Bugs: iPad Pro en Apple TV op zwart

39 reacties

Zoals vaak bij nieuwe apparaten, zijn er ook in de iPad Pro en Apple TV 4 wat software-bugs aanwezig. In tvOS zijn ze vooral irritant, maar iOS 9.1 zorgt er bij de iPad Pro soms voor dat het apparaat helemaal niet meer reageert. Apple erkent een deel van de bugs.

In een nieuw support-document omschrijft Apple dat de iPad Pro soms compleet stopt met reageren en een zwart scherm geeft. De enige oplossing is een harde reboot (home- en powerknop 10 sec inhouden).

Het probleem wordt momenteel door Apple onderzocht en wij hebben gemerkt dat het vooral voorkomt als de iPad Pro opgeladen wordt. Het scherm blijft zwart en op de knoppen drukken heeft geen effect.

ipad-pro-bug-zwart
Zwart scherm? Een harde reboot is voorlopig de enige oplossing.

Apple TV 4 surround en audio

Over de bugs in tvOS wordt een stuk minder open gecommuniceerd, maar op het Apple Support Forum  (123) klagen gebruikers over problemen met multi-channel audio. Bij Dolby Digital Plus 7.1 blijven de achterste kanalen stil. Dit lijkt op een probleem in de software. In enkele gevallen wordt ook 5.1-geluid als stereo weergeven, maar dat is volgens het topic op het Apple-forum een probleem met de instellingen. De Apple TV decodeert het geluid al en het audiosysteem moet dan ook op ‘passthrough’ ingesteld worden.

Tot slot zijn we bij de ontwikkeling van OMT TV achter een bug bij de weergave van audio gekomen. Bij het afspelen van aac-bestanden, stopt de screensaver de audio. Dit is een bug in de audio API van tvOS en ontwikkelaars doen er voorlopig goed aan om de screensaver bij het afspelen van audio uit te zetten door middel van de functie ‘idleTimerDisabled’.
apple-tv-4-back

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik had gehoopt dat Apple zijn conclusies had getrokken naar Mac OS X 10.10 en met El Capitan een nieuwe start zou maken. Niet te snel lanceren, voldoende publieke tests en vooral… een stabiel product in de markt zetten. Voor OS X is dat gelukt, voor iOS, tvOS en de iPad Pro duidelijk niet. Misschien moet Apple toch echt eens een versnelling trager gaan werken en meer testen alvorens iets aan te kondigen (met daarbijbehorende ‘we zijn beter dan de concurrentie) en het ook echt op de markt brengen.

 • Profielfoto
  Björn Verschoren

  Zoals alle huidige problemen met iOS 9.1. Op mijn iPhone 6 werkt Siri niet meer. Meerdere mensen ondervinden dit probleem. 9.2 bétas lossen het probleem ook niet op momenteel. Weer 1 van de problemen sinds iOS 8

 • Profielfoto
  Maurice

  Het is misschien vreemd, maat wat er wordt beschreven over de bugs met iOS 9.1 op de iPad Pro ervaar ik ook op/met mijn iPhone 6.

  Tijdens het opladen wil mijn iPhone ook zo nu en dan eens helemaal wegvallen, zwart scherm, en het indrukken van de (bijvoorbeeld) home-knop heeft dan ook geen enkel effect.
  Het enigste wat dan helpt is, inderdaad, het ‘resetten’ van de iPhone (home-knop + aan/uit-knop 10 sec. ingedrukt houden tot dat je het Apple logo weer ziet).

  Iemand nog meer dit probleem?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Bjorn,

  ga naar instellingen en stel de iPhone terug in. Dit wil wel eens lukken.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Mijn iPad Pro heeft dit probleem iig niet. Wat dat betreft nog onduidelijk of het aan hardware of software ligt.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Of Ik heb enorm veel mazzel, of het probleem ligt misschien iets genuanceerder, maar ik heb van deze iPad pro klacht nog geen één keer last gehad.

  Dit terwijl ze ( ja ik heb er twee) dagelijks aan de lader gaan.

  Engelse sites melden dat het voornamelijk gebruikers treft die een Back-up via iTunes hebben geïnstalleerd.

  Dat zou dan wel eens kunnen kloppen, want dit hebben wij niet gedaan.

