Demo video verraadt nieuwe Apple TV-apps

8 reacties

Wie goed naar de nieuwe Apple TV in de Nederlandse Apple-winkels kijkt, krijgt alvast een voorproefje van apps die binnenkort op de nieuwe settopbox beschikbaar zullen zijn. In de demo loop die de apparaten tonen, zijn de nieuwe apps al verwerkt.

Het gaat om de podcasts- en trailers-app die niet in de eerste versie van tvOS zitten, maar wel kort getoond worden. Onzeker is of de apps bij een software-update geïnstalleerd worden, of later in de App Store verschijnen.

Opvallend is hoe weinig lokale content er in de Nederlandse demo loop te zien is. In de Amerikaanse demo-video worden volop lokale apps getoond en ook in de Duitse video zien we de lokale Netflix-concurrent Watchever. Het lijkt erop dat onze videodiensten zoals NPO en Videoland in ieder geval op korte termijn geen plannen met de nieuwe settopbox hebben.


De demo-loops zijn bij Apple online te vinden op het adres http://atv.demos.apple.com/nl-nl. Door de laatste twee letters te veranderen, vraag je de demo van een ander land op (bijvoorbeeld de-de of us-en). De video’s zijn Full HD en om  je bandbreedte te besparen hebben we hierboven een gecomprimeerde versie ge-embed.

De retailmodus van de Apple TV 4 kan overigens door iedereen geactiveerd worden door in het menu Instellingen > Algemeen > Info vier keer op de play/pauze-knop te drukken. Vervolgens kun je de demo-url opgeven. Hoe je weer uit retailmodus komt hebben we niet getest. Eigen risico.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  novae

  Sorry, maar al deze apps staan er al op hoor! Je ziet ze niet maar als je bij ‘zoeken’ alleen de ‘a’ in typt en dan zoekt krijg je hele lijsten te zien van apps die met een ‘a’ beginnen. Ga je zo het alfabet langs kom je heel wat leuke apps tegen die nu al te installeren zijn. Heb er gisteren al een bups geïnstalleerd.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat een verraders ook allemaal!

 • Profielfoto
  ArMac

  Dat Videoland is toch wel een beetje traag bedrijf. Proberen concurrent te spelen van Netflix, maar volgen alleen maar. Zorg nou gewoon dat je app klaarstaat, anders ga je toch nooit doe strijdt winnen!

  Juist in het begin als er weinig lokale content beschikbaar is, moet je er staan!

 • Profielfoto
  densing

  Helemaal mee eens ArMac: toon jezelf en je wordt beloond.
  Waarschijnlijk is Videoland over een paar jaar weer een bedrijf dat gaat stoppen mede omdat ze niet innoverend genoeg zijn en nu alleen maar Calimero aan het spelen zijn

 • Profielfoto
  Xcode

  @Densing, Videoland is eigendom van RTL en dat is nou niet een bedrijf dat innovatie snapt… terwijl ze zich grote zorgen zouden moeten maken over hoe hun toekomst eruit ziet. Wat me tegenvalt is dat Uitzendinggemist – blijkbaar – nog niet beschikbaar is. Zij zijn er toch over het algemeen heel snel bij. Maargoed, wie weet wat er de komende weken gebeurt. Hopelijk zijn de Nederlandse aanbieders er al mee bezig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb geen begrip voor bedrijven die nog geen app hebben klaarstaan. Het was al vele maanden bekend dat er een nieuwe Apple TV zou komen en als je een beetje ondernemer bent dan zorg je dat je app er direct is. Juist in het begin kan je veel aandacht krijgen. Slechte zaak dat er nog zo weinig is (of bijna niks..) voor de Nederlandse markt. Vooral de Publieke Omroep en de commerciële zenders als RTL en SBS hebben er veel baat bij, omdat ze hierdoor veel meer aandacht kunnen krijgen voor hun content (programma’s)

 • Profielfoto
  Gans

  @novae De Podcast app en de Trailers app zijn nog niet inbed store te vinden.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik heb geen begrip voor bedrijven die nog geen app hebben klaarstaan. Het was al vele maanden bekend dat er een nieuwe Apple TV zou komen en als je een beetje ondernemer bent dan zorg je dat je app er direct is. Juist in het begin kan je veel aandacht krijgen. Slechte zaak dat er nog zo weinig is (of bijna niks..) voor de Nederlandse markt. Vooral de Publieke Omroep en de commerciële zenders als RTL en SBS hebben er veel baat bij, omdat ze hierdoor veel meer aandacht kunnen krijgen voor hun content (programma’s)

  Zonde inderdaad!!