Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Bugs: iPad Pro en Apple TV op zwart

Zoals vaak bij nieuwe apparaten, zijn er ook in de iPad Pro en Apple TV 4 wat software-bugs aanwezig. In tvOS zijn ze vooral irritant, maar iOS 9.1 zorgt er bij de iPad Pro soms voor dat het apparaat helemaal niet meer reageert. Apple erkent een deel van de bugs.

In een nieuw support-document omschrijft Apple dat de iPad Pro soms compleet stopt met reageren en een zwart scherm geeft. De enige oplossing is een harde reboot (home- en powerknop 10 sec inhouden).

Het probleem wordt momenteel door Apple onderzocht en wij hebben gemerkt dat het vooral voorkomt als de iPad Pro opgeladen wordt. Het scherm blijft zwart en op de knoppen drukken heeft geen effect.

Zwart scherm? Een harde reboot is voorlopig de enige oplossing.

Apple TV 4 surround en audio

Over de bugs in tvOS wordt een stuk minder open gecommuniceerd, maar op het Apple Support Forum  (123) klagen gebruikers over problemen met multi-channel audio. Bij Dolby Digital Plus 7.1 blijven de achterste kanalen stil. Dit lijkt op een probleem in de software. In enkele gevallen wordt ook 5.1-geluid als stereo weergeven, maar dat is volgens het topic op het Apple-forum een probleem met de instellingen. De Apple TV decodeert het geluid al en het audiosysteem moet dan ook op ‘passthrough’ ingesteld worden.

Tot slot zijn we bij de ontwikkeling van OMT TV achter een bug bij de weergave van audio gekomen. Bij het afspelen van aac-bestanden, stopt de screensaver de audio. Dit is een bug in de audio API van tvOS en ontwikkelaars doen er voorlopig goed aan om de screensaver bij het afspelen van audio uit te zetten door middel van de functie ‘idleTimerDisabled’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bugs: iPad Pro en Apple TV op zwart
Sluiten