  Een andere bug waar ik wel last van heb, is dat als ik het scherm wil openen met touch id, is dat de iPad elke 3 dagen aangeeft dat ik moet inloggen via de code, aangezien touch id 48 uur niet gebruikt is. (wat dus niet waar is, want wij gebruiken touch id dagelijks).

  Dit schijnt trouwens niet alleen iPad pro bezitters te treffen, maar is een algemeen iOS 9.1 probleem.

  Aangezien ze nu vaker testen, en ook publiekelijk bèta’s laten testen, snap ik niet dat ze dit soort bugs er niet tussen uit hebben kunnen vissen.

  Voor de rest is de iPad pro een heerlijk apparaat.

 • Profielfoto
  chrispis

  Nog een bug: apple pencil niet beschikbaar, goddammit

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Mijn iPad Pro loopt ook vast tijdens het opladen. Verder een prachtig apparaat. Highlights: scherm, geluid, films monteren, multitasking, logitech create toetsenbord. Lowlights: nog sommige apps doen het niet of alleen in portait mode, geen pen, tablet met toetsenbord is net zo zwaar als een macbook.

 • Profielfoto
  gijzzz

  Ik heb deze storing inderdaad vandaag voor het eerst voorbij zien komen.
  Mijn iPad pro hing aan de lader en heeft zich tijdens het laden zelf uitgeschakeld.
  Toen ik hem vervolgens weer wilde gebruiken deed hij geheel niets meer, het apparaat leek zelfs ” gebrickt ” zwart scherm en totaal geen teken van leven.Na even Googelen inderdaad de “aan button” en “homebutton” tegelijk ingedrukt houden was het probleem geheel opgelost. Ik heb overigens geen back-up via Itunes gebruikt dus ik denk dat het software probleem ergens anders aan ligt.
  Nu geen probleem meer maar dacht toch even dat ze mij een “rot” appeltje hadden verkocht. Ben in ieder geval niet de eerste met dit probleem.

 • Profielfoto
  apple-man

  IK heb een vraag? wij hebben twee iPads een iPad air 2 en een iPad 2. Sins ik op de iPad 2 iOS 9.1 heb staan reageert hij geregld niet en hij is ook zeer traag. voor iOS 9.1 had ik deze problemen nog niet. zou dat ook door die bug komen.

 • Profielfoto
  nk22

  Het gebeurde bij mij in de Media Markt. Nu is dat ding helemaal op zwart:evil:

 • Profielfoto
  apple-man

  Als die dingen bij het apple verkoopt punt in de Media Markt al vast lopen is niet bepaald goede reclame voor apple. Maar weet jij misschien and woord op mijn vraag ik heb thuis iOS 9.1 geïnstalleerd op een iPad 2 en sins dien loopt hij niet meer zo lekker. weet jij misschien waar dat aan kan liggen. Of is deze nu echt wel te zwaar geworden voor de iPad 2.

 • Profielfoto
  nk22

  Of is deze nu echt wel te zwaar geworden voor de iPad 2.

  Waarschijnlijk. Hoeveel ruimte heb je nog?

 • Profielfoto
  Zakske

  ik heb thuis iOS 9.1 geïnstalleerd op een iPad 2 en sins dien loopt hij niet meer zo lekker.

  Die versie van iOS is gewoon veel te zwaar voor de iPad 2; leest eerst de reviews, en pas als die positief zijn installeer je een nieuwe versie van iOS.

  Algemene tip voor alles wat op iOS draait: nooit updaten naar een volgende versie.

 • Profielfoto
  polansky

  …en wederom twee gloednieuwe Apple producten waar de consument wordt gebruikt als Betatester.

  Sorry, maar bij dit soort producten hoor je als premium merkfabrikant gewoon een degelijk product te leveren. Winst boven belevingservaring is bij Apple het motto geworden. De consument kan ze helemaal niets meer schelen, alles voor de aandeelhouder om mooie winstcijfers te laten zien. Een korte termijnstrategie die Apple op den duur gaat opbreken.

 • Profielfoto
  ozzie X

  @Polansky

  Noem mij 1 product van Apple waarbij geen problemen waren na de introductie?
  Echt ieder product heeft zijn opstartproblemen en dat is bij geen enkele fabrikant anders.
  Om nu te stellen dat Apple en B-merk is geworden een dat dit Apple zal gaan opbreken is gewoon totale BS. Over kortzichtigheid gesproken…

 • Profielfoto
  jackybe67

  @Polansky,

  stop met hier op het forum je te gedragen als een lul.

