Chat met de toekomst in de nieuwe iOS-game One Button Travel

3 reacties

De Duitse gamestudio TheCodingMonkeys heeft na zijn eerdere succesvolle titels Carcassonne en Rules een nieuwe game in de App Store. One Button Travel is volgens de ontwikkelaars een “spetterende, interactieve roman met 55.000 woorden.”

De game begint met een knop die je in moet drukken. Daarna kom je in contact met een vreemde die je vertelt dat je door op de knop te drukken een reis naar de toekomst hebt geboekt. En de toekomst is vreselijk.

Bizar avontuur in tekstvorm

De hele game speelt zich af in een chatvenster. Je praat met een onbekende burger die al naar de toekomst is afgereisd en je vertelt hoe vreselijk het er is. Je hebt telkens de keuze uit twee antwoorden en de antwoorden beïnvloeden het verloop van het verhaal. Er zijn ook kleine puzzels. De dialogen (en soms monologen) zijn gevarieerd, grappig en spannend geschreven.

onebutton-001
Tik voor groter.

Onregelmatig ritme

Volgens de maker bevat de game ongeveer 55.000 woorden en duurt het verhaal in totaal drie dagen. Omdat het zich in een chat afspeelt, is er niet constant contact met de toekomst. Soms gebeurt er uren niet, of krijg je na een half uur ineens een pushbericht. In de volgende versie van de game wordt het ook mogelijk om vanaf je Apple Watch te reageren.

onebutton-002
Tik voor groter.
Hoe het verhaal precies afloopt, kunnen we je nog niet vertellen. Tot nu toe blijft de premium game echter uitermate boeiend. Kleine spoiler: in de toekomst zijn unicrons, je krijgt er zelfs een foto van. Voor € 2,99 speel je iets heel anders dan de andere games de App Store.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Hietbrink

  Lijkt me leuk. Werkt de game ook onder voice over?

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Klinkt een beetje als Lifeline (met Apple support!)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Loopt bij mij (iPhone 6S plus met iOS 9.1) in het tweede scherm vast en als je naar de recensies in de App Store kijkt, ben ik niet de enige. Ik hoop dat dit gauw wordt gefixt, zo is het zonde van je geld…