De toekomst van TV in 5 nieuwe spots

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Wist je al dat apps de toekomst van televisie zijn? Apple benadrukt het graag nog een keer met vijf nieuwe commercials voor de onlangs uitgebrachte Apple TV 4. In iedere clip van slechts 15 seconden wordt een app of game voor de nieuwe settopbox uitgelicht.

Als de commercials een afspiegeling zijn van wat Apple als de toekomst van TV ziet, dan blijkt die vooral te bestaan uit games en betaaldiensten.

Crossy Road on Apple TV

“Play Crossy Road and your favorite games on Apple TV. The future of television is apps.”

https://www.youtube.com/watch?v=a8onbgdq8cI

Disney Infinity 3.0 Edition: Star Wars on Apple TV

“Play Disney Infinity 3.0 Edition: Star Wars and your favorite games on Apple TV. The future of television is apps.”

https://www.youtube.com/watch?v=adOqiAnu9FA

Asphalt 8 on Apple TV

“Play Asphalt 8 and your favorite games on Apple TV. The future of television is apps.”

https://www.youtube.com/watch?v=V3cFYaTXQDU

Netflix on Apple TV

“Watch Netflix and your favorite shows and movies on Apple TV. The future of television is apps.”

https://www.youtube.com/watch?v=xiKkrjI7gCc

HBO NOW on Apple TV

“Watch HBO NOW and your favorite shows and movies on Apple TV. The future of television is apps.”

https://www.youtube.com/watch?v=TIv1_e4tuec

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Kees123

  Sinds de dag dat de nieuwe Apple TV te verkrijgen was had ik er eentje opgepikt. Ik vind het tot nu toe wel erg matig. Ja hij laadt alles wat sneller op als de vorige generatie en af en toe komt er wel een app langs waarbij het leuk is om dat op je tv te kunnen, maar buiten dat is er heel weinig veranderd. Sterker nog, het witte oogt overdag wel mooi maar is in de avond oogverblindend.

  De beste functie vind ik nog de CEC mogelijkheid erop. Ik kan alles bedienen met de remote van de Apple TV, waardoor ook mijn Sony TV gelijk aanspringt. Toch, als dit de beste functie is is het wel erg matig. De toekomst van tv zeggen ze… Ben benieuwd wat appmakers ermee gaan doen in de toekomst. Dat zou het nog eventueel kunnen redden, maar tegen de tijd dat alle bedrijven een app voor dat ding hebben staat de volgende Apple TV alweer voor de deur met 4K functie etc. Gaat allemaal om de sales en mijn geduld met Apple begint steeds meer op te raken. Het duurt niet lang meer of ik trap niet meer in hun sluwe marketingtrucjes.

 • Profielfoto
  Maikelw


  M’n favorite game zit d’r niet bij hoor:-) Anyway, het ziet er wel grappig uit, echter zie nog steeds niet wat die setup box te bieden heeft boven op de gemakken van een smart TV (wat toch de standaard is geworden).

 • Profielfoto
  BerryS

  Is dit nu een misleidende titel of heb ik het mis?? Wat voegt de ATV 2, 3 en nu 4 nu toe aan iets wat al enige jaren bestaat…..de smart TV. Scheelt alvast weer een losse box die je moet aansluiten etc. En de software is nog niets eens af….zie eerdere berichtgeving op OMT. Ik las in een eerdere reactie dat het geduld van Kees123 bijna op begint te raken maar ik heb nu denk ik toch echt geen geduld meer. Het begon met het boek over Steve Jobs dat ze de TV van de toekomst hadden bedacht en dit is dus blijkbaar het resultaat. Gezien alle bugs de afgelopen 2 jaar en benodigde patches icm de in superlatieven sprekende bestuurders bij Apple vraag ik mij echt af waarom ik zoveel geld moet blijven besteden aan Apple producten. Ben benieuwd hoe jullie enthousiast kunnen blijven en lees graag jullie REËLE ervaringen. Niet alleen maar dat het er zo mooi uitziet en 2e hands nog waarde heeft…..