  Hierbij een artikel over klachten van je geliefkoosde Surface Pro4.:-)

  http://www.lovemysurface.net/majorly-disappointed-with-surface-pro-4-problems/

 • Profielfoto
  Ruwepit

  @Polansky,

  stop met hier op het forum je te gedragen als een lul.

  Dat is een wel heel erg ambitieuze vraag

  @Polansky,
  http://www.lovemysurface.net/majorly-disappointed-with-surface-pro-4-problems/

  Hierbij een artikel over klachten van je geliefkoosde Surface Pro4.:-) .

  Dat is toch dat mobiele ding waar je niet mee op 4G kunt werken?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ruwepit,

  we kunnen alleen maar ons best doen hé.:-)

 • Profielfoto
  polansky

  Ik begrijp het –

  Jullie nemen dan ongetwijfeld ook genoegen met een auto die onderweg steeds uitvalt omdat de fabrikant zekeringetjes gebruikt van een paar cent om zo extra winst te kunnen maken. Vervolgens blijven jullie dan als een kip zonder kop roepen dat het een geweldige auto is.

  Ook als de ANWB jullie al 4 keer geholpen heeft met pech onderweg.

  Ik kan alleen maar lachen om de idioterie die jullie hebben dat je graag genaaid blijft worden door een fabrikant.

  Zoiets als een klant die bij een hoertje komt, waarbij de klant vraagt om genaaid te worden. Dat hoertje doet open en zegt tegen die klant, da’s dan 100 Euro. Die klant betaald dat hoertje 100 euro en vervolgens doet dat hoertje de deur weer dicht.

  Die klant klopt weer op de deur en vraagt, ik wou genaaid worden voor die 100 euro.
  Zegt dat hoertje, dan ben je toch – en nou opdonderen!

  Het feit dat jullie Apple door dik en dun geweldig blijven vinden ook als het wanprestaties levert is echt enorm dom.
  Dat je zo kunt blijven hangen aan een merk terwijl je dubbel en dwars genaaid wordt – Ik kan er inderdaad niet bij.

  Dus inderdaad, dan ben ik maar die ‘lul’ die blijft hameren op het gegeven dat Apple tegenwoordig een B-merk is voor triple AAA prijzen!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik begrijp het –

  Nee, helaas. Je begrijpt er geen zak van gezien jouw conclusies. Het bevestigd alleen maar mijn punt en die van jacky.

  Maar wel goed van je dat je het van je afpraat en niet opkropt:-)

  PS, ik heb geen AT4 en geen iPad Pro. Zie je nu zelf in dat je de grootste dombo bent hier?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Polanski,

  mijn punt is gewoon dat jij begint te roepen dat Apple de laatste tijd B producten maakt en dat ik dan gewoon reageer met het feit dat jou geliefkoosde Surface Pro4 ook niet vrij van fouten is en dit na de 4de generatie.

  Dus ik mag nu roepen dat jij een idioot bent en een C product hebt gekocht, of wat?

 • Profielfoto
  jackybe67
 • Profielfoto
  Johan1958

  Polanski,

  Een rasechte eikel, die nog niet van de Surface Pro boom gevallen is.
  Die man is toe aan een nieuw seizoen.

 • Profielfoto
  Johan1958
 • Profielfoto
  Ruwepit

  Jacky, mijn punt is dat die mafketel alleen maar zwart en wit kent. En bij zwart ben je automatisch een blinde fan en bij wit een realist. De werkelijkheid in het leven zit gelukkig wat genuanceerder in elkaar, met nadruk op genuanceerder!
  Gewoon een blinde vlek groter dan het kapitaal van Apple;-)

 • Profielfoto
  donut

  Jacky, mijn punt is dat die mafketel alleen maar zwart en wit kent. En bij zwart ben je automatisch een blinde fan en bij wit een realist. De werkelijkheid in het leven zit gelukkig wat genuanceerder in elkaar, met nadruk op genuanceerder!
  Gewoon een blinde vlek groter dan het kapitaal van Apple;-)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ruwepit,

  ????

