‘Apple Watch 2 wordt in juni verwacht’

20 reacties

WWDC 2016 zal niet alleen iOS 10 en OS X 10.12 brengen, maar volgens het Taiwanese United Daily News wordt ook de tweede generatie Apple Watch tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie onthuld. De productie zou vooralsnog op schema liggen.

De Aziatische krant baseert zich op uitspraken van Quatana Computer, een van de producenten van de Apple Watch. De tweede generatie Apple Watch zal volgens Quantana vooral verbeterde hard- en software bevatten.

Quanta-voorzitter Barry Lam deed de uitspraken tijdens een bijeenkomst met investeerders. Hij verwacht dat de omzet van het bedrijf door nieuwe Apple Watch in juni van 2016 aanzienlijk zal stijgen. De uitspraken zullen bij Apple, dat het liefst niets loslaat over nieuwe producten, niet in goede aarde vallen.

Er zijn geen nog details over de eigenschappen van de Apple Watch 2 bekend, maar krachtigere hardware en een verbeterde accu lijken een logische upgrade. Volgens eerdere geruchten zou Apple een FaceTime-camera in de voorkant van het horloge willen integreren en moet een GPS-chip voor nauwkeurigere locatiebepaling zorgen.
apple-watch-hermes

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  LabombaNL

  Ben benieuwd naar de Apple Watch 2. Als er een facetime camera in zit maakt het ‘m toch aantrekkelijker

 • Profielfoto
  djneo

  Waarom zal je een Facetime camera er in willen, lekker facetimen op 2 inch.

  GPS en een betere accu lijkt mij veel fijner

 • Profielfoto
  Needler

  Inderdaad. FaceTime-camera (en misschien ook iSight camera om foto’s te maken), 4G chip, GPS chip, meer geheugen (minimaal 16GB), dubbele accucapaciteit (minimaal 400 mAh), groter scherm (sowieso 46 mm). En het liefst de Watch wat dunner maken. Want nu is het best een blok om je pols. Dan is de Apple Watch perfect. En de prijs van de Sport mag sowieso naar €349. Ik vind hem nu te duur.

 • Profielfoto
  koolenboer

  @LabombaNL
  Ja inderdaad! want dat mis ik nu ENORM in mijn huidige apple watch……….
  Ik zou zo graag heel de dag met mijn arm omhoog willen zitten om te kunnen facetimen of fotos te kunnen maken met mijn apple watch:evil:

  Het is en blijft een extra te dure iPhone accessoires.
  Maar buiten de mindere batterij duur kan niets het overpriced horloge-tje beter maken.

  Het is wat het nu is. Een goede activiteiten checker en notificatie lezer.
  En ik denk niet dat je moet willen dat het meer dan dat kan, want apps op dat ding zijn niets meer dan super kale versies van de iPhone apps en je pols wordt lam van proberen een app te besturen op je apple Watch.

  Best te vrede maar zie weinig rek in de functionaliteit van het klokje.

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Inderdaad. FaceTime-camera (en misschien ook iSight camera om foto’s te maken), 4G chip, GPS chip, meer geheugen (minimaal 16GB), dubbele accucapaciteit (minimaal 400 mAh), groter scherm (sowieso 46 mm). En het liefst de Watch wat dunner maken. Want nu is het best een blok om je pols. Dan is de Apple Watch perfect. En de prijs van de Sport mag sowieso naar €349. Ik vind hem nu te duur.

  En jij verwacht dat dat allemaal in 1 update komt? Daar gaan ze minstens 4 updates voor nodig hebben.

  Het enige wat er nog in zou moeten is een GPS chip. Dan is het apparaat ideaal als hardloophorloge.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ow wacht! een 4g chip! Jaaaaaaaa! dan wordt het “half a day of battery life” :lol::nerd:

 • Profielfoto
  Ce

  Ik denk dat alle veranderingen binnen de huidige behuizing moeten passen. Alleen op deze wijze kun je de duurste Apple watches van een hardwarematige update voorzien. Door een horloge van 10 mille + na 1 jaar al weer verouderd laten zijn neem je je klanten niet serieus.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Nou nou nou nou, je kunt weer lezen wie hier geen Apple Watch hebben. Wat een azijnpissers, het is pas maandag mensen. De accu is helemaal zo slecht nog niet. Het is niet de bedoeling dat de Apple Watch je iPhone vervangt. Sommige figuren menen van wel en doen in de trein alles op dat ding.

  De volgende Apple Watch zal misschien niet zo’n hele spannende update worden. Maar voor mijn gevoel wel en update die de Watch op het podium zet waar Apple deze wil hebben. Vergelijk her met de eerste iPad. Die verkocht niet slecht, versie 2 daarintegen verkocht als een malle. Grote kans dat de volgende generatie Apple Watches ook zo’n effect zullen hebben.

 • Profielfoto
  App69

  Je kan ook lezen wie er wel ene heeft!
  Het lijkt me meer dat de weinige die een Watch heeft de azijnpissers zijn om hun miskoop te moeten verdedigen.

  Het is en blijft een extra te dure iPhone accessoires.
  Maar buiten de mindere batterij duur kan niets het overpriced horloge-tje beter maken.

  Volledig mee eens.

  Een goede activiteiten checker.

  Niet mee eens. Geen automatische slaaptegistratie.

