Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2015

Demo video verraadt nieuwe Apple TV-apps

Wie goed naar de nieuwe Apple TV in de Nederlandse Apple-winkels kijkt, krijgt alvast een voorproefje van apps die binnenkort op de nieuwe settopbox beschikbaar zullen zijn. In de demo loop die de apparaten tonen, zijn de nieuwe apps al verwerkt.

Het gaat om de podcasts- en trailers-app die niet in de eerste versie van tvOS zitten, maar wel kort getoond worden. Onzeker is of de apps bij een software-update geïnstalleerd worden, of later in de App Store verschijnen.

Opvallend is hoe weinig lokale content er in de Nederlandse demo loop te zien is. In de Amerikaanse demo-video worden volop lokale apps getoond en ook in de Duitse video zien we de lokale Netflix-concurrent Watchever. Het lijkt erop dat onze videodiensten zoals NPO en Videoland in ieder geval op korte termijn geen plannen met de nieuwe settopbox hebben.


De demo-loops zijn bij Apple online te vinden op het adres http://atv.demos.apple.com/nl-nl. Door de laatste twee letters te veranderen, vraag je de demo van een ander land op (bijvoorbeeld de-de of us-en). De video’s zijn Full HD en om  je bandbreedte te besparen hebben we hierboven een gecomprimeerde versie ge-embed.

De retailmodus van de Apple TV 4 kan overigens door iedereen geactiveerd worden door in het menu Instellingen > Algemeen > Info vier keer op de play/pauze-knop te drukken. Vervolgens kun je de demo-url opgeven. Hoe je weer uit retailmodus komt hebben we niet getest. Eigen risico.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Demo video verraadt nieuwe Apple TV-apps
Sluiten