 • Profielfoto
  Saaihead


  M’n favorite game zit d’r niet bij hoor:-) Anyway, het ziet er wel grappig uit, echter zie nog steeds niet wat die setup box te bieden heeft boven op de gemakken van een smart TV (wat toch de standaard is geworden).

  Ik zou niet weten hoe je C&C zou willen spelen met de remote van de Apple TV (of met een gamecontroller). Dit soort spellen zijn gemaakt voor het gebruik met keyboard en muis, hoewel het wat betreft hardware specs prima zou moeten kunnen draaien op een Apple TV.

  En een smart TV is niet de standaard, maar standaard zit er op veel nieuwe TV’s een smart functie. Ik heb het een tijdje geprobeerd met de smart functie op mijn Philips TV, maar wat een hel. Hij reageert vreselijk traag, interface werkt erg onlogisch en als ik iets via Netflix bekijk dan is de eerste minuut in vreselijk lage kwaliteit. Ook kan ik niet alle gedownloade films bekijken omdat de smart TV simpelweg niet alle codecs ondersteund. Dit alles is prima te doen met mijn Apple TV, al dan niet met 3rd party apps. En deze werkt wel logisch en soepel. De appstore is nog niet echt gevuld, maar the sky is the limit. Vooral met de performance van het kastje die echt wel goed is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hi @saaihead; thanks voor je reply, mijn perceptie van de hedendaagse TV is dus iets te toekomst gericht denk ik dan maar haha. Er is dus duidelijk wel vraag naar een setup box.

  De game was slechts als grapje bedoeld op ze zin “… and your favorite games on Apple TV.” Hoewel het in theorie inderdaad wel mogelijk moet zijn. Ik heb zelf een LG smart TV (geen webos) en de afstandbediening werkt hetzelfde als een WII remote. Alléén een rechtermuisknop ontbreekt nog:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Coole commercials.

 • Profielfoto
  IsSidha

  de zogenaamde Smart TV is een complete miskleun geworden.. een verschrikkelijke interface en nauwelijks enige apps van waarde.. bovendien zijn ook hier weer de apps verbonden aan landen.. de nieuwste tv’s hebben nu een Android OS ingebouwd, wellicht dat het helpt

  dat apps de toekomst is voor de ATV geloof ik direct.. alleen ook hier lopen ze hopeloos achter op de Roku met z’n android apps die er al jaren zijn.. ik verwacht wel dat die achterstand nu snel zal worden ingehaald en helaas ook snel vol zal lopen met onzinnige rommel van de puisten-koppen-developers.

  de toekomst van TV? zolang de content owners maar angstvallig blijven vasthouden aan hun ouderwetse en achterhaalde copy-rights zal het niet gauw wat worden..

  TV Series in iTunes NL??? NU GRAAG TIMMETJE!!!
  Voorlopig nog steeds aan het downloaden omdat veel van mijn series niet op Netflix staan en hier ook niet worden uitgezonden maar wel in iTunes USA staan waar ik niet (legaal) mag winkelen of Netflix USA van waar ik niet (legaal) mag streamen.

  Dus de toekomst van de TV is afhankelijk van het land waar je woont, blijkbaar.. Nederland zal daarmee achtergebleven gebied blijven omdat die 0,2 procent van de wereldbevolking nu eenmaal niet interessant is..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Onvoorstelbaar dat Apple de ATV4 zo op de markt zet. Hier wordt niemand vrolijk van. Als ik een app wil kopen moet ik letter voor letter met de remote mijn password ingeven. Wat een armoede.
  In de app store vrijwel geen apps van waarde. Blijft hangen in de open haardrn, acquariums etc.
  Ziet er allemaal weinig doordacht en gehaast uit. Hier zijn ze jaren mee bezig geweest en dan is dit het resultaat?

