Facebook verpakt Apple Music en Spotify in Music Stories

1 reactie

Facebook gaat het makkelijker maken om muziek te delen. Het sociale netwerk heeft een functie geintroduceerd die links naar Apple Music en Spotify automatisch omzet in een Music Story. Een soort embed die direct een preview van 30 seconden laat horen.

De functie wordt voorlopig alleen naar de iOS-versie van de Facebook-app uitgerold. Om de preview te horen, hoef je de app niet te verlaten. Doorklikken naar Apple Music of Spotify is ook direct mogelijk.

Het sociale netwerk wil op deze manier het delen en ontdekken van muziek stimuleren. Naast Apple Music en Spotify is het de bedoeling om in de toekomst meer streamingdiensten te gaan ondersteunen. Het delen van links werkt nog zoals altijd, via de share-sheet van iOS. Na het posten wordt van een link naar Apple Music of Spotify vanzelf een mooie embed gemaakt.

 

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    MacAanZee

    Leuk idee, maar die ‘mooie embedding’ blijft nog achterwege. Het lijkt nog niet helemaal te werken. Ik zie alleen een simpel linkje om op te drukken, als ik het vanuit Apple Music probeer te sharen in de Facebook app op mijn iPhone. Dat ziet er niet speciaal uit. In een pagina die ik beheer via de “Pagina’s” app gaat de link wel direct naar het nummer toe. Als ik het deel op mijn persoonlijke Facebook, gaat de link naar de pagina waarop het nummer staat in iTunes en kan je dus niet meteen luisteren.