Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 november 2015

Bunq bank heeft genoeg aan app en pas

Bunq bank is bijzonder. Niet alleen omdat het de eerste nieuwe bank is die sinds DSB-bank tien jaar geleden een bankvergunning krijgt, maar ook omdat de bank met alleen een app en een pas werkt. Je krijgt er wel een echt rekeningnummer.

De app van Bunq is in de App Store verschenen en aanmeldingen worden geaccepteerd. De bank wil zich vooral onderscheiden door een simpele, sociale app en betaalpas die real-time kan rekening kan switchen.

Sociaal bankieren

Bunq heeft de ambitie om elkaar betalen net zo makkelijk te maken als het versturen van een WhatsApp-bericht. De dienst werkt op basis van contactpersonen in je telefoon en toont alleen waneer het echt nodig is IBAN-nummers. ‘Traditioneel’ geld versturen en ontvangen is mogelijk, maar het liefst doet Bunq het met een foto en omschrijving. Authenticatie gaat via Touch ID of gezichtsherkenning (selfie) en de app ondersteunt 3D Touch.

Handige functies voor jongeren

Heb je een gezin, hond (of kat) en hypotheek? Dan is Bunq niet voor jou. De dienst is gericht op jongeren, studenten en twintigers. Zo is er de mogelijkheid om een rekening direct vanuit de app te splitsen en kan een studentenhuis bijvoorbeeld een eigen account voor gezamenlijke uitgaven hebben. De pinpas van Bunq kan via de app real-time van account switchen. Dat moet klanten van andere banken ook aanspreken.

https://www.youtube.com/watch?v=22MgZCICYZE

Account en kosten

Het aanmaken van een account kan direct vanuit de app. Deze verifieert je e-mail adres en telefoonnummer en omdat het om een officieel bankrekening gaat, moet je ook een foto van je ID maken. De belofte om binnen 5 minuten een account te maken wordt ruim gehaald. Accounts moeten wel handmatig goedgekeurd worden. Dat gebeurt binnen 24 uur.

De Bunq-app is gratis, een betaalpas kost 9 euro voor 4 jaar. Het verzenden en ontvangen van betalingen is gratis, maar een pinbetaling kost 4 eurocent. Het opnemen van cash kost 80 eurocent per transactie. Een compleet overzicht van de kosten is in deze PDF te vinden.

Wie is Bunq?

De oprichter van Bunq is geen onbekende in de online-wereld. Ali Niknam richtte in 2003 hostingbedrijf TransIP op en wil nu de banksector betreden. Hij zegt tegen NRC ruimte te zien voor een innovatieve en eerlijke bank. Bunq belegt je geld niet, dus voor een hoge rente hoef je niet over te stappen. Nikram ziet dat niet als nadeel: „Dat zorgt er juist voor dat wij ons moeten richten op het aanbieden van een heel goede app.”

Video: onthulling van Bunq op dinsdagavond.

Reageer op artikel:
Bunq bank heeft genoeg aan app en pas
Sluiten