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Hmmm misschien is polansky zijn kijk op het geheel niet helemaal goed, maar jullie zijn zelf ook niet van onbesproken gedrag.

  Ik heb redelijk veel Apple producten, zoals een iPhone 3GS (ja ik heb hem nog), een iPhone 4s, een iPhone 6, en mijn vrouw ook 1, 2 iPads 3rd gen, 2x laatste model AirPort extreme, 1x time capsule, en 2 iPads pro.

  Ik heb met een aantal producten zeker problemen gehad, maar heb ook enorm veel schik van sommige producten.

  Laat ik voorop stellen dat ik met de iPad pro nog geen problemen heb ondervonden, echter lees ik hier terug dat er toch een aantal mensen zijn die deze problemen wel hebben. We hebben het hier over de duurste iPad binnen het segment, die vooral op de zakelijke markt was afgestemd.

  Maar als je hele bedrijf over is gegaan op de iPad pro, en je krijgt dit soort problemen, dan kan ik me er enigszins iets bij voorstellen dat de mensen kritischer worden richting Apple.

  Dat neemt niet weg dat het voor de individuele gebruiker net zo vervelend is, en mijns inziens had Apple dit apparaat grondiger moeten testen alvorens het uit te brengen, je betaald immers de hoofdprijs.

  Hetgeen wat ik zelf zeer frustrerend vind aan het geheel, dat je zo verschrikkelijk vaak kleine updates van je systeem krijgt, die eigenlijk alleen bugfixes zijn, dat je dus iedere keer moet updaten, terwijl als ze grondiger getest zouden hebben, zou je de helft minder aan updates hebben, en een soepeler werkende device.

  Ik ben ook geneigd te zeggen, dat Apple inmiddels wel het stadium heeft bereikt dat ze de kwantiteit voor de kwaliteit laten gaan. En ja ze stellen deadlines die vrijwel onmogelijk te halen zijn, maar dat mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit, zowel hardwarematig als softwarematig .

  Dus een kritische noot richting Apple mag best wat mij betreft, maar om een persoon te gaan flamen omdat ie een andere mening heeft vind ik wel wat overdreven.

  Jullie roepen dat ie de verkeerde conclusies trekt, maar jullie doen aannames die ook niet per se waar hoeven te zijn.

  Misschien vind Polansky de surface pro wel beter, en? So What? Een ieder heeft zo zijn eigen mening, maar laat een persoon wel in zijn waarde.

 • Profielfoto
  bartje

  Gasten… Van de 10000000 verkochte iPads zijn er 10 die er zwart blijven. Wtf. Ik weet niet wat tegenwoordig erger is. Het zoveelste nieuwsbericht over een vastloper of mensen die daadwerkelijk geloven dat fabrikanten expres slechte producten maken. Polansky moet ook niet zo trollen ? ik geloof niet dat je het meent

 • Profielfoto
  Zakske

  Van de 10000000 verkochte iPads zijn er 10 die er zwart blijven.

  Apart dat jij blijkbaar inzage hebt in het kwaliteitsmanagement bij Apple, maar tien defecte exemplaren op een run van tien miljoen is gewoon onmogelijk. Als een paar procent problemen heeft mag Apple blij zijn, dat is al een stuk beter het gemiddelde in de computerindustrie. Ik meen me te herinneren dat de slechtste iMac zie ze bij Apple ooit hebben gebouwd een failure rate van 35% had.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Arjan, ik merk dat je wat later aangehaakt bent.
  Het punt is namelijk dat als je het niet eens bent met polletje je gelijk de stempel “blinde Apple-adept” op je kop krijgt. Polletje krijgt waar hij om vraag!

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Arjan, ik merk dat je wat later aangehaakt bent.
  Het punt is namelijk dat als je het niet eens bent met polletje je gelijk de stempel “blinde Apple-adept” op je kop krijgt. Polletje krijgt waar hij om vraag!

  Dit kan misschien dan wel zo zijn, maar jullie suggereren dat hij een surface pro freak is, en dat ie daarom in jullie ogen “de mindere” is, en dat maakt jullie eigenlijk net zo erg.

