‘Facebook komt met eigen nieuws-app’

3 reacties

Iedereen wil nieuws opnieuw uitvinden voor mobiel. Apple lanceerde samen met iOS 9 een eigen nieuws-app en ook Facebook komt naar verluidt met een app die nieuws van geselecteerde bronnen direct door middel van pushberichten gaat melden.

De app heet Notify en komt volgens FT (betaalmuur) volgende week uit. Gebruikers kunnen zich abonneren op nieuwskanalen (“stations”) en krijgen vervolgens notificaties van artikelen. De app zou standalone werken.

Notify onderscheidt bronnen en secties. Nieuwsbronnen zijn ‘providers’ en secties zijn ‘stations’. Bij BuzzFeed kunnen gebruikers bijvoorbeeld op alleen de trending-berichten per push ontvangen. Facebook zou al afspraken hebben gemaakt met Vogue, Mashable, CNN en de Washington Post. Of ook Nederlandse sites mee kunnen doen is onbekend.
fb-push
Facebook lijkt nieuws steeds belangrijker te vinden, eerder rolde het sociale netwerk zijn Instant Articles al wereldwijd uit. Daarmee kunnen publicaties artikelen ‘native’ in de Facebook-app laten verschijnen, zonder dat lezers een externe site hoeven te openen. Dat is sneller en mooier.

Notify lijkt ook een aardige oplossing voor websites die geen eigen app met pushnotificaties hebben. Of Facebook Notify naar Nederland komt, weten we waarschijnlijk volgende week.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Hduebf Dgfuhf

  Oekoejoekoelelijk

 • Profielfoto
  Maikelw

  Foto, tekst en een overzichtslijstje, zo veel valt er niet opnieuw uit te vinden lijkt me. Hoogstens het schilletje een beetje fancy maken. “Dat is sneller” oké, of het mooier is iets wat ieder voor zich mag bepalen.

 • Profielfoto
  Caszz

  Tis alweer oud nieuws ondertussen