 • Profielfoto
  eled2010

  Waarom maakt men nog altijd een onderscheid tussen iTunes USA / Europa of Netflix USA / Europa enz . Kan toch zo moeilijk niet zijn om alles legaal aan te rekenen (Btw_Copy-rights_Invoertaksen enz.)
  Hetzelfde met de tv zenders (België/Nederland)

  “Simplicity is the ultimate sophistication”

 • Profielfoto
  IsSidha

  @eled2010 .. vanwege de advertentie-inkomsten en marketing uitgaven, de verkoop aan netwerken en noem maar op.. dat wordt voor elk land apart weer geregeld.. zo werkt het ook voor Films en Muziek en Boeken..

  Zo is de Netflix bibliotheek nog geen 10% van de Amerikaanse Netflix.. simpelweg omdat ze daar 10 keer zoveel inwoners hebben, dus ook veel meer abonnees waardoor ze meer geld hebben te besteden aan licenties.. maar dan weer alleen licenties voor dat land.. zit je met je laptop in Duitsland krijg je de nagesynchroniseerde duitse meuk op je dak en niks geen Nederlands meer

  Zo is de iPlayer van de BBC alleen toegankelijk voor mensen uit Engeland omdat de BBC door de belastingbetaler gefinancierd wordt.. ben je als Engelsman in een ander land op vakantie dan werkt het ook niet..

  Lang leve VPN zullen we dan maar zeggen :evil:

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ben benieuwd hoe jullie enthousiast kunnen blijven en lees graag jullie REËLE ervaringen.

  Voor mij is het geen kwestie van enthousiast blijven.. maar wat is het alternatief, Windows Phone? Android Phone? Amazon Stick? nee dank je..

  is  goed bezig? nee, vind ik niet, hoewel ikzelf gelukkig vrij weinig te klagen heb (eigenlijk nergens problemen mee) laten ze ook behoorlijke steken vallen.. vooral op software gebied.. maar desondanks brengen ze nog steeds het betere systeem uit, want in Windows 10 zit nog steeds zwaar verouderd spul te draaien op de achtergrond met een likje verf eroverheen..

  voornaamste is dat alles simpelweg werkt, en alle devices met elkaar samen werken.. en juist dat is wat  heel goed doet.. geen enkel ander systeem heeft dit alles omvattende eco-systeem..

  voor de rest zijn het gewoon gebruiks-voorwerpen, net zoals m’n vaatwasser

 • Profielfoto
  sciletto

  Voor mij is het geen kwestie van enthousiast blijven.. maar wat is het alternatief, Windows Phone? Android Phone? Amazon Stick? nee dank je..

  is  goed bezig? nee, vind ik niet, hoewel ikzelf gelukkig vrij weinig te klagen heb (eigenlijk nergens problemen mee) laten ze ook behoorlijke steken vallen.. vooral op software gebied.. maar desondanks brengen ze nog steeds het betere systeem uit, want in Windows 10 zit nog steeds zwaar verouderd spul te draaien op de achtergrond met een likje verf eroverheen..

  voornaamste is dat alles simpelweg werkt, en alle devices met elkaar samen werken.. en juist dat is wat  heel goed doet.. geen enkel ander systeem heeft dit alles omvattende eco-systeem..

  voor de rest zijn het gewoon gebruiks-voorwerpen, net zoals m’n vaatwasser

  Amen.

  Ik vind dat er echt geen waardig alternatief meer is. Windows heeft zijn terrein verloren en goed verneukt in mijn ogen. Google producten is echt totaal niet mijn ding en de rest voelt voor mij als kinderspeelgoed omdat de volwassenheid erin mist.

