Card. Naast de kosten voor je kaart betaal je ook een hoge rente voor de uitstaande bedragen op je creditcard. De goedkoopste credit card van de ING, met een kredietbedrag van €1000 kost aan kosten voor de kaart €33,80 per jaar en je betaalt 13,9% rente over uitstaand krediet (betalingen die je hebt gedaan). Het Jaarlijks Kosten Percentage is 21%, volgens de ING.

  En de Centurion Card van American Express kost eenmalig €3.000, en daarna €3.000 per jaar.

  Zorg er gewoon voor dat er genoeg geld (€5.000 is een mooie buffer) op je betaalrekening staat; op het einde van elke maand schrijft je credit card maatschappij dan de openstaande schuld van je bankrekening af. Blijkbaar leef jij ver boven je stand, dan moet je ook niet mekkeren dat geld lenen geld kost.

  Ik heb nog nooit één cent rente aan mijn credit card maatschappij betaald.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoe kom je erbij dat ik boven mijn stand leef? Waar haal je dat vandaan? Dat slaat echt nergens op. Ik heb geen €5000 om ‘even’ als buffer op mijn betaalrekening te laten staan én ik wil geen gemiddeld 14% rente betalen. Ook al is het maar een maand, je betaalt die rente wel. Met een prepaid creditcard betaal je geen rente, alleen (lage) transferkosten. Bij een automatische overschrijving of automatische incasso zijn er helemaal geen betaalkosten. Dat zou beter zijn.

 • Profielfoto
  Zakske

  Hoe kom je erbij dat ik boven mijn stand leef? Waar haal je dat vandaan? Dat slaat echt nergens op.

  Tja, dat schrijf je zelf. Je doet aankopen op krediet met je credit card, maar op het einde van de maand heb je geen geld om je schuld af te lossen. Vervolgens begint die credit card maatschappij dan 14% rente aan te rekenen, dat percentage ligt zo hoog omdat een deel van de klanten hun schuld nooit zal afbetalen.

  Jou uitgaven zijn hoger dan je inkomsten, dat is gewoon de definitie van boven je stand leven.

 • Profielfoto
  vincentvega

  vraagje: ik heb een gezinsabonnement; 1 van mijn dochters heeft een Android telefoon (gewoon omdat een iPhone te duur voor haar was). Als zij de Muziek App installeert kan zij dan door het invoeren van haar iCloud wachtwoord gebruik maken van mijn gezinsabonnement?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Gewoon proberen zou ik zeggen…

 • Profielfoto
  Niels

  @vincentvega: ja, je moet dan haar  ID toevoegen aan je gezin en dan heeft zij toegang tot het Apple Music familie-abonnement.

 • Profielfoto
  vincentvega

  @NielsDam dank je

 • Profielfoto
  SvS

  @MacAanZee
  Hier gebruik ik een bijhorende CC van een Nederlandse bank, ik betaal geen rente over de uitgaven. Dus ik snap niet dat het ontzettend duur is, denk dat je naar verkeerde banken kijkt. Gewoon normaal doen met de betalingen en niet meer uitgeven dan wat je normaal doet en het bedrag valt binnen afgesproken bedrag dat wat wordt afgeboekt. Dus geen duizenden… En zo duur is het ook weer niet op jaarbasis. Het is wel makkelijker met familiedelen en paypal, dat soort zaken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als je denkt geen rente te betalen met de uitgaven die je doet via je creditcard, dan ben je niet goed geïnformeerd. De informatie die ik bijvoorbeeld van de ING schrijf (13,9% rente) komt rechtstreeks van hun website. Elke bank rekent rente. Krediet van een creditcard is gewoon een doorlopend krediet en dat is de allerduurste vorm van geld lenen, rente per dag berekend, meestal tussen 12 en 20%. En dat begint op het moment van de besteding.

 • Profielfoto
  Zakske

  Als je denkt geen rente te betalen met de uitgaven die je doet via je creditcard, dan ben je niet goed geïnformeerd.

  Voorwaarden Creditcard en Platinumcard

  • De creditcard is een betaalkaart waarmee u tot een bepaald bedrag mag besteden (bestedingslimiet).
  • Uw creditcard is gekoppeld aan uw ING Betaalrekening.
  • Elke maand schrijven wij het volledige openstaande bedrag af van uw Betaalrekening, tenzij u gebruikmaakt van ‘Gespreid betalen’.
  • Er moet voldoende saldo op uw Betaalrekening staan.
  • Wij schrijven het openstaande bedrag altijd af, ook als u onvoldoende saldo op uw Betaalrekening heeft.
  U betaalt alleen rente over bedragen die u 14 kalenderdagen na de maandafsluiting nog niet heeft terugbetaald.

  Ik zou me toch nog een keer door je bank laten informeren, want in de voorwaarden van ING Nederland staat duidelijk dat je geen rente betaalt. Je moet natuurlijk wel de openstaande schuld van je credit card aflossen, pas 14 dagen nadat je de rekening hebt gekregen begin je rente te betalen.

  Zoals ik al zei: ik heb nog nooit 1 cent rente voor mijn credit card betaald.