  Begrijp me goed, ik koop ook Apple spullen, waarom? Omdat ik het mooi vind, en ook devices in het verleden heb gehad, waar ik ongelofelijk veel schik van heb gehad, maar je hebt nu eenmaal een bepaald verwachtingspatroon van een product, en helemaal als je de hoofdprijs hebt betaald.

  Als het product dan niet aan je verwactingen voldoet mag je dan geen kritische noot richting Apple hebben? Wat mij betreft wel.

  Ik ben ook een early adopter van de iPad pro, maakt mij dat een blinde Apple-adept? Nee zeker niet, want ik heb ook een bepaald verwachtingspatroon.

  En dan zegt Bartje heel leuk dat er 10 van de 10000000 zwart blijven, maar totdat hij een bron vermeld zullen we het moeten doen met de reacties die we zien.

  Tuurlijk klimmen mensen die ontevreden zijn op een forum om hun gal te spuwen als hun device niet helemaal blijkt te functioneren zoals zou moeten, terwijl de mensen die dit probleem niet hebben de noodzaak er niet van in zien om dit te melden op een forum, daarom lijken de verhoudingen vaak ook scheef, echter lijkt het mij niet dat Apple hier in gaat duiken als het slechts 10 devices treft, zij hebben namelijk ook een acceptabel level van uitval (AQL)

  Maar goed, mochten jullie vinden dat Polansky(of Polletje zoals je hem liefkozend noemt) een troll is, geef hem dan geen voeding door er bovenop te duiken, hier drijft een troll namelijk op. Kortom steek er geen energie in.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Arjan, ik suggereer helemaal niks. Maar polletje loopt standaard leeg op alles wat hij NIET heeft, NIET wilt of NIET heeft gekocht Indien je daar enige nuance in probeert te brengen krijg je welbekende stempel opgedrukt. Kritiek, geen punt maar wel graag genuanceerd zonder andere weg te zetten als de domste en blinde fanboy.

  Dus ja, op zoveel onvermogen blijf ik reageren

 • Profielfoto
  Arjan E.

  En dus zal ie aan de gang blijven, aangezien hij weet dat je zal blijven reageren.

  Even vanuit mijn oogpunt gezien: ik ben wel wat kritischer gaan kijken naar Apple, in mijn optiek brengen ze nieuwe producten te snel uit zonder ze uitvoerig genoeg te testen op bugs en flaws.

  Dit komt de kwaliteit software en hardwarematig niet ten goede, kijk eens naar voorbeelden als bendgate, clickgate, antennegate, waarom komen ze daar pas achter als het product al op de markt is? Dit hadden ze door uitvoerig testen (hoe extreem dan ook) kunnen voorkomen.

  Hetzelfde geldt voor de besturingssystemen, bij elke releases zitten er fouten die al eerder zijn voorgekomen, zoals het snel leeglopen van de batterij, passcodes die omzeild kunnen worden, maar ook touch id die niet werkt, en nu dan weer het probleem met de iPad pro.

  Iedereen kan fouten maken, maar je kunt er wel van leren, namelijk dat je dit in de toekomst koste wat kost wil voorkomen, als je dat niet doet, dan verlies je credibility bij je vaste schare klanten, en dat is nu net wat ze aan het doen zijn, maar waar ligt de grens, of beter gezegd, waar ligt het omslagpunt?

  Apple vergeet 1 belangrijk ding, en dat is dat de consument ze kan maken, en kan breken, en als de consument het echt een keer zat word, dan gaan ze dat echt wel merken in hun omzet.

  Dat gezegd hebbend wil ik nog steeds blij ben met mijn devices, maar dat ik Apple niet tot op het bot zal verdedigen, aangezien ze toch duidelijk steken laten vallen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KNIP

  Mooi onderbouwd en genuanceerd verhaal;-)

 • Profielfoto
  Arjan E.

  KNIP

  Mooi onderbouwd en genuanceerd verhaal;-)

  (y)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ervaring tot nu toe met mijn iPad Pro met Logitech Create toetsenbord. Scherm en geluid zijn top. Toetsenbord ook prima. Beperkingen zitten niet zozeer in de iPad Pro maar in de beperkte functionaliteit van MS Office. De iPad Pro is prima geschikt om bestaande documenten te updaten, maar een nieuwe presentatie of document maken is beter te doen op een MacBook. Een volledige laptop vervanger is het dus niet voor mij.