 • Profielfoto
  Xcode

  Waarom zal je een Facetime camera er in willen, lekker facetimen op 2 inch.

  GPS en een betere accu lijkt mij veel fijner

  Helemaal mee eens.

 • Profielfoto
  polansky

  Als het allemaal waar blijkt te zijn, dan is het duidelijk.

  De Apple Watch is een gadget en een dure hobby.

  Minimaal 500 euro per jaar uitgeven voor het laatste modelletje.

  Daar waar een Tissot, Tag Heuer, of ander merkhorloge haar waarde behoud, of soms zelfs meer waard wordt, is jouw Apple watch na een jaar al geen reet meer waard.

  Nee dank je, ik zie er voorlopig echt geen toekomst in.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik ben zeer tevreden met mijn Apple Watch en zou niet meer zonder willen (al ben ik nog niet zeker dat ik anderen hem ook zou aanraden). Als Apple mij over een jaar (of twee/drie) wil overhalen om een nieuwe te kopen dan is voor mij de hardware niet zo heel belangrijk, verbeteringen zijn mooi maar personalisatie is voor mij belangrijker. Maak meer deals met verschillende merken variërend van sport tot chic zoals met Hermes. Zo zijn er veel meer merken en als dat pad wordt gekozen met meer Watch faces en op zijn minst gelijkblijvende specs dan zie ik mij zelf wel een nieuwer model kopen.

  En mocht ik toch een paar hardware verbeteringen noemen dan zijn dat vooral de snellere processor en (iets) helderder scherm om hem bij helder weer beter te kunnen aflezen. Een grotere accu zou mooi zijn, maar meer ter compensatie van een hoger energieverbruik bij verbeterde hardware, want op dit moment is de accu duur prima.

 • Profielfoto
  sanderman

  Facetime Camera zie ik dus echt niet verschijnen:
  – de bezel moet groter worden om de camera te huisvesten
  – de camera kan niet achter gebogen glas (vervorming)
  – hoe, ik herhaal: HOE, ga je dan facetimen? Combineer de orientatie van de watch op je pols eens met een camera. Ofwel: probeer je telefoon eens in dezelfde orientatie als de watch op je pols te leggen, en ga eens proberen fatsoenlijk te facetimen met iemand. U ziet het probleem?
  – bewijs is er overigens niet voor, het is en blijft een gek gerucht dat nergens vandaan komt.

  dit en meer wordt ook akelig goed uitgelegd door Appleinsider en Wired:
  1. http://appleinsider.com/articles/15/06/21/next-apple-watch-extremely-unlikely-to-get-facetime-video-calling
  2. http://www.wired.com/2015/06/apple-watch-camera/

 • Profielfoto
  iMaf

  Ik wacht wel tot serie 6 uit komt, dit heb ik zo gedaan met de iPhone om vervolgens me zelf voor het hoofd te stoten dat ik niet heb gewacht op de S versie, want weet je die laatste versie heeft telkens die functie die je eigenlijk in het vorige model verwacht/gehoopt had!

 • Profielfoto
  Spam

  Rond apple, ROND ROND ROND!!!!!

 • Profielfoto
  Odie

  Rond apple, ROND ROND ROND!!!!!

  Gaat niet gebeuren, Apple heeft voorlopig stevig ingezet op een vierkant scherm waar je veel meer informatie op kwijt kan.

  Ben wel benieuwd of de straps hetzelfde formaat blijven of dat iedereen (net als vaak bij iPad en iPhone cases) weer massaal aan de nieuwe bandjes kan gaan.

 • Profielfoto
  jussar

  Ik ben uiteindelijk erg teleurgesteld in de Apple Watch en heb hem daardoor weer verkocht.

  – Te klein
  – UI is vreselijk inconsistent
  – Traag, ook de Watch OS 2 apps (waarvan er maar weinig zijn)
  – Bij bijna alles is een iPhone gebruiken sneller
  – Een magere accuduur van 1,5 dag

  Overigens vraag ik me af of de pols inderdaad wel zo’n handige plek is om zoveel op te doen. Nu zal er vast iemand roepen ja maar ik gebruik hem voor notificaties, das heel handig, das fijn maar 400 euro om te kunnen zeggen ik hoef mijn iPhone minder vaak te gebruiken blijft mij vreemd klinken.

 • Profielfoto
  RoyB

  Voor onder de toets is deze versie goed genoeg .

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd hoe het apparaat de teleurgestelden onder ons gaat terug winnen. De alternatieven hebben de Apple watch voorbijgestreefd in functionaliteit, GPS, batterijduur, voordeligere prijs en sommige zelfs op design.

  Maar het maakt mij niet minder benieuwd met wat apple gaat komen. De eerste Apple Watch heeft potentie. Met GPS, net wat meer snelheid, Meer sensors en dito slimmere apps en een microsim zodat een iPhone niet meer nodig is kan het best nog wat worden.

  Nu is het een fraai maar niet zo functioneel gadget. Een waarbij je moet zoeken naar een mooi antwoord als iemand vraagt of het wat is. Iets wat nieuw is met apple producten.

 • Profielfoto
  SvS

  Waarom zal je een Facetime camera er in willen, lekker facetimen op 2 inch.

  Betere accu, sneller en GPS zal de verkoopcijfers wel een flinke boost geven.
  En iets dunnere hardware.