  We zijn denk ik ook verwend door Apple. Als er een paar bugs in zitten dan worden we al gelijk pissig terwijl je op een ander systeem vaak met een bugvol systeem werkt. Ik heb Windows 10 in een Boot Camp op me Mac gehad en hij heeft gewoon me kernel verneukt waardoor ik echt een hoop problemen had in El Capitan. Ik heb het er maar afgegooid en ik kan gewoon op dit punt nog steeds niet begrijpen hoe Bill Gates rijk is geworden met een systeem die begon met vastlopen (windows 95/98) en na 17 jaar nog niet in orde is.

  Apple heeft inderdaad wat steken laten vallen in de software en ze halen/veranderen/verwijderen onaangekondigd belangrijke elementen uit een app of os maar het werkt wel altijd en dat blijft de kracht. Ik hoop ook in de toekomst dat iOS en OS X alleen maar stabieler wordt zonder teveel features erin die het onstabiel maken.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Artikel over commercials, vervolgens een Windows-rant…

  Tsja….

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Poezenbeest .. Artikel over commercials, vervolgens geklaag over hoe slecht  tegenwoordig is.. eigenlijk maakt het niet eens meer uit waar het artikel over gaat, uiteindelijk is het alleen maar gejammer en geklaag wat je hoort tegenwoordig.

  Tja….

 • Profielfoto
  knekkie

  Off-topic
  Als je dan toch niks positiefs te zeggen hebt,
  even wil ranten, graag klaagt, zeikt of gewoon even oer-Hollands kritisch wilt zijn…

  Wees dan in ieder geval on-topic. Of zorg dat je
  off-topic voorbeeld je on-topic punt versterkt.

  On-topic
  Weet iemand of Apple dit soort gave commercials zelf maakt of uitbesteedt? Bij uitbesteding… Welke studio(s) maken ddit soort werk voor Apple?

  Er zijn vast nog Apple fans op OMT die dit soort dingen weten.

 • Profielfoto
  sciletto

  Off-topic
  Als je dan toch niks positiefs te zeggen hebt,
  even wil ranten, graag klaagt, zeikt of gewoon even oer-Hollands kritisch wilt zijn…

  Wees dan in ieder geval on-topic. Of zorg dat je
  off-topic voorbeeld je on-topic punt versterkt.

  On-topic
  Weet iemand of Apple dit soort gave commercials zelf maakt of uitbesteedt? Bij uitbesteding… Welke studio(s) maken ddit soort werk voor Apple?

  Er zijn vast nog Apple fans op OMT die dit soort dingen weten.

  Toevallig weet ik dat. Apple maakt meestal de reclame bij TWBC. Soms ook andere maar TWBC is de grootste ontwikkelaar ervan. Tevens ook het grootste reclame bureau. In Nederland zitten ze in Amsterdam.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De boodschap van Apple is zwaar overdreven. De toekomst van tv is apps en games. Biedt Apple TV 4 ook maar iéts dat een willekeurige smart tv niet heeft? Iedereen weet dat ik een groot Apple aanhanger ben, maar op dit gebied ben ik zwaar teleurgesteld. Apple had jaren geleden ‘gewoon’ een ijzersterkte smart tv moeten uitbrengen, waarmee alles van Apple naadloos kan communiceren. De centrale hub voor al je devices.

  Nu gaan juichen omdat je een paar apps kunt installeren, die iedere andere smart tv heeft? En die op prehistorische manier ingetikt moeten worden op het scherm omdat de rest van de wereld weer eens een zwaar gemankeerd apparaat krijgt waarvan de fijne dingen niet werken?! Wat doet Apple met z’n geld?!! Mijn zoon heeft een Samsung 40″ smart tv gekocht voor €450, waar alles op en aan zit. Waar alle apps op kunnen die hij kan verzinnen. Die makkelijk werkt. Die hij met een app op z’n iPhone óf met de afstandsbediening kan bedienen. En waarop hij met toetsenbord ook heerlijk kan internetten. Dat had Apple jaren geleden moeten doen. En dat alles binnen de fraaie Apple infrastructuur. Zonodig hadden ze Sony kunnen inlijven voor het maken van de tv’s. Die hadden ze zo kunnen overnemen.